19 Mayıs 2014 Pazartesi

19 Mayıs 2012 -- Nikah / Düğün Hikayemiz


Küçücük çocuktum, hiç gelin olmak, at üzerinde kalabalığın arasında süzülmek, gelinlik giymek, göbek atmak istemedim... Büyüdükçe bu halim daha da netleşti, düğün ve göbek atmak istemiyordum. Çok şık, asil, ağır başlayıp da sonunda halay başının kim olacağının kavgasının yaşandığı bir gecenin ev sahibi olmak istemiyordum.

Şansıma hayatımın erkeği, eşimin de düşünceleri benimle aynı çıktı. O da göbek atmayı sevmez, halayı ise hiç sevmez... Gösteriş odaklı eğlenceler, körler sağırlar birbirini ağırlar tavırları, hiçbir misafiri mutlu edemeyeceğini bile bile hayatının en güzel gününü sadece onları mutlu etmeye adamalar, masa masa dolaşmalar, takı kuyrukları, su gibi akıtılan paralar... Hiçbirisi bize göre değildi...


Bu fikrimizden emin olunca sade bir nikah yapalım istedik. İstanbul'daki evlendirme daireleri içerisinde en ferah olanı Kadıköy Evlendirme Dairesi'ni seçtik, 19 Mayıs 2012 olarak günümüzü aldık (Evet 19 Mayıs, hem bizim bayramımız, hem de her sene tatil). Günümüzü alırken bize sordular, üzerine kokteyl ister misiniz? Çok aklımıza yattı ama nikahımıza şehir dışından ailelerimiz de gelecekti, onları bir limonatayla uğurlayamazdık. Düğün de yapmak istemiyorduk... İşin içinden çıkamadık bir süre. Sonunda karar verdik, nikah yemeği yapacaktık. Şehir dışından gelen ailemizi aç açına geri göndermemekti amacımız. Mekan araştırırken, bir anda annemin çok yakın arkadaşı Leyla teyzemizin Levent'te bulunan restoranı geldi aklımıza. Hem yeri çok merkeziydi, hem Leyla teyzenin yemekleri dillere destandı, hem de mekan tam olarak 50 kişi ile kapatabileceğimiz büyüklükteydi. Bunların yanında o kalabalığın içerisinde kendini soyutlamayı başaran yemyeşil bir bahçesi vardı. Her yönden bizim için yaratılmış bir mekandı... (Cafe Türk'ün Adres ve İletişim Bilgileri İçin TIK TIK). Bu yönde organizasyonlarımıza başladık...



Evlenmek için öncelikle gelinlik almak gerekiyordu, atlanamayacak en önemli şeydi :) Beyaz elbise isterim, beyaz elbise isterim diye gezindim ortalıkta. Haftaiçi bir akşam iş çıkışında Cevahir Alışveriş Merkezi'nin içerisinde kocaman bir mağazası bulunan Oleg Cassini'ye gittik (Yanımda ne annem, ne ailem, ne arkadaşlarım. Sadece eşim vardı...). Orada bize yardımcı olan şirin kıza anlattım derdimi, birkaç model denedim, cık cık olmadı. Mağazanın içerisinde turladım, indirim reyonunu buldum, bir model aldım elime, kabine girdim, denedim, cuk olmuştu. Tamam alıyorum dedim ve 15 dakika içerisinde mağazadan çıktık. Fiyatı telaffuz edemeyeceğim kadar komikti, hiçbir terzilik gerekmiyordu, al-çık modeliydi :) Bu hikaye için kıssadan hisse: Gelin adayları, kafanıza çok takmayın, taktıkça zorlanıyor her şey. Sade, şık gelinlikler için Oleg Cassini'ye uğramınızı tavsiye ederim. OLEG CASSINI RESMİ SAYFASI İÇİN TIK TIK


Ayakkabı bulmak benim için çok daha zor oldu. Çünkü beyaz ayakkabı arayınca "gelin ayakkabısı" oluyor. Her yer taşlı tuşlu, bol topuklu, platformlu ayakkabı doluydu. Benim istediğim ise dümdüz, beyaz ve rahat bir babetti. İnadına olur ya arayınca bulamazsın, ben de o dönem aradım ve bulamadım; hala her yerde gözüme takılıyor beyaz babetler :) Neyse, bir gün ofisteyken annem aradı "Beşiktaş'tayım, beyaz babet gördüm, ister misin?" Eveet dedim hemen... Özetle, ayakkabımı bile denemeden almış oldum :)


Önceki hazırlıklardan bir tek gelin çiçeği konusu kaldı. Gelin çiçeğimi ise yapay istemiyordum, böyle canlı bir günde kumaş çiçek taşımak yakışmazdı. Ben de İstinye'de sıradan bir çiçekçiyle anlaştım ve rengarenk, normal zamanda gelin adaylarının yüzüne bile bakmayacağı ama benim içimi neşe ile dolduran çiçeklerden bir buket hazırlattım. Normal gelin buketlerine göre öyle ucuza geldi ki inanamazsınız... Zevkler tartışılmaz tabiki ama ben iki saat içerisinde kararacak, küçük bir servet ödenmiş buket istemedim. Önemli olan bende yarattığı histi... ve işte buydu...


Damatlık konusu ise en kolaylardan birisiydi. Eşim için D'S Damat'tan güzel bir takım aldık. Şimdi gittiğimiz düğünlerde görüyoruz, damatlar sanki halk oyunlarından fırlamış gibi yelekli, kuşaklı... Papyon taktı sadece eşim. Şuanki aklım olsaydı papyon da istemezdim, rahat rahat siyah kravat taksaydı keşke.


Fotoğraf konusunda ise hakkında hiçbir şey bilmediğimiz, yoldan geçerken uğradığımız ama sohbetimiz sırasında gönlümüzü fetheden Sercan bey ve yardımcısıyla çalışmaya karar verdik. Kendisi bizim istediğimiz sadeliği çok iyi anladı ve hikaye fotoğrafçılığı olarak anlaştık. Bütün gün kare kare her anımızı fotoğrafladı. Tahmin edebileceğiniz gibi kesinlikle stüdyo fotoğrafı ya da poz verilmiş kareler olsun istemedik, her şey doğal ve "biz" olsun dedik. STÜDYO SERCAN'ın Resmi Facebook Sayfası İçin TIK TIK



Pastamız için liseden arkadaşımın sahibesi olduğu Bi'Kurabiye Butik Pasta'yı tercih ettik. Hem leziz, hem de çok şık bir pasta çıkarttılar ortaya. Tabiki o dönem sevgili annem pastacı olmamıştı, eğer olsaydı onu tercih ederdik ;) Bİ'KURABİYE Butik Pasta İçin TIK TIK , PASTACAN PASTA EVİ İçin TIK TIK


Nikah öncesi başka bir hazırlığımız olmadı açıkçası. Şimdi size elimden geldiği kadar nikah günümüzü özetleyeceğim.

Çevrede gördüğüm örneklere göre radikal olan bir şey de eşimle beraber bizim evde hazırlanmamızdı. Gelin bir yerde, damat bir yerde hazırlanıp, damadın gelini gelip alması gibi bir şey olmadı. Bugün bizim günümüzdü ve her dakikasını beraber geçirip, tadını çıkartmak istiyorduk.



Sabah erken saatte makyözümüz geldi. Hülya hanım hem çok tatlı, hem de işinde çok tecrübeli profesyonel bir makyöz, gözüm kapalı tavsiye ederim (HÜLYA ÇEVİK'in Resmi Facebook Sayfası İçin TIK TIK). Ne bir prova, ne de bir ön hazırlık yapmadık. Direkt beni dinledi ve ardından konuşturdu sanatını. Yaptığı makyaj öyle kalıcıydı ki akşam eve gittiğimizde yıka yıka çıkmadı suratımdan.




Eş zamanlı olarak kuaförümüz Hasan da ekibiyle beraber eve geldi. Tüm hanımlar sırayla güzelleşmeye başladılar. Hasan ile daha evvel konuşmuştuk, sadece küçük duvağımı tutturmak için ufacık bir parçayı arkada toplayacaktı. Onun dışında düz fön demiştik (Düz fönlü gelin mi olur demeyin bana, yaptım oldu ;) .) O da tam istediğim gibi bir saç yaptı bana. HAIR ART İstinye'nin Resmi Sayfası İçin TIK TIK.








Bu arada fotoğrafçımız Sercan bey de iş başındaydı ve yardımcısıyla beraber her anımızı fotoğraf karelerine hapsediyorlardı. Tüm bu süreçte bol bol kahkaha, çaylar-kahveler derken asıl "düğün" buydu...


Hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra nikah dairesine gittik, nikahımız kıyıldı. Ardından nikah yemeğimizin yapılacağı restorana geçtik. Tam istediğimiz gibi çok samimi, gürültüsüz, fonda hafif olarak bizim seçtiğimiz müzikler, herkes birbiriyle sohbet ediyor... Gelin-damat olarak tadını doyasıya çıkarttığımız, uzun süredir görüşemediğimiz arkadaşlarımızla arayı kapatma fırsatı yakaladığımız 50 kişilik bir yemek oldu. 





Gecenin şüphesiz en güzel süprizi ise canım eşimin hazırladığı, yakın arkadaşının da bu güzel süprize eşlik ettiği konser oldu. Birkaç şarkılık ufak bir konser olsa da benim için çok anlamlı, misafirlerimiz için ise çok samimi bir olaydı. 





Yeni hayatımızın çok güzel bir adımı, anılarımızdan hiçbir zaman çıkmayacak deredece güzel bir günü oldu.

Dip Notlar: 
♥ Bu yazıma eklediğim fotoğraflarda bilhassa ben ve eşim haricindeki insanların fotoğraflarını seçmemeye çalıştım. Gizlilikleri sebebiyle hepsinden öncelikle izin almam gerekiyordu, bu nedenle hiç o işe girişmedim.
Gelin adayları: Lütfen öncelikle "siz", "eşiniz ve siz" ne istiyorsunuz, ona karar verin. Başkaları istiyor diye, elalem ne der diye hayatınızın en güzel gününü burnunuzdan getirmeyin. Ayrıca unutmayın ki hiçbir şey mükemmel değildir ve düğününüz de mükemmel olmayacak. Tam da bu nedenle, sevdiğiniz ve sevdikleriniz ile beraber olarak unutulmaz anılarınızı yaratın.
♥ Fotoğraflarımızın hiçbirinde Photoshop yoktur, tamamen ham halleriyle paylaştım. Tüm kusurlarımızla ;)


Son olarak ise aslinda en önemli noktayı söylemek gerek, hayatınızın insanıyla evlenin, en iyi arkadaşınız olsun eşiniz.

Çok sevin, çok sevilin.... Aşk bahane, fiziksel özellikler bahane, her şey geçici, sevgi kalıyor en sonunda....


31 yorum:

gooogoook dedi ki...

Hayırlı uğwm Olsun. Bir yastıkta güzel bir ömür dilerim.

gooogoook dedi ki...

Hayırlı uğwm Olsun. Bir yastıkta güzel bir ömür dilerim.

gooogoook dedi ki...

Hayırlı uğwm Olsun. Bir yastıkta güzel bir ömür dilerim.

hilal dedi ki...

ne kadar hoş ve sade bir tören olmuş bende bir gelin adayı olarak tavsiyelerini göz önünde bulundurcam :)bu arada mutluluğunuz daim olsun ;)

xCoach Incomprehensible dedi ki...

çok şık bir tören olmuş.

pırıl pırıl insanlarsınız, tanrı uzun ömür versin size :))))

bücürükveben dedi ki...

Halaybaşı kim diye kavga da mı ediyorlarmış? :)ben de sevmem öyle göbek, möbek ama Harmandalını çok severim efe torunuyum çünkü, bir de Atatürk'ten dolayı çok seviyorum 19 Mayıs HARİKA bir gün seçmişsiniz çok anlamlı..esmer gelin, sarışın damat birbirinizi tamamlıyorsunuz çok güzeldi hepsi, çiçeğin de..gelinliğin de...geriye şunu dilemek kalıyor:
Allah bir yastıkta kocatsın, amin:)

bücürükveben dedi ki...

Halaybaşı kim diye kavga da mı ediyorlarmış? :)ben de sevmem öyle göbek, möbek ama Harmandalını çok severim efe torunuyum çünkü, bir de Atatürk'ten dolayı çok seviyorum 19 Mayıs HARİKA bir gün seçmişsiniz çok anlamlı..esmer gelin, sarışın damat birbirinizi tamamlıyorsunuz çok güzeldi hepsi, çiçeğin de..gelinliğin de...geriye şunu dilemek kalıyor:
Allah bir yastıkta kocatsın, amin:)

Emrah Özdemir dedi ki...

Hayırlı ve uğurlu olsun efendim. Bir yastıkta mutluluk yaşamanız dileğimle.

Nesrin dedi ki...

Siz ne tatlı bir ciftsiniz :)
Ne iyi yapmissiniz istediginiz gibi gönlünüzce bir düğün yaparak. Herkesin hayali böyle oluyor ama sonunda kendini düğün salonunda buluyor bir şekilde :) bizden geçti artık da genç ciftlerimize örnek olsun :P

Kizlierkeklikedili dedi ki...

gooogoook, çok teşekkür ederiz inşallah nice güzel senelerimiz olacak :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Hayatın Fon Müziği, çok teşekkürler güzel dileklerin için ♥

Bu yazıyı yazma sebeplerinden en önemlisi de oydu aslında. Yeni evlenecek adaylarla, kendi tecrübemi paylaşmak... Umarım sen de her şeyi gönlünce, tam olarak "sen" istediğin şekilde yaparsın... Şimdiden mutluluklar :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

xCoach Incompréhensible, çok teşekkürler güzel dileklerin için :) Hayattaki en önemli şey değil mi, kim ne derse desin, istediğin şekilde mutlu olmak... Biz de bunu yakalamaya çalışıyoruz...

Hepimize uzun ömürler olsun :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Müjde Dural, vallahi hikayesini bizzat duydum, halaybaşı kim olacak diye kavga çıkmış aile büyükleri arasında, zor ayırmışlar düğünde :)))

19 Mayıs'ı biz de çok istedik, denk de geldi şansımıza... Hem çok güzel bir gün, hem de her sene tatil olduğu için keyifle iki bayramı bir arada kutlarız dedik :)

Çok teşekkürler güzel dileklerin içni, inşallah ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Emrah Özdemir, çok teşekkürler güzel dileğin için :) Umarım sen de bir gün "hayatının kadını" ile evlenirsin. O kişiyi bulduğunda sakın kaçırma, ne olursa olsun, çok kıymetli :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Nesrin, çok teşekkürler ♥

Biliyorum, malesef ki ülkemizdeki kültür ve aile yapısı gereği sonunda "aile nasıl isterse, bilmemkim ne düşünürse"ye dönüyor iş... Umarım yazımdan, kendi tecrübemden destek alır birileri, gönlünce bir gün geçirmeyi seçer sonunda :)

Burcu Odacı dedi ki...

Saçına, makyajına, gelinliğine, duvağına veee çiçeğine bayıldım, çok çok çok güzel...ve en güzelini yapmışsınız...benim kendi düğünüme dair hatırladığım şeyler stres, yorgunluk ve şiş ayaklar :)
hiç bana benzemeyen bir gelin çıkmıştı ortaya, bu yazın tüm gelin adaylarının kulağına küpe olsun bence...
Bir ömür mutlu olun, yüzünüz hep gülsün güzel çift...

Mutlu Eller dedi ki...

Ömür boyu mutluluklar diliyorum:)
Çok hoş fotoğraflar ve sanki 14 yıl önce bizim evlendiğimiz gün gibi:)) Bizim evliliğimiz de aynen böyleydi, her şeyin en sade ve doğal hali, ufak bir düğün yemeği... Düşüncelerinize katılıyorum o yüzden:) Bu gün özelse, iki kişi ne istiyorsa o olmalı.
Nice güzel anılarınız olsun birlikte:)

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Seni görmeden sevmiştim zaten. Tam da beklediğim gibisin. Doğal ,içten sıcacık ve çok çok güzel. Gördüğüm en güzel gelinlerden birisin ♥

Ruh olgunluğun ise gönlümü fethetti .Gösterişten uzak ama unutulmayacak güzellikte bir gün böyle olur . Eşin de sen de bu ülkenin geleceğine dair zaman zaman kaybettiğim umudu hatırlattınız Sağ olun var olun!

Unknown dedi ki...

allah mutluluğunuzu daim etsin canım, bizde 2012 - 19 mayıstercih edecektşk ama son anda değiştirmek zorunda kaldık ve 26 mayısta evlendik.. herşey çok güzel olmuş, özellikle göz makyajına bayıldım :)
maşallahh :D

Ahu Kader dedi ki...

Cok hos bir gün olmus. Almanlarin dügünleri de böyle. En güzeli bence. Ayrica seni gördügüm icin cok mutlu oldum ben.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Burcu , çok teşekkürler Burcu'cuğum. Her şey bizim zevkimiz ve isteğimiz, bizim günümüzdü.. Daha ne isteyelim :)

Ben de büyük ölçüde onun için yazdım, gelin adaylarına biraz cesaret vermek, biraz da kendi tecrübelerimle destek olmak için. Umarım birileri denk gelir de istedikleri gibi bir gün geçirmek için organizasyon yaparlar...

Sizin gibi güzel aileye de bizden sevgiler ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Semi M.Eller , çok teşekkürler ♥ Ne kadar şanslıymışsınız, siz de böyle istediğiniz gibi bir gün yapmışsınız, çok mutlu oldum "kalıp"tan çıkıp, "özel" tercih eden birisinden mesaj alınca. Çok teşekkürler ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

coletté, çok teşekkürler ♥ Her zamanki gibi yorumunuzda utandırdınız beniiii ♥ Ben de sizi o kadar beğeniyle takip ediyorum ki, hakkımdaki yorumlarınız çok mutlu ediyor beni... Asıl sizler sayesinde biz varız, güzel annelerimiz, babalarımız, öğretmenlerimiz, bizi yetiştirenler... Biz teşekkür ederiz asıl ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

emir kokusu , çok teşekkürler ♥ Tühh denk gelmemiş yani 19 Mayıs'a. Bir de bu sene farkettik ki 19 Mayıs'ta evlendiğimiz için hiçkimse unutmuyor, herkes evlilik yıldönümüzü kutluyor. Bayram gibiyiz vallahi :))

Makyajımı ben de çok beğeniyle taşımıştım tüm gün boyunca. Tercihimden biraz daha ağır olmuştu ama hayatımda bir gün de okkalı bir makyajla gezeyim istemiştim :D

Kizlierkeklikedili dedi ki...

ahukader, çok teşekkürler canım ♥ Güzel bir gündü gerçekten... Yurtdışında böyle tercih edildiğini okumuştum, izlemiştim ama bizzat senden duymak da güzel oldu.Daha bireysel yaşadıkları için mi böyle acaba, bilemiyorum ki... Umarım senin de gönlünce organize ettiğin böyle mutlu bir günün olur ♥

Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

Öncelikle kocaman bir maşallah diyorum, çok tatlı, çok güzel, çoook samimi ve doğalsınız ikiniz de! Tüm kalbimle kutlarım yıldönümüzü. Bu arada, eğer eşimi dinleseydim az daha aynı gün olacakmış nikah tarihlerimiz! Ama biz 18 Mayıs'ta (2013) evlendik.:)
Düğün konusunda yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Kendi düğününde eğlenemeyenlere, para harcayıp, yorulmaktan başka şey yapamayanlara ben de çok üzülürüm. Bizim de sizin gibi küçük bir grupla, sevimli bir bahçede oldu kutlamamız, mis gibi de eğlendik valla.:))
Bu arada, çiçeğin, makyajın, gelinliğin hepsi on numara.;) Ama en önemlisi mutlu hatırlamak di mi? Tekrar mutluluklar dilerim bir ömür!! :))

Unknown dedi ki...

Allah sonuna kadar daim etsin. Bir biriniz için mutluluk ve ışık kaynağı olun. Sevgilerimle.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Gokkusagi Dosyasi, Eylül'cüğüm, çok teşekkürler güzel dileklerin için ♥ Umarım sen de eşinle beraber, mutlu anılarla dolu bir ömürü beraber geçirirsin!

18 Mayıs da çok güzelmiş, bayram arifesi :)

Ben de çok isterdim bahçede olmasını ama mevsim gereği pek cesaret edemedik öyle bir organizasyona. Şansımıza da hava çok sıcaktı o gün, ayrı konu :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

bahceperisi, çok teşekkürler ♥ Ne güzel bir dilek oldu bu... Eşlerin birbirlerine mutluluk kaynağı olması... Böyle güzel bir dilek için çok teşekkürler ♥

safransarı dedi ki...

vayyy behlül :D
kapmış yine en güzelini (:

Kizlierkeklikedili dedi ki...

safransarı, alemsin, çok teşekkürler yorumun için :)