19 Kasım 2014 Çarşamba

Kız ve Erkek'ten Haberler


Kızlı Erkekli ve Kedili'nin temposunu son dönemde biraz düşürdüğümü hissediyorum. Yorumlarımı ve severek takip ettiğim blog arkadaşlarımı da ihmal ediyorum... Yılbaşı öncesi sezon olarak o kadar yoğun bir dönemdeyim ki anlatamam. Her iş üzerime üzerime geliyor, haftada üç defa kısa da olsa yazı yazıp buralardan hemen kaçmaktan başka bir ekstra vaktim malesef ki olmuyor. Son dönemde hep aynı bahaneler, haklısınız, toparlanacağım. Peki Kızlı Erkekli Kedili'nin Kız ve Erkeği neler yapıyor son zamanlarda?

Kız ve Erkek olarak keyfimiz gayet yerinde ve günlük hayatımızın koşuşturmacaları, rutinleri aynen devam. Onun dışında değişen mevsime aldırmaksızın bisikletlerimizle beraber her haftasonu Belgrad Ormanı'na gittik; uzun keyifler, güzel sürüşler yaptık. Hem fiziksel, hem de zihinsel bir terapi oluyor bizim için...  Ancak artık son hafta ile beraber yağmurlar başlayınca bu programımızı malesef ki uygulayamıyoruz ve hafif hafif kapalı alanlara girmeye başlıyoruz. Olsun şikayetçi değiliz hiç... Kış boyunca izlenecek güzel filmler, içilecek demli çaylar, güzel arkadaş ve sohbetleri, oynanacak oyunlar, bol bol kedili kucaklaşmalar var önümüzdeki aylar boyunca. Sonrasında yine ışıl ışıl gökyüzü, mis kokulu ağaçlar ve limonata havalar gelecek. O zamana kadar şarj olmak ve o ilk bahar kokusunu duyunca sokağa çıkmaya hazır hale gelmek gerekiyor.

Bunlar dışında sağlıklı beslenme ve etsiz hayat konusunda aynen devam. Sanırım son 3-4 aydır (tarihleri karıştırmayayım, kabaca diyeyim) evimize makarna, yulaf, pirinç, baklagil dışında paketlenmiş bir fabrika ürünü almıyoruz. Tabiki her ev gibi çay, zeytinyağı gibi yan ürünleri paketli almaya devam ediyoruz. Temel besinimiz çiğ sebze, pişmiş sebze, baklagil ve bol bol bol meyve. Sütümüz, yoğurdumuz ve peynirimiz için Sütçü isminde çiğ süt ve ev yapımı yoğurt, peynir satan bir dükkan bulduk ve oradan alıyoruz. Bu sayede fabrika gibi üretimi olmayan, hayvanlara makinelerle işkence etmeyen bir sistemin halkası olduk, çok mutluyuz. Tabiki marketteki yapay ürünlere göre fiyatları biraz daha pahallı ama kalitesi karşısında solda sıfır kalıyor. Taze çiğ sütte tek bir problemimiz var ki son kullanma tarihi iki gün içerisinde oluyor. Alışık değil bünyemiz, arada dolapta unutulabiliyor, bir bakmışsın tarihi geçmiş :) Biz alışmışız bir ay açık kalsa da bozulmayan sütlere... Ne bu canım, hemen bozuluyor, cık cık cık cık :) Ayrıca tüm bu süreçte sütü aldıktan sonra kaynatmayı öğrendim. Taşırmayı, aktarırken kepçeyle sıcak sütü elime döküp yakmayı da öğrendim tabiki... Ahh bir de unutmadan, annemin ekmek yapma makinesini ödünç aldık ki kullanabiliyor muyuz, beğeniyor muyuz, almalı mıyız diye karar vermek için. Kullanıyoruz, alacağız, bayıldık! Bir aydır mis gibi ev ekmeği yiyiyoruz, çok mutluyuz. Laf aramızda henüz iade etmedik makineyi, rehin tutuyoruz :)

Velhasıl hayat bize zarif davranmaya, biz de onun bize getirdiklerine sakin ve pozitif yaklaşmaya devam ediyoruz. Şuan güzel bir dengede, mutlu bir şekilde geçiniyoruz hayatla.

Kız ve Erkek'te durumlar böyle...

Son olarak da Hürriyet Bumerang Blog Ödülleri oylamalarının 20 Kasım Perşembe günü 16.30'da sona erdiğini hatırlatmak istiyorum. Aday olan ve beğenerek takip ettiğiniz bloglara oy vermek için son şansınız ♥ Biliyorsunuz ki Kızlı Erkekli Kedili de bu yıl En İyi Çıkış Yapan blog kategorisinde aday. Eğer ki son gün şansınızı benden yana kullanmak isterseniz, aşağıdaki kutucuğu kullanabilirsiniz.


10 yorum:

Burcu Odacı dedi ki...

Ne güzel haberler :)
Mutluluk ve huzurunuz daim olsun...
Ekmek yapma makinasıyla ilgili detayları bekliyorum bir ara merakla :)

Unknown dedi ki...

Mutluluk ve huzur sizi takip etmeyi hiç bırakmasın. Gıda tüketimi konusunda da süper tercihler. Ben yoğurt konusunu annem ile çözdüm.:) Sağ olsun her hafta mayalıyor bizim için. Ama pastörize yoğurtlara öyle alışmışım ki ev yoğurdunu yerken bir garip oluyorum. Çareyi blenderda bol naneli ve salatalıklı ayran yapmakta buldum. İnsan yeter ki istesin, bir şekilde yolunu buluyor. Sevgilerimle...

Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

Yoğunken haftada üç gün yazabiliyorsan ben seni saygıyla selamlar, alkışlarım, helal olsun! :) Beni biliyorsun.. Kendimle kıyaslıyorum şu anda ve utanıyorum.:(((
Bu arada sağlıklı yaşam ve beslenme konusunda da gerçekten tebrik ediyorum, seni okuyup okuyup motive olayım bari, ihtiyacım var çünkü.:/
Bir de bir şey sorayım sana... Bumerang ödüllerinde taaa ne zaman sana verdim ben oyumu ama diğer kategorileri ve adayları göremedim. Başka kimseye oy veremedim. Listeyi nereden görüyoruz acaba?

Unknown dedi ki...

Yaa ne güzel sağlıklı bi hayat :)
Annem sütü bi köyden getirtiyo. Kendisi kaynatıyo, yoğurdu kendisi mayalıyo.Ama ben nedense tercihimi hala marketten yana kullanıyorum. O sütü içemiyorum bi türlü. Kokusu ağır geliyo.
Ah bir de o süt kaynamış tencereyi yıkamak çok berbat :D

Kizlierkeklikedili dedi ki...

burcuuuuk, ah Burcu'cuğum ekmek yapma makinesi çok başarılı... Tek sorunu çok büyük olması ve dolaplara, tezgahlara sığmaması... Onun dışında çok çok güzel ekmek yapıyor :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Shingetsu ve Pisileri, ahhh ne varsa annelerde var, sağlıkla yanımızdan hiç ayrılmasınlar ♥ Tabiki yapay yoğurtlara alışınca ev yoğurdu sanki ekşi ve tatsız gibi geliyor, haklısın... Ben de rende havuç, rende salatalık ve sarımsak ile yapıyorum arada, çok çok güzel oluyor... İstedikten sonra dediğin gibi çare tükenmiyor :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Gokkusagi Dosyasi, Eylül'cüğüm vallahi tebriklik yanım yok :( Son yazılarımı uzun uzun ve keyifle yazamadığım için kısa kısa kesiyorum hep, içime sinmiyor. Sen aksine daha uzun ve içerikli yazıyorsun, aslında daha verimli bir sistemdesin ;) Polyanna sana doğru koşuyor :)))

Sağlıklı beslenme konusunda sana tavsiyem en azından Instagramda vejeteryan, vegan ve çiğ veganların hesaplarını takip etmen. Çok ilham alıyor insan, gaza geliyor, aklında olsun ;)

Bumerang konusunda ise malesef ki Bumerang bir liste yayınlamadı. Adaylığı kabul edilmiş blog sahiplerine özel bireysel bir link ve banner verdi. Kendi kendine duyuruyorsun adaylığını... Takip ettiğin blogların sayfalarındaki bannerlarını kullanarak oy verebilirsin ancak... Sistemde malesef ki bu gibi çok farklı sıkıntılar var...

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Dördüncü Tekil Şahıs, daha tam sağlıklı olamasak da çabalıyorum diyeyim, ufak adımlarla ilerliyoruz ;)

Haklısın, biraz daha ağır oluyor süt. Belki biraz sulandırarak içebilirsin ya da nescafe, kakao gibi yan ürünlerle tatlandırarak daha hafifletebilirsin. Ya da pekmezli, muzlu süt ;)

safransarı dedi ki...

Yorumlarını özledik ey hatun :)
ama olsun, yorum atmasan da en azından buraya bir şeyler yaz ki bari seni okuyalım değil mi:)
Pirinçte çok tüketmeyin derim. Hele ki Türkiye'de pirinç pirinçlikten çıktı. Çok başka şey yiyoruz.
Sevdiğim insanlara hep Nar'ı yemesini öneririm yanında altı-yedi tane cevizle birlikte. bak yemekten bahsediyorum, suyunu sıkıp içmeyin :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

safransarı, bir aydır uğramadım buralara hiç, halim ve kafam yoktu yoğunluktan :/ derhal ışınlanıyorum sayfana :)

Nar mevsimi geldi ya zaten, salatalar dahil her şeye ekliyorum şuan tane olarak, çok güzel oluyor gerçekten! Cevizi sevemedim ki ben, ne yapsam bilemiyorum