2 Haziran 2014 Pazartesi

Benim de Çiçeğim Var Ki ♥

Her zaman söylüyorum ama önceki yazılarımı takip edenler bilirler, bizim evde çiçek bakmanın imkanı yok. Yaramaz PİSİ ve ÇAKIL ikilisi evde çiçek yaşatmıyorlar. İster vazo, ister saksı, ister çiçekli, ister yapraklı... İlk olarak dost canlısı, sevimli koklamalarla başlıyor her şey. Ardından minik minik kenarından ısırmalar "Sadece merakımdan anneciğim, dur bakayım bu neymiş" tavırları. Bir süre geçtikten sonra ise ısırıkların boyutu büyüyor, kopartmalar başlıyor, toprakları eşeleniyor, derken çiçek sizlere ömür...


Çiçeksiz evin mutsuzluğu ile kedili evin mutluluğu arasında kaybolduğumuz bir yerdeyken benim güzel annem elinde kraliçe taçı gibi bir orkide ile geldi evimize. "Gördüm, dayanamadım, aldım" dedi. O an üzüldüm, bunu da yer bizim canavarlar, yaşatmazlar dedim. İlk gün haftasonuydu ve evdeydik, salonda baş köşeye yerleştirdim. Masum koklamalar, diş atmalar başlamıştı... Yatak odasında çiçek sağlıklı değil, deseler de yatak odamıza taşıdım ve orada da baş köşeye yerleştirdim. Hiç olmazsa kapısı kapalı, koruyabilirim yavrucağı diye düşündüm. Ki korudum da :) Her hafta güzel güzel suluyorum, yapraklarını seviyorum, , iyi geceler diliyorum :) Görmemişin çiçeği olmuş, öpe koklaya bitirememiş :)


Velhasıl şuan orkidemiz pek sağlıklı, arada dişlenmiş ufak yaprakları, kopartılmış birkaç kökü olsa da bizimle beraber yaşamaktan çok mutlu. Blog yazılarınızda güzel çiçeklerinizi, fotoğraflarınızı göre göre nasıl imrendiğimi biliyorsunuz. İşte benim de artık çiçeğim var, çok mutluyum :)

Bu mutlulukla güzel geçsin hepimizin haftası. Yaz geldi, yavaş yavaş izinler de başlasın, dinlenelim ve eğlenelim biraz.

Sevgiler,

19 yorum:

Unknown dedi ki...

şahane valla,
bu arada yatak odanı onlarsız paylaşman iyiymiş:)
zira çok çaba harcamama rağmen çakır efendi razı olmadı,ayak ucumuzda uyuyor.:)mecbur,
çiçeğin sahiden de çok şahane,bi arkadaşım arada bir çay suyu kullanıyor,işe yarıyormuş
sevgiler,ii haftalar

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Havva Peynirci, bizim de Çakıl gelmeden evvel Pisi yatakta bizimle uyuyordu. Ancak iki kediyle gece uyumak ölüm gibi bir şey, tüm gece üzerinde tepişiyorlar. Çakıl geldikten sonra kapattık kapıyı artık giriş yasak. Birkaç gece mıkmıklandılar ama alıştılar sonra. Büyük ihtimalle iki kişi olmalarının faydası oluyor, canları sıkılmıyor gece beraber oynuyorlar, unutuyorlar bizi ;)

Alışık değilim çiçeklere, çay suyunu deneyeyim bu haftaki sulama günümüzde.

Çok teşekkürler ♥

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Ama olsun kediler de çiçektir hem de en misss gibisinden :)))
Çok sinir bir durum olsa da pek çok kedici aynı dertten muzdarip . Tık tık ! bizimkiler çiçeğe kafayı takmıyorlar da kelebek,böcek karınca işi fena. Kaç perde yırtıldı bu yüzden anlatamam:(

Unknown dedi ki...

Ben hiç ilgilenmezdim çiçeklerle. Hatta anneme kızardım ne bu böyle evi doldurdun çiçeklerle diye. Ama bu ara bende de bi ilgi başladı :)
Çiçeğin çok güzelmiş. Aman gözünden kaçırma pisileri yemesinler güzelim çiçeği :)

Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

Çok güzelmiş çiçeğin.:)Güle güle bak.:)
Eski evimizde bizim de yeşil bitkilerimiz vardı ve bizde uzun süre misafir olan arkadaşımın kedisi vardı. Kızcağız kuma alıştırmamış kazık kadar 7 yaşında kediyi, saksılara tebelleş olduydu.:)) Sonra biz alıştırdık kuma neyseki, çiçekler kurtuldu.

Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

Neyse ki'nin -ki'sini de bitiştirmişim, tüü kalıbıma.:((
:))

bücürükveben dedi ki...

Çok güzelmiş canım, maşallah diyeyim nazar değmesin, hayvanlara, çiçeklere de nazar değiyor biliyorum...bu arada evet yaramazlar bitkileri mahvediyorlar Bücürük de öyle:( çok çiçeğim yoktu ama olan iki güzel çiçeğimi kopartınca komşuya verdim:( işin ilginci rahmetli kızım Prenses hiçbir bitkiye dokunmazdı demek ki kedinin de uslusu, afacanı var:)
sevgiler canım

İrem Witt dedi ki...

Ayy çok beğendim gerçekten çok güzel duruyor. Benim odamda çiçek dolu görünce mutluluk veriyor insana (:

Emrah Özdemir dedi ki...

Kedide asil bir poz vermiş ha :D Alkışlar kediye . Bizim evde muhabbet kuşu vardı . Kuşlarda çiçekleri fena yiyor. Annem o yüzden sahte çiçek alıyordu :D

Burcu Odacı dedi ki...

Yalnız Pisi çiçekle gayet dostane bir poz vermiş, hiç de öyle yiyecekmiş gibi bir hali yok sanki :)))

Emel Sevren Pınar dedi ki...

kediler çiçeği neden sevmiyor? ilgiyi kendilerinde odaklamak için mi?
o kadar çok duyuyorum ki, kedili evde çiçek olmaz diye. Nilgün nasıl yapıyor sormalı?(colette) Gerçi onun bahçesi var ama bahçedekilere dokunmuyorlar mı?
şimdi niye bu kadar soru ile geldim ben:))) boşver, kedilerde çiçek gibi diyip noktayı koyayım:))
orkiden harika ama o yanındaki tüylünün varsa yanaklarını sıkmak istedim:))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

coletté, evet, kedili evlerde aynı sorun oluyor, olsun, mutluyuz biz :)) Tabi sizde bahçeli ev olunca kelebeği, sineği bol olur, kediler için ise şahane bir eğlence :) Bu eğlence sırasında önlerine her çıkanı ezip geçiyorlardır, tahmin edebiliyorum :) Bizim evde yazık onlara, sinek bile yok :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Dördüncü Tekil Şahıs, Ah ahhh annelerimizde laf ettiğimiz her özelliği, her geçen yıl daha da alacağız biliyorsun değil mi :) Ben 30 yaşıma geldim, her geçen gün daha da anneme benziyorum, onda söylendiğim ya da anlamadığım her huyu kendime ediniyorum :) Daha bekle, bak neler gelecek daha :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Gokkusagi Dosyasi, Eylül'cüğüm, çok teşekkürler ♥ Saksıları tuvalet olarak kullanan kedileri ben de duydum, büyük sıkıntı... Bizimkilerin de saksılarla zoru var. Evlendiğimde ilk heyecanla bir yeşil büyük bitki almıştım. Pisi hanım toprağını eşeliyordu hep. Ama öyle böyle değil, her yer toprak oluyordu. Çözümü dibine yapı marketlerde satılan orta boy taşlarla kapatmakta buldum. Çok başarılı olmuştu ;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Müjde Dural , Müjde ablacığım, çok teşekkürler, dediğin gibi değmesin nazar ♥ İlk evlendiğimiz bir kaç ay henüz Pisi katılmamıştı bize. Eşim arada çiçek alırdı bana. Sonra Pisi geldi, eşim de çiçek almaz oldu "Nasılsa yer bititrir bu, boşuna para vermeyelim" hesabı. Hem evimdeki çiçekleri hem de romantizmi bitirdi bu yaramazlar :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

İrem E., çok teşekkürler ♥ Diyorum ya görmemişin çiçeği olmuş, anlata anlata bitirememiş durumu bendeki :) Gerçekten mutluluk veriyor, insanın içi açılıyor ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Emrah Özdemir, değil mi ama :) Kızımız huysuzdur falan ama pek asildir, poz verir hep :) Anlasa çok gururlanırdı inan ki :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Burcu'cuğum, bu fotoğrafı çiçek eve ilk geldiği an çektim, ondandır :) Çiçeği koydum, hoop yanına çıktı, koklamalar arasında bu pozu yakaladım. Dediğim gibi önce yumuşak koklamalar, sonra hafif hafif ısırıklar, eşelemeler derken çok hızlı gelişiyor her şey :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Emel Sevren Pınar, Emel'ciğim, aslında sevmiyorlar değil sanırım. Doğada börtü böcek ve otla haşır neşirler ama evde böyle bir imkanları yok. İşte o nedenle "doğal" bir şey geldiği an çok heyecanlanıp, doğal dürtülerini tatmin ediyorlar bence. Nilgün hanımınki gibi muhteşem bahçeli bir evde kedicikler bahçedeki ağaçları kemiriyorlardır, toprakları eşeliyordır, evdekilere fırsat kalmıyordur bence ;)

Yanağı olmaz mı, var tabiki de :)