10 Nisan 2015 Cuma

Hamileliğimin 7. ve 8. Haftaları - Hafif Kanama Dönemi

Üstteki ultrason görüntüsünde gördüğünüz siyah yuvarlak, bebeğimizin kesesi. Bu kesenin alt tarafında görünen beyazlık ise bebeğimiz. Hani pek bebeğe benzemiyor ama her geçen hafta daha da güzelleşti ♥ Alttaki ultrason görüntüsünde ise bu hafta ilk defa duyduğumuz, bebeğimizin kalp atışı ♥


Hamileliğimin 7.haftası benim için hamileliğin kocaman olan bir göbek, herkesten sonsuz ilgi, istediğini yemek gibi muhteşem bir dönem olmasının dışında bizlere pek söylenmeyen ama çok riskli, bir o kadar da stresli bir dönem olduğunu tanıttı.

7.haftamda bir sabah uyandığımda her zamanki gibi ilk iş tuvalete gittim ve beni o derin uykumdan uyandıran, tuvalet kağıdındaki kırmızı lekeyi gördüm. Zaten hamileliğin ilk 12.haftası en tehlikeli dönem olarak görülürken, herhangi bir kanama da "düşük tehlikesi" olarak adlandırılıyor. Bir anda nasıl panik olduğumu, eşimi çağırdımı, ne yapacağımı şaşırdığımı anlatamam size. O gün boyunca iç çamaşırıma geçmese de tuvalet kağıdına leke gelmeye devam etti. Sonunda dayanamadım ve ofisteyken doktorumu aradım. Kırmızı, sancılı ve miktar olarak fazla kanamam olmadığı müddetçe endişelenmememi ve sakin olmamı söyledi. Cumartesi günü kontrole çağırdı, bu sırada da bir farklılaşma olursa yeniden aramamı istedi. O hafta takipte oldum, her tuvalete girdiğimde öldük öldük dirildik, büyük stres yaşadık eşimle. Bir gün arttı, bir gün azaldı, öyle böyle Cumartesi gününü ettik. Doktor muayenemizde detaylıca kontrol edildik, rahimde bir kanama varmış ama tehlikeli görülen plesanta arkasındaki kanamalardan değilmiş. Doktorumuz detaylıca tehlikeleri, olabilecekleri ama olmayacakları anlattı bize. Düşük tehlikesi yaşayan her anne adayının çok iyi bildiği 200mg Progestan ilacına başladık sabah akşam olarak. Bu ilaç sayesinde 2-3 gün içerisinde kanamam kesildi ve bir hafta sonra yeniden doktor kontrolüne gittik, kanama bölgesi geçmiş, bebeğimiz sağlıklıymış, her şey yolundaymış. Çok şükür, daha ne isteyelim ki..

Bu maceramızın dışında benim hamileliğim, derin uykular ve halsizlik dışında çok şükür tıkırında gidiyor. Hala mide bulantısı, tiksinme ya da iştah kaybı şikayetim yok. Dikenli tahta verseniz yastık niyetine kafamı koyar uyurum, o kadar vahim durum... Her akşam 8'de koltukta uyur, 9'da yatağa geçer ve sabah 6'da zorla yataktan kazınırcasına bir uyku düzeni içerisindeyim! İnanılmaz bir şey, akıl almaz bir uyku hali! Hep hormonlar bunlar, hep hormonlar! Bu konuyu bir de her akşamı tek başına televizyon karşısında geçirmek ve uyuyakalmış hamile karısını yatağa sürüklemek zorunda kalan eşime sormak lazım. Umarım bu zamanlar da geçecek.

Unutmadan, bir de sanki 4 aylık hamile gibi karnım çıktı, öyle bir gaz dolu ki karnımın içi. Ancak çok daha iğrençleşmeden anlatmak gerekirse, öyle kurufasülye yemişsiniz de gaz yapmış gibi bir şey değil bu... Resmen tüm karnımın içerisinde, ne yediğimin önemi olmaksızın bir şişkinlik hali. Doktorumuz normal olduğunu söyledi, her şey normal der olduk zaten :)

13 yorum:

Yasemin dedi ki...

oh şükür o zaman :)
Geçmiş olsun :)

YUUGEN dedi ki...

geçmiş olsun diyelim inşallah ilk ve son olmuştur. Uyku ihtiyacını çok iyi bilirim işte de işkence gibi geliyor :)

yazmasam delirirdim dedi ki...

Aaa hayırlı olsun :) sağlıkla gelsin dünyaya <3

Burcu Odacı dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım. Aynı şeyi aynı haftalarda ben de yaşadım. Bir iğne ve o iğrenç ilaç. Neyse ki kuzularımız da biz de iyiyiz şimdi, buna şükür :)

Artık yazılar eskisi gibi düzene girmiş, çok sevindim. Keşke ben de yazabilsem :)

Unknown dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Hayirlisi olsun.

Unknown dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Hayirlisi olsun.

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Geçmiş olsun !
Ne panik ama ...

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Yasemin, aynen, çok şükür!

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Hazel Çelik, eh işte ilerleyen haftalarda biraz daha drama var ama sonu iyi çok şükür ♥

Uyku halen beni çok zorluyor ve hamileliğim boyunca da üzerimden kalkmayacak gibi geliyor bana.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

yazmasam delirirdim, çok teşekkürlerr ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

burcuuuuk, ah ben o iğneyi daha sonra oldum malesef... Üç hafta boyunca hem de :/ İlaç ise halen devam ediyorum...

Hile yaptığımı itiraf etmek isterim, ben bu yazıları kabaca ilgili haftalarda yazmıştım, şimdi topluca yayınlıyorum. Yani yazmaya malesef ki pek dönmüş değilim, yayınlamaya dönebildim ancak :))

Ama ben senin de hikayelerini okumayı çok isterim, eminim başkaları da heyecanla bekliyordur. Hem ilerisi için de çok güzel hatıralar bunlar, yazmalısın bencee!

Kizlierkeklikedili dedi ki...

burçin başak, çok teşekkürler...

Kizlierkeklikedili dedi ki...

coletté, aynen öyle, büyük panik yaşadık. Malesef sonrası da pek pürüssüz geçmedi ama sonucunda şuan çok iyiyim, önemli olan da o zaten ♥