20 Nisan 2015 Pazartesi

Hamileliğimin 17.Haftası - Cinsiyetini Öğrendik!

* Ultrason görüntüsü bir korku filminden alıntı değildir, ileride tombik yanaklı olacak bir erkek çocuğudur :)

Bu haftaki doktor kontrolümüz, önceki sağlık endişelerinden, rahim kanamalarından, düşük tehlikelerinden uzak bir şekilde tamamen cinsiyet öğrenme heyecanıyla dolu bir kontrol oldu. Son bir haftadır da bebeğimizin kıpırtılarını minik minik de olsa hissedebildiğim için sağlığı konusunda endişelerden uzak bir hafta geçirdim.

İki hafta önceki kontrolümde açılmayan bacakların, bu defa mutlaka açılması için kontrole girmeden önce kocaman bir portakal suyu ile şeker takviyesi yaptık bebeğimize. Maksat, ultrason sırasında kıpır kıpır oynasın ufaklık :) Yeni anne adaylarına not: Kahvaltı dahi etmeden giderseniz bebeğiniz ultrason sırasında uyuyor oluyor ya da hareketsiz bir şekilde yatıyor oluyor. Çikolata ya da tatlı bir şey (bence hem sağlıklı, hem de tatlı alternatif taze sıkılmış portakal suyu) içince 15 dakika sonra bebeğiniz ultrason ekranında dans ediyor :)

Sabahın 09.00'unda (heyecandan ilk randevuyu alma gibi bir adetimiz var) doktorun kapısına dayandık. Kapıda oturmuş saatimizi beklerken bile o kadar heyecanlıydım ki normalde tansiyon problemim olmamasına rağmen sanki tansiyonum yükselmiş gibi hissettim ve doktora girer girmez bunu söyledim. Tansiyon kontrolüm yapıldı, 10'a 6 çıktı, gayet normal, abartma, sakinnn :) Eşimle beraber heyecandan öle öle geçtik muayene odasına. İlk önce bebeğimizi gördük, hareketliydi, kalp atışları normaldi, rahimde herhangi bir anormallik ya da kanama yoktu, ölçümleri haftasına uygun ve olması gerektiği gibiydi... İlk kontroller tamamdı... Sonra doktor baktı, baktı, baktı, "Oğlan geliyor!" dedi ve bizim yada bakan herkesin anlayabileceği açıklıkta olan ve hiçbir şüpheye yer vermeyen bir fotoğrafla uğurladı bizi. Tabiki ağız kulaklarda karı koca dünyanın en mutluları olarak ayrıldık hastaneden.

Bizim için 17.haftamızın en önemli olayı tabiki oğlumuzun geliş müjdesi oldu! Umuyoruz ki sağlıkla doğduğu günleri de göreceğiz.


11 yorum:

YUUGEN dedi ki...

tebrik ederiz :))) bize de ilk kordonla karışık oğlan dedi doktor sonradan cimcimeye döndü :) Allah gönlüne göre versin sağlıklı sıhhatli olsun inşallah :)
Ve evet bende de korku filminden çıkmış görüntüler var töbe töbeeee sonradan nasılda melek gibi görünüyorlar bir bilsen :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Hazel Çelik, ah biz de çok korktuk o değişiklik olursa diye ama olmaz inşallah :) Bir de bizde beyfendinin ayrıca bir fotoğrafı da var, onu özeline şimdiden saygı duyalım diye yayınlamadım :P Artık o fotoğraftan sonra cimcime gelirse başımızın üstünde yeri var :)

audrey dedi ki...

oğlun mu olacak tebrik ederim.. :-))

Nesrin dedi ki...

Tebrik ederim, bu blogcular olarak hep mi oğlan doğuruyoruz biz nedir :D

YUUGEN dedi ki...

hmmm tamam o zaman :)) özeline saygı gösteriyoruz bizde :)))

Burcu Odacı dedi ki...

Ayy biz de hep sabahın körüne randevu alıyoruz, yataktan kalkmaya çalışırken de kendi kendimize söyleniyoruz. Ama her randevu ayrı bir heyecan.
Bizim de 2 mayısta 4 boyutlu ultrason olacak, çok heyecanlıyım :))
Sağlıkla gelsin kuzular :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

audrey, inşallah bakalım, doğana kadar yüzde yüz olunmuyor malum ama şuan için öyle görünüyor :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Nesrin, evet bence de :) İnşallah senin yakışıklı prensin gibi olur bizimki de ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

burcuuuuk, içim içime sığmıyor benim de kontroller öncesi... Hafif endişe yanında bol bol heyecan ve mutluluk ♥ Biz bu hafta Cuma günü detaylı ultrasona gireceğiz 21. hafta olacağı için doktorumuz yönlendirdi. Bizde de heyecan tavannn ♥

Sadece C. dedi ki...

hahaha bunu şimdi, demin cinsiyet tahmini yaptıktan 2 saniye sonra okudum hahaha nasıl da bilirim ama nasıl da! Allah sağlıkla mutlulukla kucağınıza almayı da nasib etsin!

Kizlierkeklikedili dedi ki...

cerenmus, :)))) gerçekten bildin! İnşallah, çok teşekkürler güzel dileklerin için ♥