8 Nisan 2015 Çarşamba

Hamileliğimin 5. ve 6. Haftaları


Bu iki haftamız büyük heyecan, sevinç ve inanamamazlık dolu geçti. Sürekli olarak eşimle beraber birbirimize bakıp gülüşme halleri geldi üzerimize. Doktor kontrollerimiz her hafta olarak gidiyor. İlk başta teyid edilmesi gereken o kadar çok gelişme var ki... Kese sağlıklı bir şekilde oluştu mu, bebek oluştu mu, kalp atışı var mı gibi onlarca soru cevap bulmak durumunda ki sonrasında her şeyin normal seyrinde gittiği anlaşılsın ve rutin kontrollere dönülsün.

Biz de her hafta hem heyecanla, hem de endişeyle gittik kontrollerimize. Her defasında doktorumuzun dedikleriyle su serpildi içimize. Ancak doktorumuzun da en başından beri bize söylediği, bizim de çevremizden duyduğumuz "İlk 12 hafta tehlikeli, dikkatli ve temkinli olmak gerekiyor.". Biz de bu riskleri hep aklımızın köşesinde tuttuğumuz için hiç ama hiç "Yaşasın hamileyiz, cümle alem duysun, bebek geliyor!!" diye haykırmadık ortalıkta. Hep içimizde sevincimizi yaşadık, yeri geldi hayal kurarken bile birbirimizi durdukduk eşimle "Aman neyse sonra konuşuruz bunları, hele riskli dönemleri atlatalım da..." diyerek.

Bu iki hafta boyunca hamilelik belirtilerime gelirsek: Çok şükür ki mide bulantısı yaşamadım. Ancak biraz mide yanması, mide ezilmesi ve ne yiyeceğini bilememe durumu oldu. Mesela tüm hamilelerin ilk can simidi olan bildiğimiz çubuk krakerden tiksindim önce; sonrasında tosttan... Ne yiyeceğimi bilemeden geçiyor günler... Sonunda işime yarayan tek besin buldum, krep! Evde çok adette krep yapıyoruz, ben onları 2-3 gün boyunca yanımdan ayırmadan aralarda tırtıkladım.

Tiksinme ve mide yanmalarımın dışında kasık ağrılarım oldu hafif hafif. İlk başta beni endişelendirseler de sonrasında büyümekte olan rahmin sebep olduğu bağ çekilmeleri ve genişlemeler olduğunu teyid ettik doktorumuzla.

Uyku, uyku, uyku! Uyumak istiyorum, başka bir şey istemiyorum şu hayatta :)


8 yorum:

YUUGEN dedi ki...

bende sadece uykuya düşkünlük oldu ilk 3 ayda ... iş yerinde klavyeye düşecek gibi oluyordum, ikinci ve 3. dönemde olmadı hiç inşallah güzel başladığı gibi güzel geçer hamişliğin :)

oytunla hayat dedi ki...

Sağlıkla gelsin inşallah minik melek :) Hayırlı ve de uğurlu olsun şimdiden...
İnşallah güzel ve kolay bir hamilelik süreci geçirirsin...
Sevgilerle..

BenBirHexe dedi ki...

Bende de (21 yıl önce)aynı sorun oluştu her ikisinde de :))))
Uyurdum,uyurdum hiç uymamış gibi hissederdim.Kadının en güzel dönemi bence,sevgiler...

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Ne güzel heyecanlar bunlar bir bilsen... Kocaman oldu oğlum neredeyse o baba olacak ben hamileliğimin her anını çok net anımsıyorum. Her şey yolunda gitsin sağlıkla gelsin bebek .

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Hazel Çelik, ah sorma o uyku halini, 19.haftaya geldim ama hal açok uykum var ve geçmiyor bir türlü! Benim de çok şükür hiç bulantım olmadı ama hamile olduğumu öğrenmeden önceki hafta ofiste masamda uyuyakalmıştım :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Oytunla Hayat, çok teşekkür ederim güzel dilekler için ♥ Sağlıkla geçmesi ve zamanında, olması gerektiği gibi sonuçlanması tek dileğim. Çok şükür yarısını devirdik, bir yarı daha kaldıi ha gayret :) sevgilerimle ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Nur Kibritci, ahh aynen öyle işte! sabah uyanıyorum, hiç uyumamış gibiyim. Normalde bu halin ilk üç ayda geçmesi gerekirken malesef ben yarısına geldim ama halen devam ediyor, bakalım geçecek mi :) sevgilerimle ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

coletté , inşallahh çok teşekkür ederiz, sağlık işin en önemli kısmı ♥ Umarım oğlunuzun da çocuklarını sağlıkla kucağınıza alırsınız, torun başkaymış, annem şimdiden delirmiş durumda :))