22 Nisan 2015 Çarşamba

Hamileliğimin 18, 19 ve 20. Haftaları - Yolun Yarısı Demek


Hamileliğimin bu üç haftasını bir arada yazmak istedim. Çünkü bu süre içerisinde ne doktor kontrolümüz, ne de başlı başına yazı ayırmaya değecek olay olmadı. Olaylar konusundaki namımız malum olunca da olaysızlık bizim açımızdan iyi bir durum :)

Bu üç hafta daha çok fiziksel değişimlerimin başlangıç dönemi oldu. Tamam bu zamana kadar da karnım büyümüştü, kıyafetlerim daralmıştı ama şimdi başlayan büyük değişimi ayrıca hissedebiliyorum. Her sabah kalktığımda daha da sertleşmeye başlayan, üst kıyafetlerimden dahi fırtlamaya başlayan bir göbek sahibi oldum. Malesef ki henüz yusyuvarlak ve sımsıkı bir hamile göbeğinden çok, bıngıl bıngıl, yemeyi uzun zamandır fazla kaçırmış bir insan göbeğini andırsa da çoğu zaman hamileye benzemeye başladım. Hala misler gibi bir hamile göbeği sahibi olmadığım için ise halen bol kıyafetler giymeye çalışıyorum ve bu sayede çok rahat ediyorum.

20. Haftamla beraber de hamilelik serüvenimin yarısını tamamlamış bulunmanın haklı sevinci ve heyecanı bastı üzerime! 4.5 Ay bitti, iki hafta sonra resmi olaran 5 aylık olduk diyebileceğim ve her geçen gün mutlu sona daha yaklaştığımızı, umut dolduğumuzu hissediyorum.

Şu zaman kadar size hamilelikte aldığım kilo durumumdan bahsetmemiştim. Hamile kaldığımdan beri toplamda 3kg aldım. Hatta utanarak söylüyorum ki son 1 kiloyu, iki hafta içerisinde yediğim çikolatalı gofretlere borçluyum! En başından beri zaten kilolu hamile kaldığım için çok dikkat etmem gerektiğini biliyorum ama arada kaçıyor işte...

Gece uykularımdaki rahatsızlık halim ise gelecek haftaların ve ayların sevimsiz habercisi gibi üzerime çökmeye başladı. Malesef ki rahat uyuyamıyorum... Zaten bu süreçte gün içerisinde çok su içtiğim için geceleri de en az iki defa tuvalete kalkıyorum. Tam buna alıştığımı düşündüğümde bir de uyku pozisyonu mevzusu girdi hayatımıza. Zaten uzun süredir yüzüstü yatmıyorum, şimdi sırtüstü de yatamıyorum. Belimden doğru bacağıma giden bir sancı oluyor. Mecburen sağ ve sola yatıyorum ki bu defa da büyümeye başlayan göbeğim o yana doğru sarkmaya başladı... Bacak arama yastık, göbeğime ince yastık derken bir pozisyon bulup uykuya dalıyorum. Haraket etmeden saatlerce aynı pozisyonda uyuyan beden ise uyandığında tutulmuş, parmakları uyuşmuş leş gibi bir şey oluyor. Daha bu kadar başlangıçta, bu kadar problem yaşayınca elimde olmadan gelecek haftalardan ve ısınacak havalardan endişe duymaya başladım. Bakalım, neler gelecek daha başımıza...

Bu haftasonu, yani 21. haftamızda detaylı ultrason randevumuz var. Hem bebeğimizi tam bir aydır görmemenin, hem de böyle detaylı bir kontrolün getirdiği heyecanla şimdiden yerimizde duramıyoruz! Detaylı ultrason hakkında tecrübe edeceğimiz her şeyi ve sonuçlarını ise 21. haftalık yazımda anlatmaya çalışacağım. Umarım güzel haberlerle burada oluruz ♥



9 yorum:

YUUGEN dedi ki...

detaylı ultrasonda her şey çok güzel çıksın inşallah :)) minicik iç organlarını ölçüp biçiyorlar nasıl yapıyorlar anlamak imkansız :)
cumartesi günü 33. haftama gireceğim son 2 haftadır değil yatmak oturmak bile artık işkence. ofiste göbeğim masaya değiyor içimdeki minikcan sürekli kıpırdıyor bazen acıtıyor... ayaklarım zaten yere sarkmaktan şişti eve gidince hemen uzanıyorum, akşamları en 4 -5 kez çişe kalkıyorum kalkmak bir nevi kolay da geri yatmak çok zor dolayısıyla her çiş vardiyamda Ozan'da kalkıyor yatmama yardım ediyor :) Zor bir süreç ama melek kokulular için her şeye değer değil mi :)

Nesrin dedi ki...

Hamile yastığı edin ben blogta anlatmıştım uzun uzun çok rahatlatıyor ama tabi yatakta resmen üçüncü bir kişi olduğu için eşin ne der bilemem :D

O kalkmalar bundan sonra 1 sene daha bitmeyecek malesef. Ben hamilelikte 2-3 saatte bir kalkardım şimdi yine aynı :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Hazel Çelik, ah evet, bizim için ne kadar laylaylom olsa da detaylı ultrason ciddi bir fiziksel kontrol aslında. Umarım sağlıklı haberleriyle mutlu gireceğiz haftasonuna.

Tahmin edebiliyorum! Zaten sana da sormuştum ya ofiste ne yapıyorsun diye. Bana şimdiden bile zor gelmeye başladı sürekli ayak sarkıtmak. Gece mevzusunun fragmanlarına geçtim, filmini tahmin edebiliyorummm...

Öyle az kaldı ki güzel kızına kavuşmana, umarım sağlıkla gelecek, tüm zorluklar puuuff diye kaybolucak bir anda ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Nesrin, evet o yastıkları ben de gördüm ama lüzumsuz olur mu diye endişe ettim hafiften. Dur ben şimdi senin bloğuna bir dalayım da hamile gözümle yeniden bakayım eski yazılarına, faydasını göreyim :))

Herkees aynı şeyi söylüyor! Bunlar daha prova, en az 1 sene daha devamı var diye :))

Burcu Odacı dedi ki...

Sen şimdi üç kilocuğu mu dert ettin kendine, ben neredeyse 8 kilo aldım, hatta korkumdan son üç haftadır falan tartıya çıkmıyorum :)
O gece wc ye kalkmalar, uyuyamamalar, istediğin pozisyonda yatamamalar of ki ne of ve dediğin gibi biz daha şimdiden böyleysek ilerisini hiç düşünemiyorum!
Bu arada ben LCW den hamiş pantolonu aldım, çok rahat, tavsiye ederim.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

burcuuuuk, evet ama ben iki kilosunu son 3 haftada aldım, normalde güzel güzel gidiyordum :) Bir anda artmaya başlayınca hızından endişe etmeye başladım...

Yazın 35 derecede çok şenlikli olacak geceler bizim için :))

Aynen Burcu'cuğum ben de hamile kumaş pantolonu giyiyorum işe 3 haftadır, haftasonları da kotum var onlayım sürekli. Henüz üstlere geçmedim, bol ve rahat şeyler henüz gayet iyi geliyor.

Sonumuz hayrolsun, korkuyorum şimdidenn...

Gulcin dedi ki...

giderek kolaylassin, giderek keyiflensin insallah.
Saglikla kucagina al.
Dun bir video izledim. Cocuklarin gozlerini bagliyorlar. Kadinlarin arasinda oyle annelerini secmelerini istiyorlar. Sen ben bir agla bir agla. Bak ben bu kadar agladim sen hamileyken hic izleme o vidoyu :)
Sevgiler cokca

Unknown dedi ki...

Merhaba,
Ay ben bu haberi nasıl kaçırmışım yahu:)
Çoook mutlu oldum, Allah analı babalı büyütsün, sağlıkla kucağınıza alın inşallah bebişinizi
Çoook heyecanlı çok..

Kizlierkeklikedili dedi ki...

İki Balık Bir Kedi , çok teşekkür ederizzz ♥ ben bu güzel haberi biraz sakladım o nedenle tüm yazılar bombardıman gibi birikmiş olarak geldi, herkes kaçırdı aslında :) İnşallah, sağlıkla ve zamanında bekliyoruz kendisini, çok heyecanlıyız :)