17 Nisan 2015 Cuma

Hamileliğimin 14, 15 ve 16. Haftaları


Bu üç hafta da ofis ve ev arasında geçti. Sadece Cumartesi günleri biraz dışarıya çıktık eşimle. O da ancak kendimi çok yormayacak ve ihtiyaçlarımızı halledip eve dönecek kadar. Bilhassa, büyüyen karnımı sığdırabileceğim pantolon ihtiyacı baş gösterdi önce. C&A'den iki tane kot pantolon aldık, hem fiyatı hem de modeli bakımından gayet hoşuma gitti. Birisini ince kumaştan, diğerini de kalın kumaşlı aldık ki ince olanı yaza da rahat rahat giyebileyim. Bunun dışında birkaç yumuşak üst de aldık. Yumuşak üstleri bu aşamada hamile reyonlarından almaya gerek yok, 1-2 beden büyük alınca gayet rahat oluyor.

Tabiki bu alışveriş koşturmacalarını, dışarıya çıkışları ne kadar kısa tutmaya çalışsak da akşam eve geldiğimde malesef ki bel ve karın ağrısıyla yatağa attım kendimi. Her defasında da "Bir daha çıkmak yok, otur oturduğun yerde." dedim kendime ama sonraki hafta yeniden küçük küçük çıktım. Bütün hafta zaten işten başka bir yere gitmiyorum, akşamları 8'de uyuyakalıyorum, eşimle vakit geçiremiyorum... Bu nedenle de Cumartesi günlerimi normalleşme günü ilan ettik ve üzerimizdeki ağırlığı atmaya çalıştık. Hatta çıktıklarımızda, kafeinsiz kahve keyfi bile yaptık ;) 

Hamilelik belirtilerimle ilgili sizlere söyleyebileceğim farklı bir şey yok. Çok şükür mide bulantım yine olmadı, aşırı uyku hali devam (bunun sebebi kullanmaya devam ettiğim hormon ilaçlarım olabileceğini düşündük), ruh hali değişimleri devam... Hatta ruh hali değişimlerini şöyle anlatabilirim ki artık akşamları haberleri izleyemiyoruz, olur olmadık şeylere çok üzülebiliyorum... Ağlayabiliyorum, gülebiliyorum, bir gün çok mutlu, ertesi gün çok mutsuz olabiliyorum, sinirlenebiliyorum... Tüm bu süreçte de tüm ailem beni anlayışla karşılayıp idare ediyorlar ve beni üzmemek, büyük tehlikeleri atlatmış bir hamileyi kırmamak için ayrıca özen gösteriyorlar.

Yaşadığımız yüksek düşük tehlikemizin ardından kırılan parçalarımızı toparladık diyebilirim. Artık o üzgün hal yok üzerimizde... Aksine her hafta düzenli gittiğimiz dotkor kontrollerimizde her geçen hafta "Evet bu hafta rahim daha da iyi görünüyor, iyice kalınlaştı, artık riskler azalıyor, her şey çok sağlıklı." cümlelerini duydukça daha da moralleniyoruz. Her ağrıda hafif endişeler, karındaki her kasılmada panikler, her tuvalete girdiğimde mutlaka peçeteyi kontroller, her ultrason öncesi yükselen heyecan ve endişe hissi tabiki devam ediyor. Bu endişeler malesef ki yaşadığımız kötü tecrübe sebebiyle, doğum anına kadar devam edecek diye düşünüyoruz. Çünkü hamileliğin o yüzüyle bir defa tanışan, asla unutamıyor. Ancak her şeye rağmen ben de elimden geldiği kadar hamileliğimin tadını çıkartmaya, hem kendime hem de bebeğe alışverişler yapmaya, eşimle hayaller kurmaya devam ediyoruz.


9 yorum:

YUUGEN dedi ki...

Maşallah nazar değmesin :)
LCW'de ve Defacto'da da çok rahat kıyafetler var oralara bakabilirsin

Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

Tam ben de her şeye rağmen tadını çıkart diyecektim ki, son cümlede yazmışsın zaten. :) İyi yapıyorsun. Henüz tecrübem olmadığı için bilemesem de, eminim ki hayatının en özel dönemlerinden biri bu.Her anı kaçırmadan, sindirerek yaşamak lazım. ;)
Sizin ufaklık istemese de karnında sizi üzmüş ama dilerim ki hayatı boyunca hep güldürsün. :)

safransarı dedi ki...

neyse artık sessizliğimi daha fazla koruyamayacağım :)
böyle zamanlar da nasıl konuşulur hiç bilmiyorum o yüzden ne yazsam hiç bilemedim :)
"her şey olacağına varır" ın sadeliğini sana sunup gidiyorum
hoşçakal :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Hazel Çelik, evet baktım oralara da, pek çok alternatif var. Zaten bilhassa pantolon işini abartmadan birer kot, birer kumaş pantolonla geçirmeyi düşünüyorum. Sonrasında çok lüzumsuz olacak çünkü. Üstlere biraz daha ağırlık verip, hamilelik sonrasında da giyebileceğim bol üstler bakınıyorum.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Gokkusagi Dosyasi, Eylül'cüğüm çok teşekkürler güzel dileklerin için ♥ Gerçekten anlatılan kadar özel bir dönem oluyormuş ama bir o kadar da zorlu geldi bana ama dediğin gibi (elimden geldiği kadar) tadını çıkartmaya çalışıyorum ;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

safransarı, çok doğru bir konuşma oldu. Gerçekten de böyle konularda teslimiyet çok önemliymiş, olacağına varacak olması ve elden iyi ya da kötü bir şey gelmiyor olması.

Çok teşekkürler yorumun için. Bilhassa bloğumun böyle sade kadın ve anaç bir hal aldığı dönemde bile esirgemedin kelimelerini. Çok teşekkürler!

Sadece C. dedi ki...

Benim de hamileliğimin en sıkıntılı geçen haftaları olmuştu bu haftalar ama bundan sonrası da benimkine benzesin çok rahat kolaycacık geçsin :)
Cinsiyet tahmini bahisleri açıldı mı :D Ben ilk tahmini yapıyorum sana: erkek. Sağlıkla sevgiler..

Kizlierkeklikedili dedi ki...

cerenmus, inşallah sonuna kadar, zamanıyla ve sağlıkla tamamlarız bu serüveni, başka bir şey istemiyorum şu noktada...

Evet sonraki yorumunda da olduğu gibi, tebrikler bildin, oğlan geliyor :))

Fk dedi ki...

Merhaba, yazinizi okumak cok iyi geldi, iyiki paylasmissiniz. benim de cikolata kistlerim vardi, ameliyat oldum simdk hamilelik beklerken tekrarladigini ogrendik. Yani yeni bir cikolata kistim oldu ameliyat sonrasi 3 ayda. Kistlerin hamilelik doneminde de risk olusturabildigins dair yazilar okudum. Sizin bu konuda bir bilginiz var mi acaba?