3 Nisan 2015 Cuma

Hamile Olduğumu Nasıl Öğrendik?

Standart "Regl gecikmesi yaşadım, idrar testi aldım, hamileymişim" hikayesinden farklı oldu bizimkisi. Daha heyecanlı, daha süpriz diyebiliriz :)

Tabiki her hamile gibi benim de regl gecikmesi durumum oldu ama biz onu senelerdir illet gibi peşimden ayrılmayan çikolata kistlerim sebebiyle olduğunu düşündük (Bu çikolata kisti hikayesimi detaylıca başka bir yazıda yazacağım ki doğru kabul edilen her şeyin, böyle bir mucize karşısında yanlış olduğunun canlı kanıtını sunacağım sizlere ve tüm bu illeti çekenlere. Özetle, kocaman çikolata kistleriniz de olsa, iki tarafınızda da ayrı ayrı çaplarını yaymış bekliyorlar bile olsa, hiçbir tedavi görmeden ve ameliyat olmadan hamile kalabilirsiniz!).

Baktık ki 3 geçti, 5 geçti, olamaz ama bir test yapalım dedik, negatif çıktı. Biraz daha bekledik, hala tık yok... En sonunda 10 gün gecikmenin ardından artık bu kistlerden kurtulmak ve mevcut durumumu konuşmak için doktoruma gittik eşimle beraber. Zaten hastane kayıtlarında detaylıca görünen problemimi konuştuk doktorla, ameliyat ve sonrasını konuştuk. Ardından "Gel, yine de bir muayene edelim, son durumlarını görelim." dedi. Muayeneye başladı "Eveett bu soldaki kistin 8cm çapında, bu da sağdaki kistin 5cm çapında." diyerek devam etti. Ardından kurcaladı da kurcaladı, bir yandan görüntülere bakıyor bir yandan da hiçbir şey söylemiyor. Sonunda ağızını açtı "İki tarafta da bu kadar büyük kistlerin olmasına rağmen hamilelik var gibi görüyorum, bak kese var burada. Ancak bazen bu kadar küçük noktalar, rahim kanamalarıyla bile karıştırılabiliyor." dedi ekrandaki siyah bir lekeyi göstererek. O an ben bile inanmadım ki "Test de yaptım, negatif çıktı" diye karşılık verdim. "Bir adım atmadan önce gebelik için kan testi yaptıralım sana, sonrasında bakalım durumumuza ve nasıl ilerleyeceğimize" dedi ki ben hala "Şimdi ben ameliyat olunca..." diye cümleler kuruyorken elimize üzerinde siyah noktalı bir ultrason resmi tutuşturdu. Yani o an uyansaydım, daha evvel hiçbir rutin kontrolden sonra elime ultrason resmi tutuşturulmamıştı... Aslında doktorumuz biliyordu tabiki ama bu kadar imkansızlıklarla beraber o bile bir soru işareti yaşadı...

Aynı hastanede kan verdim hemen.  İki saate sonuç çıkar, internetten bakabilirsiniz dediler. O iki saat boyunca sessiz bir heyecanla beraber, imkansız olduğunu bilerek oturduk evde eşimle beraber. "Ya hamileysem. Ama nasıl olur. Olamaz ki. 8 cm ve 5 cm kistler. Ufacık çikolata kistleriyle bile hamile kalınamıyor diyor doktorlar, ben nasıl kalacağım ki. Ameliyat şart diyorlar. İdrar testi de negatif çıktı hem. Hem bunu planlamamıştık, her şey çok ani olacak." diye deli deli yedik kendimizi. Bir yandan da içimizde heyecan... 

İnternetten sonuç gelince baktık, zaten heyecanlıyız, bir şey de anlamadık hayatımızda ilk defa hamilelik test sonucu kağıdına bakarken. Doktoru aradık hemen "Gördüm sonucunu, hamilesin!" dedi heyecanla. "Haftaya gel, takibe başlayalım." diye de ekledi.

Telefonu kapatınca bir şok olduk önce, sonra mutluluk seli tabiki...





15 yorum:

YUUGEN dedi ki...

:) Süper çok sevindim, böyle bir durumun olduğunu bilmiyordum öncelikle geçmiş olsun.
Bunca kiste rağmen hikayenin sonu çok güzel bitmiş şimdi gelsin bebiş sağlıklı sıhhatli :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Ben senelerdir bu kistlerle yaşadım, kabullendim, asla doktorların deneylerine konu etmedim, hep yoksaydım. Şu aşamaya kadar da hamile kalmak yakın dönem planlarımız arasında olmadı ama bebeğimiz inşalalh ne zaman gelmek istediğine kendisi karar verdi :)

Burcu Odacı dedi ki...

Canım benim, bu gerçekten mucize :) Sizden de klasik bir hamilelik hikayesi beklenemezdi zaten :) Allah tamamına erdirsin, sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi.

Nesrin dedi ki...

Tebrik ederim, harika bir haber:) Sağlıcakla gelsin tatlış :)
Aklımdan küçük bey diye geçti valla yapacak bir şey yok :P

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Nesrin, çok teşekkür ederiz, biz de çok mutluyuz ♥ Aynen öyle, senin güzel oğluşundan yakışıklı olmasın, bizim de oğlan geliyor :)

burcu dedi ki...

Ben de deli gibi karın ağrısı yüzünden doktora gidince öğrenmiştim, çok şaşırmıştım. Hey gidi : )

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Yazdan Kalan, ah işte o şaşkınlıktı bizi bizden alan. Hem sağlık problemlerim, hem de henüz düşünmüyor olduğumuz için o süprizi ağır şekilde yaşadık biz de :) Şimdi bakınca ise hayatımızdaki en güzel süprizmiş... ♥

Unknown dedi ki...

bana inanacağını düşünüyorum,çok duygulandım,Allah tamamına erdirsin.
sevgiler

arwen dedi ki...

hayırlı olsun bende şu an aynı sevinci yaşıyorum :)

Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

Gerçekten ilginç olmuş. Bunca imkansızlığa rağmen ve idrar testi de negatif çıktıktan sonra. Bu bebişin gerçekten geleceği varmış. ;) Çok duygulandım bak şimdi, içim bir tuhaf oldu. :)

Unknown dedi ki...

Tebrik ederim. Hayırlı olsun. Sonu mutlu olmuş. Umarım mutluluklar peşinizi bırakmaz. Sevgiler.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Havva Peynirci, mutluluğumuza ortak olduğun için çok teşekkür ederiz, biliyorum samimiyetini, çook teşekkürler ♥♥♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

arwen juliet, okudum şimdi yazını, tebrik ederim ♥♥♥ İlk öğrenme şoku hepimizde aynı, önce bir endişe durgunluğu oluyor :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Gokkusagi Dosyasi, evet Eylül'cüğüm test bile negatif çıktıktan sonra daha da şaşırtıcı oldu :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

burçin başak, inşallah çok teşekkür ederiz ♥