17 Ekim 2014 Cuma

Kadınların Kullandığı 5 Ölümcül Söz Nedir?


İnternette gezerken bu fotoğrafa denk geldim, bayıldım! Gerçekten de hepsi çok doğru ve farkında olmadan tüm kadınlar bu sözleri kullanıyoruz. Bilhassa karşımızda erkek arkadaşımız, partnerimiz ya da eşimiz varken. Bu fotoğraftan da anlaşıldığı üzere tüm dünya kadınlarında aynı! Yani ülke bazlı, kültürel falan değil; Çin'deki kadın da Amerika'daki kadın da aynı tripleri atıyor :)

1- İYİ... Kadın ve erkek bir konuda ya tartışıyor ya da hafif şiddettli konuşuyorsa ve kadın "iyi" diyip, göz devirip, sonuna üç nokta koyuyor. Bu durumun açıklaması kesinlikle, "Haklı olduğumu biliyorum, tartışmaktan sıkıldım, gerçekten seni susturmak istiyorum". Erkeği bu durumda yapması gereken, susmak :)

2- YOK BİR ŞEY... Hepimiz bu sözü kullanıyoruz ve hepimiz "bir şey" olduğunu biliyoruz :) Kadın "yok bir şey" dediğinde, erkek sorgulamalıdır, çünkü kesinlikle bir şey vardır aslında! Peki neden böyle yapıyoruz? Neden karşımızdakine "şu, şu, şu var" diye baştan söylemiyoruz? Sanırım ilgi istiyoruz, merak etsin, o sorsun ve sorgulasın... Çoğunlukla biz kadınların erkeklere ve duygularına ulaşmak için didindiğimiz gibi, erkekler de biz kadınlara ulaşırken biraz didinsin istiyoruz.

3- HAYDİ, DEVAM ET... Tehlike çanları burada çalıyor! Kadın, karşısındakine bunu söylüyorsa kesinlikle bu bir meydan okumadır ve "Ne söyleyeceğini biliyorum, cevabım hazır, dağıtacağım seni. Hele bir söyle, bak neler geliyor, hepsine cevabım var!". Tehlikelidir ve erkek ne pahasına olursa olsun susmalıdır, ilk cümlesinden sonra sert duvara çarpacaktır :)

4-NEYSE... Açılımı "Yok olmayacak, ne söylesem anlatamayacağım, seninle uğraşamayacağım" :) Hem de bu "neyse" kelimesi, hepimizin bildiği gibi kısacık ve keskin bir şeklinde söylenir, daha söyleminde bile bıkkınlık, geçiştirme ve hızlıca konuyu kapama isteği vardır. Hatta çoğunlukla "Neyse, neyse ya, tamam" şeklinde kesiverilir görüşme.

5- TAMAM... "Seninle işimiz bitmedi, yazıyorum kenara. Bu noktada seni de kendimi de daha fazla üzmek istemiyorum, yoruldum. Ancak hiçbir şey bitmedi, unutmadım, ilerisi için planlarım var" Bu söylem, diğerlerine göre çok daha hafiftir. Çünkü kadın ara veriyor ve büyük ihtimalle ilerisi için yaptığı planları unutacak ;)

* Bir de BONUS kelime koymuşlar, ona da bayıldım! WOW! Türkçemizde pek karşılığı olmasa da hepimiz öyle ya da böyle kullanabiliyoruz bu efekti :) Fotoğrafta da yazdığı gibi bu efekt, kesinlikle bir iltifat ya da beğeni değildir. "Vay be, nasıl bir adamsın sen? Budur yani? İnanamıyorum..." diye uzup giden cümlelerin başlangıçıdır :)


9 yorum:

bücürükveben dedi ki...

:)))))ya en sondaki wow'u bizim Türk vatandaşı da bazen kullanıyor (özellikle dizilerde, kimi program sunucularında vs.)ifrit oluyorum dediğin gibi bizde böyle bir şey yok, biz vay canına deriz, abooo!! deriz:) vay anasını deriz, vay vay vay deriz..yuh deriz oha deriz ama wow demeyiz demeyelim de:)

yazmasam delirirdim dedi ki...

Vay beee diye kullanıyorum ben genelde :)

Emrah Özdemir dedi ki...

5 tane söz ölümcül ama eğer sevdiğiniz kadın susmayı tercih ediyorsa bence o daha ölümcül :D

Kizlierkeklikedili dedi ki...

bücürükveben, öyle Müjde ablacığım, biz genelde Vayyy be, diye kullanıyoruz :)) Ama kullanıyoruz işte, dünyanın her yerindeki kadınlar aynı, ha Wow, ha vay :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

maya, değil mi ama kullanıyoruz işte :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Emrah Ozdemir, işte o en tehlikelisi Emrah'cığım, çok doğru söyledin. Bu yukarıdaki listeden bir şey bile bulamamış, susuyor, kaaççç :)

Ahu Kader dedi ki...

Cok iyi bu :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Ahu Kader, değil mi ama :) tüm dünyadaki kadınlar aynı ;)

audrey dedi ki...

bir de yaaaa??? var böyle anlamlı bir şekilde uzatılarak söylenebilen :-))