22 Ekim 2014 Çarşamba

Hayatınıza ve Diğer Hayatlara Anlam Katmaya Ne Dersiniz?


Herkesin bildiğini düşündüğüm LÖSEV'i (Lösemili Çocuklar Vakfı) duymayan kalmamıştır sanırım. Arı gibi çalışan muhteşem gönüllüler ordusuyla, binlerce hayata, çocuğa ve ailelerine ulaşıyor. Ünlü, ünsüz pek çok kişinin katkısıyla etkinlikler düzenliyorlar, bağışlar topluyorlar. Bu bağışlarla, lösemi hastalarının tedavileri, maddi ve manevi ihtiyaçları karşılanıyor. Ayrıca lösemi hastası çocukların ailelerine maddi yardım, psikolojik ve sosyal destek veriyorlar. Yani yaptıkları şey sadece maddi yardım değil, yeri geldiğinde bu süreçte çok yorulmuş anne ve babalara bir omuz olmak... Velhasıl benim kelimelerim yetmiyor anlatmaya, siz iyisi mi resmi sitelerini bir ziyaret edin. Hem projeleri, yaptıkları işler, hem de sizin nasıl yardımcı olabileceğiniz konusunda detaylı bilgi edinin: www.losev.org.tr (Yeni pencerede açılır).

Ben bugünkü yazımda, sınırlı kelimelerimle LÖSEV'i anlatmaya kalkmayacağım size. Ancak hiçbir şey yapmadan, ne yapabilirsiniz konusunda ufak bir hatırlatma için buradayım. Belki bilenleriniz vardır, LÖSEV'in gönüllüleri tarafından yapılan ürünlerin satıltığı bir internet dükkanı var. Bu dükkanda neler yok ki! Erişteler, tarhanalar, takvimler, nikah şekerleri, el emeği seramikler gibi bir sürü farklı seçenek var. Hepsi gönüllü yapıldığı ve satışa sunulduğu için çok uygun, erişilebilir fiyatlara satılıyorlar. Neden siz de sevdiklerinize böyle bir hediye, evinize güzel bir süs eşyası ya da akşam yemeğinizde sofranızı şenlendirecek bir paket erişte almayasınız? Hem de geliri, lösemili çocuklara giderken... Alabilirsiniz, çok da güzel olur. O zaman buyrun LÖSEV'in LsvDükkan isimli resmi internet sitesine: www.lsvdukkan.com/ (Yeni pencerede açılır)

Hayatlara dokunmaktan, ihtiyaç halindeki birisine omuz olmaktan, destek olmaktan daha güzel ne var şu hayatta? Siz de maddi, manevi, fiziksel, ne şekilde uygun görüyorsanız destek olun yardım kuruluşlarına. Kendi ilgi alanınıza göre bir kuruluş seçin. İster hayvanlarla ilgili, ister insanlarla ilgili, ister farklı sosyal konularla ilgili, isterseniz de doğa ve dünya ile ilgili kuruluşlarla çalışın. Siz de akşamüzeri evinizde oturmuş televizyona bakarak vakit öldürürken ya da havanın ne tatsız olduğunu düşünürken kalkın ve hayatı hem kendiniz, hem de ihtiyacı olan insanlara/hayvanlara/doğaya daha güzel hale getirmek için diğer gönüllülere katılın. Emin olun ki vakit öldürmek için gezeceğiniz alışveriş merkezleri, izleyeceğiniz televizyon dizileri, her geçen gün ihtiyacınızdan kat kat fazla yapacağınız alışverişler, içinizdeki sıkıntıları yok etmeyecek. Başka insanlara, hayvanlara, doğaya yardım etmek ve destek olmak ise paha biçilmez bir tatmin sağlayacak.



8 yorum:

Unknown dedi ki...

günaydın,
güzel gönlüne sağlık
teşekkürler
sevgiler

Emel Sevren Pınar dedi ki...

bin tane de olsa, kıyıya vuran deniz yıldızı,üşünme, at birini tekrar denize!

Persephone dedi ki...

Günaydın şahane bir yazı, kalemine sağlık... Bu arada ödülün var.... Sevgiler...

Burcu Odacı dedi ki...

Canım, süpersin...
Hemen ziyaret ediyorum sayfayı.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Havva Peynirci, ben teşekkür ederim asıl. sevgilerimle ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Emel Sevren Pınar, başka ne denilebilir ki, en güzel söz ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Persephone, çok teşekkürler, hem ödül hem de bu güzel yorum için ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

burcuuuuk, çok teşekkürler, bak ne güzel şeyler var, bayılacaksın ♥