28 Ekim 2014 Salı

Bumerang Blog Ödülleri'nde Aday Oldum


Daha önce pek çok defa söylediğim gibi çokça kendim, biraz da sizler için yazıyorum bloğuma. Hani burada da bir bencillik, hep banacılık var :) Şaka bir yana, kendime arşiv tutuyorum, güzel anılarımı ve düşüncelerimi yazıyorum. Eş zamanlı olarak da yazdıklarımı okuduğumda kendime uzaktan bakmış oluyorum, hatalarımı görüyorum, izliyorum... İşin okuyucu kısmı ise tabiki çok ayrı keyifli. Yazdıklarımın başkaları tarafından okunması, yorumlar gelmedi, takip edilmesi ya da kişilerin internette bir konuyu ararken sayfama gelmesi ve kendine faydalanacak bir bilgi bulmasından daha kıymetli bir şey de yok... Sonuç olarak benim için her iki yönüyle de vazgeçilmez oldu bloğum ve takip ettiğim diğer blog sahibi arkadaşlarım.

İnsanın bloğu olunca, blog yazarlarını en çok destekleyen Hürriyet'in Bumerang ve Yazar Kafe sistemine de dahil olmamak mümkün değil. Hem maddi, hem de trafik açısından desteği yok sayılamaz... Ben de geçen sene Kasım ayında bloğumu açtıktan iki hafta sonra Bumerang'a başvurdum, nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde anında Platin üyeliğim onaylandı ve yazılarımı Yazar Kafe'de  yayınlama şansı elde ettim. Bir senedir de düzenli olarak her yazımı Yazar Kafe'de yayınlıyorum. Bir yılın ardından işte o meşhur, blog yazarları için pek kıymetli olayın zamanı geldi, HÜRRİYET BUMERANG BLOG ÖDÜLLERİ 2014. 

Bumerang Blog Ödülleri'nin duyurularını gördüğümde pek önemsemedim açıkçası, nasılsa ben daha çok yeniyim ödül de neyime, diye düşündüm. Sonrasında kategorilerde göz gezdirdim ve  "En İyi Çıkış Yapan Blog" ödülünün adaylık kriterlerine uyduğumu farkettim. Olur mu, olmaz mı? Yok canım olmaz... Birincisi ben "çıkış" yapmadım, ikincisi çok yeniyim, üçüncüsü de benden katlarca fazla takipçisi, oylamalarda destekleyicileri var... Bana sıra gelmez, "kaybetmiş" olmayayım, iyisi mi hiç girmeyeyim dedim... 

Aklıma bu seneki hedeflerim geldi ardından... Sınırlarını zorla, çekinme, adım at, hayır demekten korkma, yapamamaktan çekinme, güvenli bölgenden çık, yeni şeyler öğren... Tüm bu hedeflerim yönünde hareket etmeyi başardığımı farkettim bu sene... O zaman bu ödüllere de neden aday olmayayım. Kazanamasam da önemli değil. "Girmedim, kaybettim" demektense; "girdim ama kazanamadım" demek daha güzel değil mi? Başvurdum bende. Kabul edildi adaylığım, işte ilk adım başarıldı :)

Çok çok çok uzun lafın kısası, Hürriyet Bumerang Blog Ödülleri 2014'te "En İyi Çıkış Yapan Blog" kategorisinde adayım. Bu noktadan sonra bana verilen linki sizinle paylaşıp, desteğinizi rica etmekten başka bir şey gelmiyor elimden. Bana oy verin, noooooluuuurr, lüüütfeeen demeyeceğim size. Çünkü herkes, hakettiğini düşündüğü bloglara oy vermeli. Beni ve yazılarımı takip edenler, bir senedir aralıksız bir şekilde düzenli yazı yayınladığımı görenler, fikirlerimi ya da yazım şeklimi beğenenler var ise bana bu şekilde destek olabileceklerini hatırlatabilirim sadece. Bir ben değil, çok sayıda farklı dalda yarışıyor bloglar. Eğer ki sizin de beğeniyle takip ettiğiniz bir blog sayfası var ise mutlaka onlara oy verin... Blog yazarını desteklemek için yapabileceğiniz daha güzel ne olabilir ki?

NASIL OY VEREBİLİRİM?

Oylama şöyle işliyor: Oy Ver'e tıkladığınızda oylama sayfası açılıyor. Bu sayfada sizden cep telefonu numaranızı yazmanız isteniyor. Cep telefonu numaranızı yazmaktan hiç çekinmeyin. Çünkü numara girişinin sebebi, sizin telefonunuza şifre göndermek ve o şifreyi aynı sayfada geri yazabilmenizi sağlamak. Bu sayede tekrar eden oylamayı ve gerçek kişilerin oy kullanmasını sağlamaya çalışıyorlar. Oy verme işlemi tamamen ÜCRETSİZDİR ve herhangi bir kayıt gerektirmeksizin girdiğiniz cep telefonu numarası da Hürriyet'in garantisi altında. Hürriyet, cep telefonu numaranızı 3.kişilerle paylaşmayacağının garantisini veriyor.

Cep telefonunuza gelen şifreyi, sayfada ilgili yere yazdığınızda oy verme işleminiz tamamlanıyor. Yani tüm işlem 10 saniye sürüyor...

Bu noktada "Bu kızı beğeniyorum, güzel de çıkış yaptı hani. Bir senede fena gitmiyor, çalışıyor, yazıyor." diyorsanız ve bana oy vermek istiyorsanız, aşağıdaki "Oy ver" kutucuğuna basabilirsiniz ♥



16 yorum:

Yasemin dedi ki...

Tebrikler, başarılar :)))

bücürükveben dedi ki...

Bol bol bol bol şanslar diliyorum...
hadi bakalım:)))

Emel Sevren Pınar dedi ki...

Hadi rast gelsin, gönüllerin birincisi...

safransarı dedi ki...

tabi ki de oyum sana :)

xCoach Incomprehensible dedi ki...

sizin yazdıklarınızla, sizin duygu ve düşüncelerinizle, tamamen size ait olanlarla insanların kazanç elde etmesine nasıl göz yumuyorsunuz, anlamıyorum...

Emrah Özdemir dedi ki...

Başarılar dilerim efendim. :)

Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

"Bu kızı beğeniyorum, güzel de çıkış yaptı hani. Bir senede fena gitmiyor, çalışıyor, yazıyor." diyorum evet. :))
Oyumu da verdim! Kazanmanı gönülden isterim, hadi hayırlısı! ;)
(Bu arada, yahu ben Yazar Kafe'yi iyice unutmuşumm. Uzun zamandır içerik göndermemişim, nasıl bir salaklık bendeki. İyi ki hatırlattın!:o)

Sevgiler ve de başarılar efenim! :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Yasemin, teşekkür ederimmm ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

bücürükveben, gerçekçi bakmak gerekirse şansa çokça ihtiyacım olacak :)) Çok teşekkürler Müjde ablacığım ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Emel Sevren Pınar, gönüllerin birincisi olmaktan daha güzel ne olabilir kiiii! çok teşekkür ederim asıl gönüllerin birincisi ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

safransarı, şımarıyorum, şımarıyorum, şımardım :) çok teşekkür ederim!

Kizlierkeklikedili dedi ki...

xCoach Incompréhensible, haklısın, bizim yazdıklarımızla, onlar bizden daha çok kazanç elde ediyorlar... Yazar Kafe için konuşuyorum ki Türkiye'de blog okuyucusu oldukça az (hatta herhangi bir şeyi okuyan bile çok az). Bizler de tabiki yazmaktan keyif aldığımız kadar, okunmaktan da keyif alıyoruz. Blog yazarlarını biraraya toplayan bir sistem benim üzerimden para kazanırken, ben de o sistem sayesinde farklı okuyuculara ulaşıyorum, ciddi ölçüde trafiğimi arttırıyorum ve bir topluluk içerisinde bulunuyorum. Bu nedenle iki taraf için farklı kriterlerde kazan-kazan olarak görüyorum ben.

Velhasıl bu tarz hesapları çok kafama takmamaya çalışıyorum. Sonucu, ana hedefime uyuyorsa problem yok... Üzerimizden para kazanan konusunu etraflıca tüm hayatımızda düşünsek, bak derim ki sonunda istifa ederiz bu hayattan ve ülkeden :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Emrah Ozdemir, çok teşekkür ederim sevgili rakibim :))) Kazanmayı sonuna kadar hakediyorsun, umarım sms oylamasındaki takipçi üstünlüğü sayesinde abuk sabuk bloglar 10 finalist arasına kalmaz, üzülürüm vallahi.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Gokkusagi Dosyasi, Eylülcüğüm çok teşekkür ederimmmm ♥ Dediğim gibi bana sıra gelmez, çooook şansa ihtiyacım var ama böyle güzel yorumlarınız bile yetti bana!

Yazar Kafe'yi ihmal etme hakikaten. fena sayılmayacak bir yeni okuyucu trafiği geliyor. Hem de insan oraya yazı gönderince, diğer gönderenleri de okuyor, güzel oluyor :)

Unknown dedi ki...

Başarılar :D 4. Bumerang ödül töreninde Pelin Özkan'nın juri üyesi olması bi harika :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Zeynep Kaya, çok teşekkür ederim :)