24 Ekim 2014 Cuma

BİR ŞEYLER YAP! BUGÜN, ŞİMDİ...

Bugün yine internette gezinirken rastladım yukarıdaki görsele, çok hoşuma gitti, düşündürdü beni. Ben mi her şeyin İngilizcesini buluyorum, yoksa yeterli Türkçe kaynak mı yok bilmiyorum... 

... Bir şey yapma --> Suçluluk Hisset --> Gelecek İçin Endişelen -->Güçsüz Hisset --> Bir Şey Yapma ...

Siz de bu döngüde misiniz? Hiçbir şey yapmadan, sonuç almaya mı çalışıyorsunuz? Belki işyerinizde, belki sosyal hayatınızda? Eğer öyle ise, bundan vazgeçebilirsiniz. Bir şey yapmazsanız, hiçbir sonucu da olmayacak, kabul edin. Yapacağınız şeyler, atacağınız adımlar "hayat değiştirecek büyüklükte" olmayabilir. Dünya için küçük, sizin için büyük adımlar olabilir. Adım, adımdır değil mi? Olaylar ileriye giderken siz yerinizde durursanız, geride kalmak kaçınılmazdır, değil mi?

Kişisel mutluluklar da küçük adımlarla gelmiyor mu? Her ufak adım, beraberinde bir sonraki adımları ve o adımlardan daha büyük başarıları, mutlulukları beraberinde getiriyor.

Hayatınızda istediğiniz yerlere varmanın, gelecek konusundaki endişelerinizi azaltmanın, güçlü hissetmenin ve kendinizi suçlu hissetmemenin tek çözümü "bir şeyler yapmak".

İş yerinizde problemleriniz mi var? Hepimizin var, kabul edelim. Ancak terfi istiyorsanız, daha iyi maddi ya da sosyal koşullar istiyorsanız, çabalamanız gerekiyor. Sadece size verilen işi yaparak, sizden beklenen performansı en düşük seviyede sağlayarak terfi ya da zam alamazsınız ki... Bir şeyler yapın, adım atın, diğerlerinden daha iyi olduğunuzu kanıtlamaya çalışın, farklılıklarınızı dile getirin ve gösterin. Farklılıklarınızdan korkmayın... Düşük ya da ortalama bir performansla gelmiyor hiçkimse bir yerlere. Dışarıdan baktığınızda bazı insanlar öyle görünüyor olabilir, "adama bak işi bile bilmeden nerelere geldi" diyor olabilirsiniz. Ancak emin olun ki onun da başka becerileri vardır, belki sosyal belki de üçkağıtçılık yapabilme... Her şey olabilir... Her şeyi yaptınız, hala sonuç alamadınız mı? Yine bir şey yapın ve sizin yeteneklerinize, farklılıklarınıza daha uygun görünen başka şirket araştırın.

Sosyal hayatınızda bir ilişkinizde problem mi var? Diyelim ki eşinizle problem yaşıyorsunuz. Hiçbir adım atmadan, hiçbir ilerleme de yakalayamayacağınızın farkındasınız değil mi? Dile getirin, çözüm arayın, sorun, sorgulayın, anlamaya çalışın. Yeter ki bir şeyler yapın.

Bu denklemi, hayatınızın her alanına, ilişkisine, ortamına, sorununa uygulayabilirsiniz. Korkmayın hiçbir şeyden, kişiden, olaydan, sorundan ve sorumluluktan. Siz adım attıkça çözülecek her şey.



16 yorum:

Unknown dedi ki...

bişey yapınca değil de,yapmayınca dertlenilir hep değil i?
bişey yapmalı:))
sahiden:)
mutluhaftasonu

Burcu Odacı dedi ki...

Şarkısı bile var. o halde "Bi şey yapmalı! Bi şey yapmalı1 Bi şey yapmalı!"
Kalemine sağlık :)

birdunyafikir dedi ki...

Bir küçük ekleme yapmak isterim, bir şey yaptıktan sonra bir müddet -belki biraz da uzun bir müddet gerekebilir- sabretmek de gerekecektir. Insanlarin farkındalık düzeyleri aynı olmuyor çünkü. .. bir adım atabilmek... pek çok şeyin başlangıcı olabilir, olacaktır.

bücürükveben dedi ki...

Evet maalesef bunu yapıyoruz bu bir hastalık belki de, ya da kötü bir alışkanlık. Yıllar önce ta lisedeyken okumuştum Hamlet'in böyle bir hastalığı vardı:)sürekli şöyle yapsam, böyle yapsam diye yakınıyor, endişe ediyor ama hiç harekete geçmiyordu, bir şey yapmıyordu!!! Bizim millet toptan bu hastalığa yakalanmışız.

Gülşah dedi ki...

Toplumda bu artık kalıtsal bir hastalık oldu kimse hayatından memnun değil ama memnun olmak icinde birsey yapmıyor farkında olup harekete gecenler şanslı.

Bahceperim dedi ki...

Harekete geçsek de bazen sabır bazen de değişen rüzgarı fark edip yeniden planlamak önemlidir.

Emrah Özdemir dedi ki...

Bence Türkçe kaynak az :D Kişisel gelişim konusunda kaynak gerçekten az. Ben çok etkilendim yazınızdan emeğine sağlık diyorum. Bu arada o döngüde eskiden bende vardım :D Ama artık değilim.

Unknown dedi ki...

Çok faydalı bir paylaşım canım. Bazen o kadar karamsar oluyoruz ki.Sanki biz elimizden geleni yapıyoruz da bir ilerleme olmuyor gibi hissediyoruz.Aslında bazen sadece durup bekliyoruz farkında değiliz.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Havva Peynirci, aynen öyle... hepimiz bir şey yapmadığımızda ama işler de istediğimiz gibi gitmediğinde dertleniyoruz... yapmalı :) asıl benden sevgiler ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

burcuuuuk, eveet, benim de yazdıktan sonra aklıma geldi şarkı, az mı dinledik, yürüdük :) teşekkür ederim yorumun için ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

beyza aydin baser, kesinlikle ne kadar doğru söyledin... hiçbir şey hop diye olmuyor, sonuçlanmıyor... yapalım, elbet dönecek her şey, istediğimiz yola girecek... yeter ki adım atalım, ne istediğimizi bilelim, gidecek yolu arayıp bulalım. Sevgilerimle ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

bücürükveben, evet Müjde ablacığım malesef milletçe yakalanmışız, her konuda... hem özel hayatlarımızda, hem toplumsal olaylarda, hem de her türlü farkındalık konusunda da aynı durum var... uyanmalıyız, hem birey hem de toplum olarak... sevgilerimle ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Gülşah, kesinlikle... hem toplumsal hem de kişisel konularda bu durumdayız... şansımızı kendimiz yaratıp, farkındalıklarımız arttırıp, yola başlamalıyız... kendimiz için... sevgilerimle ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

bahce perim, tabiki her zaman rüzgar istediğimiz ya da planladığımız yönde esmiyor, esmeyecek... manevra kabiliyetimizi de arttırıp, her konuda sabırla ve farkında olarak ilerlemeliz. Çok doğru söylediniz, bana bir şey düşmedi :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Emrah Ozdemir, çok teşekkür ederim güzel yorumun için, her zamanki gibi! Gerçekten Türkçe kaynak az... Eskisine göre tabiki daha fazla ama halen tatmin edilici ve güncel şeyler yok sanırım...

Bu döngüyü kırabilmiş olduğunu duymak çok sevindirici... Bence kişisel gelişim ve mutluluğun temeli bu... Çok başarılı ve mutlu bir hayatın olacak, biliyorum... Hem yazdıklarından seni tanıdığımız kadarıyla, hem de hayatının çok güzel bir başlangıç noktasında olman sebebiyle, her şey çok güzel olacak senin için.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Dördüncü Tekil Şahıs, çok teşekkür ederim ♥ Farkında olmamız gerekiyor işte... Ben şuan neredeyim, ne yapıyorum, ne istiyorum, nereye gideceğim... Bu soruları sorup, cevaplarını verince zaten her şey yoluna girecek.