18 Haziran 2014 Çarşamba

Tinder Nedir?




♥ Bu yazı ve linkler sponsorlu değildir ♥

Bugünkü yazımı yayınladım ama haberlerde göz gezdirince hızımı alamadım ve bir yazı daha hazırladım. Konuya biraz geç kalmışım ama Tinder diye bir şey çıkmış ve şuan dünyadaki en popüler flört uygulamasıymış. Hazır bugün sosyal platformlardan, instagram'dan bahsettik TIK TIK (yeni pencerede açılır), telefondan eşleşme uygulaması olan Tinder'i de eksik etmeyeyim.

Yalan söylemek istemem, ben de kullanmadım, sadece bugün haberlerde okudum, meraklandım, hakkında biraz araştırdım. Tinder nedir? diye sorarsanız, benim anladığım kadarıyla şöyle: Tinder, telefonunuza indirdiğiniz, kadın ve erkekleri biraraya getirme (aynı cinsleri de biraraya getiriyor mu bilmiyorum ama aşk değil mi, elbet öyle bir seçeneği de vardır), flört temelli bir uygulama. iPhone ve Android işletim sistemli telefonlara ücretsiz olarak indirilebiliyor. Bu uygulamayı indirdikten sonra girip, kendinize bir profil oluşturuyorsunuz. Aradığınız özellikleri, ilgi alanlarınızı belirtiyorsunuz. Uygulama ise sizin konum bilgilerinizi kullanarak, 2-160 km aralığında bulunan, sizin belirttiğiniz özelliklere sahip ve Tinder uygulamasını kullanan, tercih ettiğiniz cins ile sizi biraraya getiriyor! Anacığımmm!

Biraz gelenekçi bir insansanız şu noktada "Kafamıza taşlar yağacak!" diye dertlenip, bu sayfadan ayrılıyor olabilirsiniz :) Kalanlarla, Tinder uygulaması hakkında birkaç kelam daha etmek isterim :)



Uygulamayı aktifleştirdiğinizde, Tinder size mesafe aralığınıza göre hızlıca kişileri gösteriyor. Sola kaydırırsanız ilginizi çekmiyormuş "çöp"e atıyormuşsunuz, sağa kaydırırsanız ise ilginizi çekiyor anlamındaymış. Birisini sağa kaydırdınız diyelim. Bu bilgi karşı tarafa iletilmiyormuş. Olur ki o da sizi listesinde gördüğünde sağa kaydırırsa işte o zaman iki tarafa da "It's a Match!" uyarısı gidiyor ve bu aşamadan sonra mesajlaşabiliyormuşsunuz. Mesajlaşmadan sonrası size kalmış, kimseye fikir vermek istemem :)

Okuduğum haberde de yazdığı gibi dikkat edilmesi gereken yönleri de olduğunu düşünüyorum. Sonuçta Tinder uygulaması konum bazlı çalıştığı için bulunduğunuz mekan/semt önemli. Tehlikeli yerlerde (kime göre tehlike, genelleme yapmamam lazım, özür) uygulamayı aktif tutmamakta fayda olacaktır.

Bu uygulamanın tamamen flört amaçlı olduğunu unutmamak lazım. Flört aramıyorsanız kapısından girmemenizde fayda var ;) Bir de çok aşk aramamakta fayda var. Biz Türkler severiz aşk, meşk, büyük beklentiler... Girmeyin büyük beklentilere :)

Hakkındaki ilgili haberin yorum kısımında göz gezdirdim, insanlar ne düşünüyorlar diye merak ettim. Toplum yapısından, uygunluğundan, uygun olmamasından bıdı bıdı bıdı bahsediliyor. Toplum yapısı nedir? Sen misin? ben miyim? Herkesi ve tüm toplumu, kendimiz gibi varsaymak, "normal" olarak çizilmiş sınırları kendimize gösre şekillendirmek ne kadar doğruu? Hiç doğru değil! Toplum, çok farklı zevklerden, kişilerden, tercihlerden, kültürlerden oluşuyor. Bu uygulamayı da hakkıyla kullanacak, tadını çıkartacaklara selam olsun, bol eğlenceler dilerim :)

♥ Meraklananlar için resmi internet sayfası: http://www.gotinder.com/ ♥



3 yorum:

İrem Witt dedi ki...

Teknoloji çok gelişti :D
Bir de düzgün şeyler için kullanılsa süper olacak (:

kullanılmayan hesap dedi ki...

çok da yararlı bir uygulama olduğunu zannetmiyorum? aksini iddia eden beri gelsin..daha önce de uygulamayı ne duydum ne gördüm. bu tarz bir uygulamadan blog sayesinde haberim olacağı aklımın ucuna gelmezdi. neyse belki birilerinin işine yarar

Unknown dedi ki...

Aa çok ilginçmiş. Flörtün son teknolojisi de bu demek ki :)