30 Nisan 2014 Çarşamba

Biz Evde Yokken Parti Var

Eşim de ben de çalıştığımız için sabahın kör vaktinde evden çıkıp, akşam yedi civarı evde oluyoruz. Kedilerimizi ise daha önceki yazılarımdan tanıyorsunuz, Pisi(TIK TIK) ve Çakıl(TIK TIK). Bu yaramaz hanımlar bütün gün bize evde yokken itişiyorlar, tepişiyorlar, parti veriyorlar. Hatta akşam eve geldiğimizdeki manzaraya bakılırsa sokaktaki diğer kedileri de davet edip dım-tıs, dım-tıs parti yapıyorlar.

Güne bu şekilde başlayan koltuğumuzun akşamki halini bir sonraki fotoğrafta görebilirsiniz...


Koltuğumuzun akşamki hali...


Bu gördüğünüz koltuklardaki yastıklar her akşam düzeltiliyor. Yine her akşam geldiğimizde savaş alanı gibi. Vallahi evden çıkarken toplu bırakıyoruz :)

Not: Koltuğun üzerinde gördüğünüz polar üst, benim. Çakıl'da çok fena meme emme durumu var... Nedense benim bu üstüme bayılıyor, oradan oraya taşıyor, öpüyor kokluyor, emiyor. Bu üstüm de artık ona tahsis edildi :)


Malumunuz kedi bakımının gerekleri arasında her gün kum kabının temizlenmesi, yemek ve sularının tazelenmesi, tüylerinin taranması gibi günlük rutinler var. Bizim evimizde bunlara ilave olarak, akşamları geldiğimizde salonun toplanması görevi de bulunuyor.


Hani kırlentleri anladım diyelim, hafifler ve kediler de aralarında yakalamaca oynayınca çabucak birbirine karışabiliyorlar. Ancak koltuğun büyük arka yastığını nasıl deviriyorlar, anlamıyorum...

Bu fotoğrafta ise yaramaz Çakıl'ımız kareye girmiş. Halen aranıyor, "Hadi koşalım Pisi ablaaaa!"


Sizlerin kedileriniz de oyun oynarken evinizi böyle dağıtıyorlar mı? Yoksa bizimkiler mi yaramaz?



28 yorum:

Emel Sevren Pınar dedi ki...

hahaaa:) yaramazlara bak yaa...hakikaten o koca minderden ne istemişler bunlar acaba? Çok tatlılar, senin polarını koklaması ne kadar ilginç, çok özlüyor sanırım.
Kedim yok, apartman katında kedi-köpek zor ama sizin bu hallerinizi gördükçe bir özeniyorum bir özeniyorum sorma:)
Kocaman ailene, kocaman sevgiler.

Burcu Odacı dedi ki...

Ay çok komikler yaaa :)
Ben valla salondaki bütün kırlentleri kaldırdım tüyler yüzünden, ama koltuğun büyük minderlerini bizimkiler de deviriyorlar...Perdelerimiz desen yırtık pırtık oldu artık...
Kum meselesi en zoru. Kumu temizlemeyi geçtim bir de her akşam etrafa saçılanları temizlemek gerekiyor, bizim ev minicik ve balkonsuz olduğu için kum koridorda duruyor malesef :(

YUUGEN dedi ki...

hahah ne kadar yaramaz bunlar applası :))
bizim de kuş yemlerini dışarı atıyor her gün süpürüyorum :))

darkolivee dedi ki...

aaaa koptum
kedi beslemiyorum ama kedileri ben sabahtan akşama kadar yatan keyfine düşkün bilirdim
demek ki party sever ryhları da varmış :)

Unknown dedi ki...

günaydın,
bak sen haylazlara:)
çok meraktayım o sehpanın üstündekiler nasıl oluyor da duruyor.
çakır efendi şimdi biraz duruldu da azıcık rahatladık,yoksa ne vazolar ne aksesuarlar şıngır mıngır yerdeydi!
çok sevgiler

Meltem D. dedi ki...

Ben bu parti evini çok sevdim gerçi biraz parti evinden çok yaramazlar sayesinde pati evi olmuş ama olsun çok şekerler pisiyi çakılı ve seni öpüyorum sevgiler.

insanyavrusu dedi ki...

hee tamam. bu koltuklara bayıldım ben.
kediler hep dimi :)

Emrah Özdemir dedi ki...

Aynen dağıttığına şahit oldum. Aslında köpekler daha fazla dağıtıyor kedilere göre ama kedilerde :D Dağıtma konusunda hiç kötü değil .

bücürükveben dedi ki...

hahahaha:))))))))Bücürük aynen böyle dağıtıyor üstelik tek başına:)))koltuğun büyük arka yastığını nasıl deviriyor demişsin ya ben evde olduğumdan görüyorum önce arkasına giriyor oraya saklanıyor, senin yaramazlar iki tane olduğundan biri saklanıyor öteki oradan onu çıkartmaya - sobe-ele oynamaya çalışıyordur:))sonra deviriyorlar tabi:))ay ne tatlı ya insan hiç kızamıyor:))öpüyorum pembiş burunlarından Pisi ve Çakıl'ı....
sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Çılgın pisiler! Benimkiler pek öyle ortalık dağıtmıyorlar ama bir koşturmaya başladılar mı arkası arkaya, sanki evde üç beş koca cüsseli adam kovalamaca oynuyor gibi ses çıkıyor:) Mıncırıyorum onları yanaklarını, sevgiler...

günlük yaşamım dedi ki...

:)) sizinkiler parti kedisimiş :)) yazık ya canları sıkılıyor herhalde :D

Kitapsız Kedi dedi ki...

Evet yaa, ben de sehpanın üzerindekilere takıldım. Asıl onları devirmeleri gerekiyor :) Bizim salondaki koltukları bir görsen :) Tırmık manyağı oldu yüzleri. Artık takmıyorum da, olan oldu nasılsa.

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Apartman çocukları ne yapsınlar sıkılıyorlar bütün gün evde ondan yapıyorlar annesi.
Benimkiler emekli çocuğu, genellikle günde birkaç saat yalnız kalırlar ben evdeyim gün boyu, kudurunca atıyorum bahçeye "haydi azıcık sakinleşin de öyle gelin! " diyorum ama bazen evden uzun süreli ayrılınca bahçede bırakamayacağımdan evde kovalamaca oynadıklarını döndüğüm zaman anlıyorum ben de :)))

Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

Ahh çok sevimli bir manzara aslında!:) Gerçi yastıkar neyse de, kırılacak objelere dikkat etmek lazım. Benim Mısır ve Faik dağıtmıyorlar çünkü Mısır Faik ile asla oynamıyor.:( Ama Faik, annemin Karamel'iyle bir araya gelince seyret sen şamatayı! Aynen böyle işte, yastıklar dağılıyor, her yer karışıyor. Eh bi de onların köpek olduklarını düşün! :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Emel Sevren Pınar, işte maksat kudurukluk olsun :) Çakıl'ın o polara o kadar takmasını biz de anlayamadık ama aynı bebek gibi cok cok cok emiyor :) Apartman katında kedi çok rahat olur laf aramızda ;)

Ailemiz ise nüfus olarak çok olmasa da aksiyon olarak pek kalabalık ;) Bizden de çok sevgiler ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Burcu'cuğum, bir de seninkiler çok tüylü tabiki, o durum oldukça zordur, tahmin edebiliyorum... Kum kabı meselesi ise bizim boş bir odamız var çok şükür, orada duruyor. Ona rağmen bütün ev kum :/ Hep ayaklarıyla taşıyorlar ve kazarken resmen kum ile kavga ediyorlar, her yana saçılıyor. Kedilerle ilgili bizim de en zorladığımız konu bu malesef.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Hazel Çelik, sormaa çok yaramazlar ama olsun dert değil ;) Evde hayvan olunca otomatik olarak günlük rutinler devreye giriyor tabi... Benim de küçükken muhabbet kuşlarım vardı, benim dediğime bakma tabi, çocuk olunca hep anneler pisliğini temizliyor. Annem de her gün o yemleri süpürürken bana söylenirdi :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

darkolivee, aaaa keyiflerinden de vazgeçmezler ki :)) Dakikalarca kudurup, evin altını üstüne getirdikten sonra da saatlerce uyuyup keyif yapıyorlar ;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Havva Peynirci, çok doğru bir tespit, biz de aynı şeyi düşnüüyoruz. Nedense o sehpanın üzerindekiler duruyor. Evdeyken hareketlerini gözlüyoruz, sehpanın üzerinden geçerken çok dikkatliler, parmak uçlarında yürüyorlar :)) Bizim evde yastıklar durmaz, çiçek-yeşillik bulurlarsa yerler, su bulurlarsa içerler, düzen böyle :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Meltem, çok doğru, bizim ev pati evi :) Patililer tarafından yönetiliyor, onlar ne isterse öyle düzen kuruluyor, öyle yaşanıyor ;) Çok teşekkürler, bizden de çok sevgiler ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

insanyavrusu, vallahi hep kediler, ben toplu bırakıyorum :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Emrah Özdemir, köpeklerde bir tanesi yetiyordur tabi dağıtmak için :) Boy, pos, kuvvet gereği yıkıyordur önüne geleni. Kedilerde ise böyle bir sonuç almak için en azından iki taneye ihtiyaç var :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Müjde Dural, Doğru söylüyorsunuz, kesinlikle öyle yapıp düşürüyorlardır o büyük yastıkları :)) Siz evde olunca izlemesi daha da keyifli oluyordur amaaaa, biz kaçırıyoruz asıl eğlenceyi :)) Sevgilerimizle ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Shingetsu ve Pisileri, dağıtmıyor olmaları büyük şans laf aramızda ;) O koşturma hali de ayrı fena, aynen dediğin gibi. Hatta biz bazı zamanlarda düşünüyoruz, alt kata ne çok ses geliyordur, iyi kapımıza dayanmıyorlar diye :)) Sevgiler ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

yonca mix , aynen öyle ;) tabiki canları sıkılıyordur ama beraber öyle eğleniyorlar ki biz eve geldiğimizde yorgun düşmüş ve uyukluyor oluyorlar ;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Kitapsız Kedi, sehpanın üzerindekilere karşı çok nazikler, pati uçlarında geçiyorlar üzerinden, neden bilmiyorum ben de :) Bizde koltuklarla beraber perdelerin kenarları da hep tiftik tiftik, umurumuzda bile değil bizim de :) Bunun için İkea var, bunun için ucuz mobilya vaz, değişir, boşver :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

coletté, ahhh biz de salabileceğimiz bir bahçemiz olmasını isterdik ama malesef ki öyle bir imkanımız yok :/ Dediğiniz gibi apartman çocuğu bunlar, evde kuduracaklar tabi, nerede kudursunlar :)) Çok sevgiler ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Gokkusagi Dosyasi, köpek olduklarını düşününce dağıtma boyutunu tahmin bile edemiyorum hiç :))) Kırılacak objelere çok dikkatliler. Ama ola ki bir vazoda çiçek, saksıda yeşillik görmesinler, hemen tepesindeler, iki saate mahfediyorlar ;)