18 Ağustos 2015 Salı

Hamileliğimin 36 ve 37. Haftaları, NST ve Braxton Hicks Kasılmaları



Sağlıkla bu haftaları görmüş olmak öyle mutluluk verici ki...  Artık son dönemeçteyiz; virajın ardında en büyük mutluluk var inşallah ♥

Doktorların ve tecrübeli her annenin de söylediği gibi hamileliğin son ayı gerçekten zorluymuş, hem de çok! Hele de aylardan Ağustos, termometreler 35 dereceyi gösterirken... Bilhassa hamileliğin ilk haftalarından itibaren baş gösteren hormonel terleme durumu son ayda tavan yapmışken, fiziksel terleme koşulları da araya girince hiiiiççç çekilmiyor malesef. Günün yirmidört saati bir metre ötemde direkt olarak yüzüme doğru son sürat çalışan vantilatör ile yaşıyorum ama yine de yetmiyor, yanıyorum!

Bu sıcak ve terleme mevzusunun dışında çok kuvvetli çatı ağrıları, bebeğin kafasının her gün ittirdiği çikolata kistlerimin sancıları, artık ağırlığımı taşımakta zorlanan dizlerimin ağrıları, geceleri 2 saat uykuyla geçirilen günlerim, kemik sancılarıyla sinirden ağladığım gece yarıları, şişen dolma ayaklarım derken tanınmayacak ve dayanılmayacak bir hale geldim. Eşimin de hep söylediği gibi, 2 hafta kaldı, dayanalım!

Bu iki haftada iki defa doktor kontrolüne gittik. Çünkü sahte kasılmalarım (Braxton Hicks) hem sayıca hem de kuvvet bakımından fazlaca arttı. Bu da beni hem rahatsız etti, hem de acaba sahte değiller mi diye endişeye sürükledi. Bu nedenle doktorumuzu fazladan bir defa da gittik. Kendisi bize her zaman söylediği "Yirmi dakikada iki defa ve fazla sancı yaşamıyorsan gelmene gerek yok." cümlesini yineledi ama endişemizi dindirmek için bizi NST makinesine bağladı. Endişesiz bir doktorumuz olduğu için daha evvel beni hiç bu alete bağlamamıştı, bizim için de bir ilk oldu... NST (Non Stress Test) yani bebeğin kalp atışlarını ve annenin kasılmalarını gözlemleyen bir cihaza bağlanıyorsunuz. Biz 20 dakika bağlandık. 20 Dakika boyunca kasılma değerim ortalama 20-25 arasında gidip gelirken, bebeğimizin kalp atışları ise 130-160 arasında hareket etti. 20 Dakika boyunca sancı seviyem bir defa 47'ye kadar çıksa da doktorumuz için bu sıradan bir durum oldu her zamanki gibi :) Ahhh stressiz doktorlar, ahh :)


Sonuç olarak NST'yi de kazasız belasız atlatınca anlaşıldı ki her şey yolunda, kasılmalarım normal seviyede, bebeğimzin kalp atışları ve keyfi gayet yerinde çıktı. 38. haftamızda yeniden görüşmek üzere doktorumuzla ayrıldık.

Doktor kontrolümüzden sonra da kasılmalarım devam etti, arttı ve şiddetlendi ama doktorumuz bizi güzel eğitti, önemsemiyoruz :)

Bu iki hafta da böyle biraz olaylı, biraz olaysız geçti  gitti çok şükür :)

Bu arada haftalık yazılarımda arada oğlumuzun değerlerinden ve hamileliğimin teknik detaylarından bahsetmeyi unuttuğumu farkettim. Ben toplamda 18kg almış bulunuyorum; malesef çok fazla kilo aldım (Şuan hamile, 2 hafta sonra ise şişman sayılacağım). oğlumuz 36. hafta ölçümünde 2800gr çıktı, doktorumuz normal bir kilo olduğunu söyledi. Yine 36. haftadaki ölçümlerinde kilosu haftasına göre normal çıkmasına rağmen diğer ölçümleri en az 1'er hafta leride çıkıyor, çok şükür. Doktorumuz, oğlumuzun boyunu hiç dile getirmiyor, nedendir bilmiyorum ama onun bir bildiği vardır diyoruz. Bu nedenle boy tahminimiz yok henüz. Tahmini doğum tarihimiz ve detaylarımız 38.hafta kontrolümüzde belirlenecek, bir sonraki yazıya onları da ekleyeceğim. Ayrıca oğlumuz günlük olarak düzenli ve çok kuvvetli bir şekilde hıçkıyor. Hatta ultrason kontrolümüz sırasında çok kuvvetli ve telaşlı bir şekilde nefes alıp verdiğini gördük, doktorumuz gösterdi. Hatta işin daha da heyecan verici yanı ise bu kuvvetli nefes alıp verişler, karnımın dışından da görünüyor (Nefes konusu tabiki bildiğimiz nefes değil ama nefes ritmiyle ciğerlerini sıvı ile doldurup boşaltıyor).

Her hafta olduğu gibi bu hafta da çok heyecanlıyız, bekliyoruzzzz ♥

4 yorum:

Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

Off okurken heyecanlandım! İki hafta ha? Göz açıp kapayana kadar geçip gideçek. Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmek bu olsa gerek. :) Umarım son iki haftan, son ayından daha rahat geçer. ;)

Burcu Odacı dedi ki...

Her ne kadar dayanılmaz hale gelse de sona yaklaşmanın mutluluğu bir başka. Sağlıkla kucağına al küçük prensini canım. Benimki bir haftadır kucağımda :) 37. haftada normal nst değerleriyle gidip bir hafta sonrası için sözleşmiştik doktorumuzla ama oğluş 38 de kontrol yerine dünyaya gelmeye karar verdi :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Gokkusagi Dosyasi, eveeett, çok göz açıp kapatmak gerekti ama bitti, son viraj dönüldü artık ışığı görüyorum :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

burcuuuu, ahh Burcu'cuğummm tebrik ederim, darısı başımıza! Bloğunu sürekli kontrol ettim yazı var mı diye, bu haberi almak çok güzel oldu. Ne güzel oğluş süpriz yapmış size. Bizim de yarın geliyor inşallah ♥