21 Temmuz 2015 Salı

Hamileliğimin 27-31. Haftaları


Bu defaki haftalık hamilelik yazım bir aylık dönemi içeriyor. Bunun en büyük sebebi olarak 32.haftamda işyerimden izine ayrılmadan önce işlerimin aşırı yoğun olması gösterilebilir ki malesef değil yazı yazacak, dinlenecek vakit bile bulamadım. Ancak karnınızın büyümesinden öte pek de farklı belirtiler yaşamadığınız bir dönem olması da yoksayılamaz...

28. Haftamda aylık rutin doktor kontrollerimize gittik. Her zamanki gibi detaylı bir ultrason kontrolü gerçekleşti. Bu haftalardan itibaren bilhassa düzenli olarak bebeğin suyunun kontrol edileceğini belirtti. 32.Haftadan sonra ise aylık değil, iki haftada bir kontrollere geçecekmişiz. 

Ultrason kontrolümüzde bebeğimizin suyuna bakıldı, çok şükür ki sağlıklı miktardaymış. Ayrıca göbek bağındaki kan akışı (bebeğin düzenli beslenip beslenmediğinin kontrolü), kilosu, genel gelişimi gibi tüm detaylar incelendi. Şükür ki tüm değerler normal çıktı her zamanki gibi. Hatta detaylı gelişim ölçümleri her hafta olduğu gibi bu hafta da farklı kalemlerde en azından 1'er hafta önde çıktı, daha ne isteyelim şu hayatta!

Doktorumuz ise riskli haftaların artık sonuna geldiğimizi, azıcık daha dişimizi sıkar ve 32.haftayı sağlıkla görürsek inşallah bir problem yaşamayacağımızı söyledi. Hatta ultrason kontrolümüze girmeden evvel "Bu hafta 1 kiloyu geçmişizdir. 30. haftada yaklaşık 1.5 kilo ve 32.haftada ise yaklaşık 2 kiloyu göreceğiz. Bu devirde 1 kiloyu geçen bir bebek çok rahatlıkla yaşarken, 2 kiloyu geçtikten sonra bizim için bir tehlike kalmıyor" diye de açıkladı. Ki doktorumuzun ne kadar haklı olduğunu ultrasonumuzun ilk anında da gördük ki oğlumuz 1.2 kg çıktı, her şey yolundaydı...

Artık doğumun her geçen hafta daha da yaklaştığı ve "gerçek" bir h al aldığı gerçeği yüzümüze yüzümüze vurmaya başladı. Eşim de ben de heyecandan delireceğiz. Her konumuz, her konuşmamız, her dışarıya çıkışımız, her düşüncemiz oğlumuzla ilgili... Son haftalarda nasıl bir kafayı yemişlik düzeyine ulaşacağımızı çok merak ediyorum :)

Oğlumuzun odası bu haftalar itibariyle artık hazılandı. Odanın sadece temizliği, kıyafetlerinin yıkanıp yerleşmesi, aksesuarları kaldı... Onları da artık izine ayrıldığımda ufak ufak yapacağız ve sizlerle de tüm detaylarını elimden geldiği kadar paylaşmaya çalışacağım.

Heyecanlıyız, hem de çok... Zamanında ve sağlıkla seni bekliyoruz...

Not: Artık sizlerle haftalık yazılarımda ultrason görüntülerimizi paylaşmıyorum. Çünkü bizler de ultrasonda hiçbir şey anlamıyoruz :) Eskiden ekranda tam bebek görürken, artık parça parça ve doktorumuz haricinde tüm dünya için anlamsız görüntüler oluyor ekranda :)

2 yorum:

Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

Ahhh çok duygulandım yine. Heyecandan delireceğiz demişsin ya, gözlerim doldu inan. Hadi bakalım az kaldı, sağlıkla, coşkuyla kucaklayacaksınız beyefendiyi. :) Sonra da ne şirin yazılar, fotolar gelecek diye hevesleniyorum valla. :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Gokkusagi Dosyasi, inşallahhhh... diroum hep, kedilerin ve bizim papucumuz dama atıldı resmen, daha doğmadan bile sırf beyfendi var aklımızda fikrimizde. Doğunca da burası onunla boğulacak resmen ♥