20 Temmuz 2015 Pazartesi

Hamile Giyimi - Ayakkabı Seçimi ve Ayak Sağlığı


Hamileliğimiz sırasında karnımızda büyüyen bebeğimizi, bebeğe değil de kendimize aldığımız azıcık minnacık kiloları (hep dondurma ve çikolatalı goftetler yüzünden), vücudumuzda biriktirdiğimiz suları, şişen dokularımızı, üç beden büyüyen göğüslerimizin ağırlığını taşıyan zavallı ayacıklarımız...

Ayaklarımızın sağlığı hamilelikte daha da önemli sanırım. İlk şişen, ödemin dibine vuran, ağrıyan yerimiz... Bu nedenle güzel ayacıklarımızı doğru ayakkabı, terlik seçimiyle biraz da biz desteklemeliyiz.

Benim şahsi fikrimde topuklu ayakkabı, ayağımızı sıkıştıran sert kalıplı ayakkabılar, herhangi bir ortopedik problemi olan ayakkabılar giymemeliyiz. Ofis hayatımızda rahat ve yumuşak babetler, haftasonları spor ayakkabılar, yazın genişleme tokası bulunan terlikler tercih edebiliriz. 

Hamilelik sürecimizde zaten zorlanan ayaklarımızın işini bir de biz zorlaştırmayalım, mutlu edelim onları :)

Ayaklarımızın ödem yaptığı son aylarda ya da yaz sıcaklarında ise eve geldiğimizde serin bir tuzlu suda ayaklarımızı biraz tutmak, rahatsızlık hissimizi azaltacaktır. Aynı şekilde elimizden geldiği kadar yükseğe uzatmak, ofiste çalışırken altına yükseklik koymak, mümkün olduğunca iki tur da olsa yürümek bu ağrıları azaltabilir. Tabiki güzel, serin, tuzlu bir ayak banyosunun ardından hafif hafif ayak masajı yapan eş ise cennetliktir, benden söylemesi. Cennet anaların ayaklarının altında... Bu ayak masajından bahsediyor bence büyüklerimiz :)

Not: Bilhassa 8. ve 9. ayda ayak tırnaklarınızı kendi kendinize kesemediğinizi, ojenizi-bakımınızı yapamadığınızı da hatırlatmak isterim. Ayaklarınıza doğru eğilmeye her kalktığınızda, özenle karnınızda büyüttüğünüz bebeğiniz ağızınızdan çıkacak gibi oluyor :) Bu durumda profesyonel pedikür yardımı almanız şart (temiz ve mikrop kapmayacağınız bir yer olduğundan emin olunuz).

Hiç yorum yok: