1 Haziran 2015 Pazartesi

Hamile Giyimi Mevzusu


Hamilelik sürecinde büyüyen karnımız, şişen bacaklarımız, içimizde odunu harlıyorlarmış gibi hissettiler ateşlerimiz yüzünden giyim konusu anne adayını en zorlayan konulardan birisi oluyor sanırım.

Öncelikte her gün, bir öncekiden farklı bir vücut yapısıyla uyanıyorsunuz. Her gün daha da büyüyen karın, her gün daha da basan sıkıntılar... Bu nedenle sonrasında giyemeceğiniz parçalara çok yatırım yapmadan, hamileliğinizin ileriki ay ve haftalarını da göz önünde bulundurarak akıllı alışverişler yapmak gerekiyor. Ayrıca her geçen gün daha da kısıtlanan ve azalan kombin seçenekleri yüzünden kısa süre içerisinde haftalık döngülerle aynı şeyleri giyiyor olmaya psikolojik olarak hazırlanmak gerekiyor. Giyim denen şey, moda olmaktan çıkıp, günü geçirmeye yarayan ve vücudunu kapatan bir şey halini alıyor.

Hamileliğimdeki giyim tecrübelerimi, aldıklarımı ve önerilerimi sizlerle birkaç yazıda ayrı kategoriler altında paylaşacağım. 

Ancak bu yazıda işin özetini vermem gerekirse, "Hamileyken rahat ettiğiniz şeyleri giyin"... Şık olmak zorunda değilsiniz, şık olmak için kendinizi normalde yaptığınız gibi sıkıntıya sokmak zorunda değilsiniz. Kimseye kendinizi göstermeye, kanıtlamaya, moda zevkinizi dillendirmeye ihtiyacınız yok. Bedeniniz dokuz ay boyunca bebeğinizin kontrolünde. Terle dediğinde sucuk gibi terleyip, şimdi üşü dediğinde titreyip, kus bir de göreyim dediğinde kusup, az yana kay diye istediğinde tekmeyi yediğiniz bir dönemdesiniz. Şuan içinizde bir can yaratıyorsunuz, giyim de neymiş... Aksine esneyebilen, hafif, pamuklu doğal kumaşlar tercih etmelisiniz.

Tabiki kadın olduğumuz için içimizdeki istekler unutulamaz. Ancak öncelik bebeğimiz ve bizim sağlığımız, ardından ise şıklık olmalı. 

Etrafta güzel bazı anne adaylarını görüyorum. Bir karış ince topukla altı aylık göbekle tiri tiri yürümeye çalışıyorlar... Neden? Ya düşsen? Ya bebeğin ya da senin sağlına zarar gelirse? Önemli olan sağlık ve rahatlık, başka bir şey önemli değil güzel anne adayları.

Hamile giyiminin farklı alandaki kalemlerini ileriki yazılarımda ayrı başlıklarla sizlerle paylaşıyor olacağım. Her zamanki gibi bu paylaşımlarımın, benim kendi tecrübe ve tercihlerim olduğunu hatırlatmak isterim.



4 yorum:

Burcu Odacı dedi ki...

Ay bu konu cidden çok çetrefilli. Allahtan işim resmiyet gerektirmiyor da kot ve tişörtle günü kurtarıyorum. Ama onlarda bile sıkıntı, tişörtler ya vücudu sarıp göbek ve göğüs ikilisini ön plana çıkarıyor ya da bol fakat uzun oluyorlar ki benim gibi kısa boylu bir insanın üzerinde gecelik gibi duruyor.

Unknown dedi ki...

ay ne tatlı yazıyorsun,özlemişim seni okumayı.
Allah tamamına erdirsin.
sevgiler

Kizlierkeklikedili dedi ki...

burcuuuuk, ah çok şanslısın, tahtalara vur nazarlar değmesin :)

Ben son dönemde göğüs altından bağlı hamile blüzlerini severek kullandım. Normal tshirtler gibi her yanını eğri büğrü çıkartmak yerine daha üsturuplu duruyor ve insana vücut şekli veriyor. Hem kumaşları da incecik ve tiril tiril. Tavsiyemdir ;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

kedilievin tarzi, çok teşekkürler ♥ bu dönem, hayatımın çok farklı bir dönemi olduğu için fazla anaç bir blog oldum. Bebek bekleyenler dışında pek herkesin ilgisini çekecek konular değil yazdıklarım. Doğumdan sonra her şey yoluna girecektir, daha kendimden yazacağım :)