28 Nisan 2014 Pazartesi

Yeni Bebekler ♥

Hayvanseverlerle tek tek konuşun, hepsi aynı şeyi söyler "Hep beni buluyor muhtaç hayvanlar. Hep yollarda karşıma çıkıyorlar." diye. Aslında onlar bizi bulmuyor, biz onları buluyoruz. Başkaları görmezken, görse de umursamazken; biz görüyoruz onları, biz umursuyoruz...


Annemlerin bahçesindeki kediler de böyle oldu. Son mevsimin yeni yavrularının anneleri ortadan kayboldu. Tabiki her zaman anneyi ve yavruları takip eden annem ve bahçe katında oturan amcam, hemen olaya müdahale ettiler. Yavruları çok ellemek, anneyi ürkütmemek adına 24 saat beklendi, anne ortada yoktu. Benim melek kalpli annem de ne yaptı, daha bir haftalık olan iki yavruyu aldı evine.

 Kocaman bir karton kutu, içerisine bir sürü kağıt havlu ve bir oyuncak ayıcıkla hem evinde hem de kalbinde yer açtı onlara. Hemen gidilip bebek biberonları ve anne sütü maması alındı. İlk başta direndiler "Annemin memesi değil bu, istemeeemmm" diye mıkmıklandılar. Sonrasında mecbur kaldılar, açlıktan dolayı yapıştılar biberona... Yapıştılar derken de abartmış olmayayım... İki yavrunun da karakterleri o kadar farklı ki... Beyaz olan haspam hala nazlı tarafta, biberonla kavga ediyor ama bir yandan da çok iştahlı. Eş zamanlı olarak da tekir bebek, o kadar çabuk alıştı ki biberona, en başından beri sorun çıkartmadı.

Karakterlerinden bahsetmişken, her geçen gün değişiyorlar. Bir gün uslu dediğin, ertesi gün yaramaz oluyor. Sonunda büyüdüklerinde ortaya çıkacak olan karakterleri öyle merak ediyoruz ki.


Şuan sağlıkları ise yerinde, her geçen gün kilo alıyorlar, hareketleri farklılaşıyor. Veterinerimizle de konuşuldu. Daha çok küçük oldukları için bir şey yapılamazmış ama biraz toparladıktan sonra hemen parazit müdahalesi yapılacak.



Şimdi gelelim esas konuya, bu bebekler ne olacak? 
Beyaz olan kuzumuz küçük kuzenimin olacak, 10 yaşında. Ailecek evde yaşayacak olan ilk hayvan deneyimleri olmasına rağmen çok başarılı bir şekilde altından kalkacaklarına ve evlerine bol bol kahkaha, neşe geleceğine eminim. Tabiki güzel bebek öncelikle en azından iki aylık olacak, kum kullanmayı öğrenecek, kuru mamaya geçecek ve ondan sonra yeni evine ve ailesinin yanına gidecek ♥

Tekir ise aksi bir durum olmaz ise annemde kalacak. Daha önceki yazılarımı da takip edenleriniz bilir, zaten güzel kraliçemiz Pirinç var annemde (Pirinç'in Hikayesi İçin TIK TIK). Ancak bu bebeği de çok sevdi, dayanamadı :)

Bu konunun giriş yazısı olsun bu... Gelişmeleri ve gelecekteki hikayelerini sizlerle paylaşmaya devam ediyor olacağım :)

Sevgiler ♥

27 yorum:

YUUGEN dedi ki...

:) Ne güzel sıcacık yuvaları olmuş bile..

Burcu Odacı dedi ki...

Çok güzeller ve çok şanslılar sizin gibi insanlarla karşılaştıkları için...bizim bahçede de doğurmasını dört gözle beklediğim bir kedicik var, bakalım nasıl olacak :)

Gizem dedi ki...

çok şekerler :)

Adsız dedi ki...

ikisini de göbişlerinden öpüyorum süper bir haberle haftaya başladık ne güzel

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Oy oy daha çok minnaklar. Gözleri bile süt mavisi.
Allah annenden razı olsun!Seni zaten tanıyorum ,böyle bir annenin çocuğu da senin gibi olurdu anca :)
Güzel insanlarsınız siz ♥

Unknown dedi ki...

ayy ikisi de birbirinden tatlı
:)
ne denir Allah senden ve annenden razı olsun
sevgiler

Unknown dedi ki...

Bizlerin radarları hep açık olduğu için hep biz görüyoruz canları:)..Bu minişlere bayıldım! Zaten bu aralar bebek kediler her yerdeler. Dilerim hepsi bu minişler kadar şanslı olurlar ve güzel yuvaları olur. Sevgiler:)

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

Nasıl tatlılar onlar öyle!! Tam yemelik, ısırmalık.:) Sokaklardaki tüm bebişler böyle şanslı olsun inşallah.;)

Adsız dedi ki...

Kediler sahiplerini seçer derler!
O yüzden hayvanseverleri şıp diye anlıyor, telepatik bir bağ kurup, kendilerini eve aldırıveriyor bu bıcırıklar :))

bücürükveben dedi ki...

ben de hep kızardım kendime "la niye karşıma kediler çıkıyor" diye doğru yahu aslında biz onları görmezden gelemiyoruz...başkalarının umurunda olmuyor, böyle merhametli, iyi insanların olduğunu okumak bana ne iyi geldi, ne iyi geldi, ne iyi geldi bilsen arkadaşım, oh be bir rahatladım, kedinin annesinin başına bir şey gelmese yalnız bırakmazdı:(((bu arada veteriner hekimin ilaç yapmamasına çok sevindim daha bebekler ama sakın, çok zararlı oluyor, 3 aylık filan olsunlar bir...
bu arada çok tatlılar, yemelik, Bücürük de biberonla büyüttüm bu kadarcıktı:)
çok teşekkürler amcanlara...kuzene...hepsine
sevgilerimle

Emrah Özdemir dedi ki...

Böyle insanlar oldukça daha bir güzel nefes alıyor insan. Çok güzel ve örnek oluyorsunuz çevrenize. Bende elimden geleni yapıyorum. Ama yeterli değil hiç bir zaman. Size kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Sevgiler saygılar efendim.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Hazel Çelik, şanslı oldular bu yavrular, darısı sokaktaki diğer bebeklerin başına ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Burcu, mevsimi ya her yerde ya bebekler ya da hamileler var... Senin bahçende oldukları müddetçe çok iyi olacaklardır ;) Doğduklarında bize de bir yazında gösterirsin bebekleri, olmaz mı ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Gizem, tam bu zamanlarından itibaren yemelik kıvama geliyorlar ;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Mari Antrikot, göbişler de göbiş hani ;) Devrilince ayağa kalkamıyorlar göbekten dolayı ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

coletté, çook teşekkürler ♥ Ailecek kedilerle, köpeklerle kafayı bozmuş şekilde, elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz ♥ Hem kuzulara yardımcı oluyoruz hem de bu şekilde çok daha mutlu oluyoruz hayatlarımızda ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Havva Peynirci, vallahi annem bakıyor, ben haftada bir gidip torun muamelesi yapıyorum. Hoplata zıplata sevip, ardından da "Karnı acıktı bunun" diyorum :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Shingetsu' nun Pisili Dükkanı, sokaklarda yürürken deli deli aranıyoruz, miyav sesi duysak hemen nereden geliyor diye bakınıyoruz, bulamazsak araba altlarını arıyoruz. Biz aranıyoruz işte :) Umarım sağlıkla büyüdüklerini görelim de gerisi teferruat ;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Gokkusagi Dosyasi, inşallah Eylül'cüğüm, tek dileğimiz o ♥ Şimdi her geçen gün oyunlar oynamaya başlıyorlar, koşturmacalar, tanımalar başlıyor, tadından yenmiyorlar :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

mor rimel, değil mi, çok mümkün, beklerim ben bu kedilerden böyle bir yetenek, hiç şaşırmam :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Müjde Dural, aranıyoruz sokaklarda, tık sesi duysak "nereden geldi acaba, kedi bir yerde mi sıkışmış, dur bakayım"... Olsun, ben hiç şikayetçi değilim halimizden, hayat böyle güzel ;)

Bücürük'ü de öyle bebekken büyütmeniz ne güzel olmuş, şimdi mutluluk kaynağı olmuş ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Emrah Özdemir, çok teşekkürler güzel yorumun için :) Hepimiz elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Misal annem müsait, alıp yavrulara bakabiliyor ya da ben müsait değilim, yetişkin kediler için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Azı, çoğu olmaz, hepimiz bir şeyler yaptıkça hepberaber daha da güzel nefes alıyoruz ;)

Emel Sevren Pınar dedi ki...

Bu ara ne kadar çok terkedilmiş yavru var etrafta. İçim acıyori dayanamıyorum bende.
Bizim site de doğum yapan kedi bırakıp gitmiş yavruları. Böylemidir? bilmiyorum, her kedi doğurup gitmiyor herhalde.
Bizde onlara bir yuva yaptık arka tarafta, şimdilik iyiler ama annesiz zor oluyor. Neyse alışacaklar elbet.
Sizinkilerde çok muhteşemmiş yaa...tam bebek, yatışa bak tekirdeki:)
Anneciğine selam söyle, ellerinden öperim.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Emel Sevren Pınar, işte şu ara tam yavru ve hamile mevsimi. Tam da bu nedenle ortalık yavru kedi dolu... Anneler bırakmazlar benim bildiğim, ancak başlarına bir şey gelmiş olabilir, malum sokaklar tüm kediler için tehlikeli...

Ne iyi yapmışsınız yuva yapıp korumaya alarak. Alışırlar bence, ilgilenip, kafalarını sevecek birileri olduğu müddetçe sorun olmayacaktır :)

Bu fotoğraflardan beri bile daha da büyüdüler. Hele tekir olan öyle şişman ki, devrilince göbeğiyle geri kalkamıyor :))

safransarı dedi ki...

enemmm çok güzellerr :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

safransarı, hem de nasıl güzeller, şimdi daha da büyüdüler, tam kedi olmaya başladılar ;)