11 Nisan 2014 Cuma

Bu Dursun Burada, Bakarım Sonra #1

Bu blog sayfalarımı biraz da kendime notlar olsun diye yazıyorum. Hani "Bu dursun burada, bakarım sonra" mevzusu da buradan geliyor :) Bugünkü yazım da "Bakarım sonra" modelinde olacak. Hatta bilhassa başlığı numaralandırdım ki başka başka listeler de ekleyebileyim.

Dünya'da eşimle beraber gezmeyi istediğimiz o kadar çok yer var ki hangisini saysak bilemeyiz. Ancak bazılarının kalbimizde yeri başkadır. Günlük hayat koşuşturmacası, vakitsizlik, maddi imkanlar derken o kadar çok engel çıkıyor ki karşımıza (Hele ki Euro 3TL olmuşken). Biz yine de kurduğumuz hayallere sadık kalıp, her sabah işe gitmek üzere 6'da kalktığımız günlerde bizi motive edecek olan listemizi aklımızın köşesinde tutuyoruz. Bir de buraya yazalım değil mi? Hem neydi, sizler daha iyi birlirsiniz, düşünce panoları, evrene yayılan enerjiler ve bunun gibi çok da eski olmayan bir zamanda hayatımıza giren "The Secret" mevzuları :)

MALDİVLER
Maldivler'e çiftler balayında giderler. Bizim her şeyimiz ters ya bu da ters oldu. Balayımızda Güneydoğu Anadolu Turu'na gittik :) Yazı dizisi olarak da burada yazdığım yazılarda hikayemizi görebilirsiniz. Ölmeden önce beyaz kumlardan denize girme hayalimizi Maldivler'de gerçekleştirmek istiyoruz. Hem bilmemkaç yıl içerisinde su seviyesinin yükselmesiyle adalar su altında kalacakmış. Ölmeden görmek şart oldu... Şimdiye kadar neden gitmediğimizi sorarsanız; hem zaman olmadı hem de ev borçları, araba borçları derken hiç de ucuz olmayan bu tatil için bütçe ayırmakta sıkıntı yaşadık. Olsun, her şey sırayla... Gideceğiz... Yazıyorum buraya :)




MACHU PICCHU
Machu Picchu aslında eşimin hayali. Biz daha ilk tanıştığımız zamanlarda bile hayaliydi... Evlilik de birbirinin hayallerine ortak olmak demek değil mi? Artık bu hayalimiz de ortak. Bu bölge ile ilgili tek endişem, tarihi taş kalıntılar, canlı canlı görüldüğünde çok da enteresan olmuyor sanırım. İngiltere'deki Stonehenge'i gördüğümde de aynı hisse kapılmıştım. Kesinlikle fotoğraflardan bakıyor olmak çok daha etkileyiciydi. Eşimin de bölge ile ilgili iddiası, kalıntıların değil de dağın tepesinde kurulmuş bu eski Maya şehrinin bulunduğu doğanın güzellikleriymiş asıl görülmesi gereken. Fotoğraflarına bakıp, hakkındaki belgeselleri de izlediğimde haklı olduğuna karar vermemek elde değil, muhteşem bir doğa seyri var.




KÜBA
Küba, hem benim hem de eşimin çok eski hayallerinden. Tanıştıktan sonra seyahat ile ilgili sohbetlerimizde hemen bu ortak hayalimizi gördük ve derhal listeye aldık. Başka bir zamana yolculuk gibi görünen Küba'yı mutlaka tecrübe etmek istiyoruz. Puroları ve eski arabaları da unutmamak lazım.




İSKOÇYA
İngiltere'de kısacık da olsa kaldığım dönemde (Bu konuda da ufak bir hikayem var, başka yazıda artık) İskoçya'ya da geçmeyi çok istemiştim ama kısmet olmamıştı. Hayatımın bir döneminde mutlaka görmek istediğim doğal güzellikleri, tarihi ve olmazsa olmaz eski zamanlarda yaşadığınızı hissettirecek şatolarıyla hayallerimi süslüyor.




NEW YORK
Genel olarak Amerika'ya gitme hayalimiz var ama ilk hedefimiz New York olacak. Eşim üniversite zamanında bir süre Amerika'da kalma şansı yakalamış olsa da ben kıtalarına adım atma şansı henüz yakalayamadım :) Bir de eşim hep der "New York'un metrosundan aktarma yaparken geçtim ama bir kafamı çıkartıp sokağına çıkmadım. Yanarım, yanarım, ona yanarım" diye :) Bakalım nasıl bir şeymiş özgürlük.



SANTORİNİ
Kurulduğu yamaçtan uçsuz bucaksık denizi ve batan güneşi seyredeceğimiz bir tatil hayal ediyoruz. Hani bembeyaz oteller, her odanın önünde jakuzisi ve havuzu... Güneşin doğuşu ve batışı derken, hep denize bakalım...



PARİS
Ben Paris'e gitmedim, gideceğim :) Gezenti eşim, Paris'e de gitmiş tabiki. Hem de biz tanışmadan iki ay önce! Nasıl bir bahtsızlıktır bu... 

Paris benim hayallerimden bir tanesi. Eiffel Kulesi falan palavra... Ben Paris sokaklarında yürüyüp, müze gezip, müzik dinleyip, pastane ürünleri tüketerek, şarap şişelerinin dibini görmek istiyorum. Hayalim bu :)



NORVEÇ FİYORTLARI
Görmeden ölmek istemediklerimden bu da... Hani şu iki haftalık gemi turları var ya... Tam olarak onlardan... Fiyortların arasından giderek, kar ve buz kütlelerini yararcasına, muhteşem yeşillik ve doğa manzaraları eşliğinde seyahat etmek. Hiç buralarda tecrübe edemeyeceğimiz bir doğa olayı... 




DUBAİ
Dubai'yi görme hayalimiz çok yeni aslında. Nereden çıktı derseniz, annem son seyahatini Dubai'ye gerçekleştirdi. Orada yaşayan ve çalışan aile dostlarımızı ziyarete gitti, bir hafta kadar kaldı. Anlat anlat bitiremedi. Fotoğraflar, videolar, yaşam kalitesi derken aklımızı başımızdan aldı. En büyük hayal/hedeflerimizden birisi oldu burayı ziyaret etmek. 

Dubai ile ilgili olarak giden kişilerin çok farklı fikirleri var. Kimisi yapay, arap, görgüsüz, tutucu, islam, bina, avm...derken; kimisi de refah, özgürlük, modernlik, para, yaz... diyor. Annem de ikinci gruptan oldu. Fikir konusunda elin insanlarına mı güveneyim, anneme mi :) 



JAMAICA
Yine beyaz kum mevzusu burada da karşımıza çıkıyor. Maldivleri katlayacak kadar muhteşem doğası, elle boyanmış gibi balıklara ev sahipliği yapan muhteşem sualtı hayatı ve kumsalda uzandığınızda rüzgarla hışır hışır yapan palmiyeleriyle aklımı başımdan alıyor. Sahil şeridi haricinde ise akıllara zarar doğası, bitki örtüsü, dağları... Kimbilir , gider görürüz belki bir gün :)



35 yorum:

YUUGEN dedi ki...

şu dünyada daha ne güzel yerler var hepsine gitme şansımız ne yazık ki yok hepsi maddiyat ... gönül ister bi hafta orda bir hafta şurda kalmak.. Maldivlerde kokteylimi yudumlarken masaj yaptırmak, MACHU PICCHU'da tarihle nefes almak, kübaya gidip bir buro tüttürmek, arkasına bir İskoçya patlatmak gayda eşliğinde iskoç viskisi yudumlamak, New york'da Central Park'ta kısa bir yürüyüş, SANTORİNİ'de Volcano Şarap Müzesini turlasak, Paris'te çılgın gibi alışveriş yapsak, NORVEÇ FİYORTLARInda çeşit çeşit deniz ürünün tadına bakmak, DUBAİ'de Burj al arab çatısında bir öğle yemeği yesek, Jamaika'da Ochorios tropik adasında güneşlenirken margaritamızı içsek böyle bir hayatımız olsa :))

Unknown dedi ki...

çok güzel bir hayat amacı:)gezip görmek gibisi var mı?
isteklerini öyle güzel anlatmışsın ki,gerçekleşmemesi imkansız bence
sevgiler

Kitapsız Kedi dedi ki...

Sabah sabah, 6.30'da kalkıp sürüne sürüne işe gelmiş bir insana yapılır mı bu yaa. Buralara gidebilmek, tatil falan yapabilmek hayal gibi geliyor bana. Pek mümkün gibi görünmüyor maddi açıdan :( Allaaaam, depresyona soktun bak beni.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Hazel Çelik, hayallerimin addını koyarak ikiye katladın heyecanımı :) Ne güzel olurdu ama değil mi?

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Havva Peynirci,gezip görmek, sokaklarında dolaşmak, havasını koklamak ve anılarımıza hapsetmek, canımız sıkkınken çıkartıp bakmak... Bizce de güzel bir amaç :) Umarım gerçekleştirebiliriz, umarım önümüzde sağlıklı geçecek yıllarımız olur da hepsini tecrübe edebiliriz ♥ ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Kitapsız Kedi, öyle deme amaaa... Adı üstünde hayal (ama amaç da bir yandan)... Para nedir, biriktirilir. Biz mesela bu yaz tatile gitmeyi planlamıyoruz, para biriktirip kışa bir yerlere gitme hedefindeyiz... Yeter ki amacın olsun ;)

Unknown dedi ki...

içim açıldı resimlere bakınca hayallerin çok güzel, inşallah gerçekeleşir ve burada kendi çektiğin resimleri paylaşırsın :)

Unknown dedi ki...

içim açıldı resimlere bakınca hayallerin çok güzel, inşallah gerçekeleşir ve burada kendi çektiğin resimleri paylaşırsın :)

darkolivee dedi ki...

Ayyy yanına beni de alsana, bak valize bile sığarım ben diyette yapıyorum ne de olsa :)
Hazel Çelik'in yazdıklarının hepsinden istiyorum hepsindennnn birde ek olarak Jamaica da scuca yapmayı ekleyebiliriz :)

Unknown dedi ki...

Yaa ne güzel yerler vaar. Bu kadar harika yerler varken ben ankaraya gidiyorum poff :D

Unknown dedi ki...

Fotoğraflara bayıldım! Yere kapanıp mızmız çocuklar gibi tepinmek istiyorum "Hepsini istiyorum hepsini":P. Hayal kurmak güzel tabi de bir süre sonra, hele de istediğini elde edemeyince insan, biraz manasızlaşıyor. Amannn olsun, resimlere baktıkça içimiz açılır; fena mı?:)

bücürükveben dedi ki...

vay canına yahu ne harika yerler! ! ! New York ve Dubai hariç hepsini görmek isterim. Niye dersen Amerika'ya olan nefretim o kadar depreşti ki, ülkeleri yerin dibine batsın! ayrıca Hollywood filmlerinde göre göre sanki gezmiş kadar olduk diyorum bence eşin de üzülmesin:))

Maldiv'in beyaz kumsalına bittim...yalnız ben çok paranoyağımdır orası deprem bölgesi mi? bende deprem takınısı ve korkusu var:(( bir film izlemiştim böyle güzel bir yerdi asya'da tsunami olmuştu depreme bağlı tüm tatil yapan turistler filan korkunç bir felaketti...valla ne kadar güzel olsa da depremin ne zaman geleceği belli olmadığından fay hattı yerlere gitmemeli...gitmeyin kız korktum şimdi:))aman güzelliği batsın ben İstanbul'u bile o yüzden sevmiyorum fena yıkılacak bir gün belli...:(

Norveç fiyortları işte harika, deprem bölgesi hiç değil tam bana göre bir ömür yaşayabilirim...

sevgiler


Meltem D. dedi ki...

Hepsi gerçekten gezilmesi gereken yerlerden tv de Slovenyada bled gölünü gördüm orasıda harika bir yer umarım hayallerimiz gerçek olur ve gidebiliriz iyi hafta sonları.

Emrah Özdemir dedi ki...

Ben maldivlere gitme fırsatı yakaladığım halde gidememiştim. Nedenide namı değer pasaport efendiydi. :( O zaman yoktu gidemeidm. Şimdi var ama fırsat gelmiyor . Şans işte. Çok güzel bir paylaşım. Emeğine sağlık.

Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

Bence tatilde illa ki lüks aramıyorsan, hayallere ulaşmak daha kolay. İlla ki 5 yıldızlı otelde kalacağım, en lüks yerlerde yiyip içeceğim diyorsan işin rengi değişir... Ama sevdiğim adam yanımda olsun, temiz bir yatak, bir duş bana yeter, maksat şehri tanımak, el ele verelim ziv ziv gezelim, tadalım, şehrin kokusunu ve dokusunu içimize çekelim diyorsan, daha az parayla da seyahat edilir diye düşünüyorum... O zaman hayallere ulaşmak daha kısa sürer sanki di mi?:)
Fotoğraflar şahane, Dubai'ye hiç merakım yok ama diğer hepsine uçup konasım geldi!!

Depresif Ayu dedi ki...

Maldivler, İskoçya ve Dubai'yi seçiyorum ben.

Dubai deyince çoğu kişi burun kıvırıyor ama giden kuzenim ve arkadaşlarımdan duyup çok heves ettim. Bazıları o yaşam tarzını görgüsüzlük olarak algılasa da o debdebeli yaşam tarzını görmek istiyorum.

Maldivler de çok güzel ama tatilim bitene kadar paranoya yaparım. Bir deprem olur da tsunami olur diye salak salak stres olurum artık :)

İlk İnsan dedi ki...

Efenim buralar da güzel ama çoğusu kalabalık şehirler benim favori ülkem Yeni Zelanda, doğası bozulmamış bir ülke. İlla adres diyorsanız Matamata'yı bilirsiniz, şu yüzüklerin efendisinde ki güzel köy. :)

Evde Yazar dedi ki...

Hayallerinize ortak oldum akşam akşam. Ne hoş oldu, içim açıldı:)

Unknown dedi ki...

Birlikte hayal kurmak bile çok güzel. Umarım başarırsınız da.
Geçenlerde hangi şehirlisiniz diye bir anket çıkmıştı. Ben"Paris" lyimşim. Oraya gidersem -hayalimde biri de var.-o kanalda o adamı öpmeyi düşünüyorum. Sokaklarda elele dolaşırken, bana çiçek alışını falan filan...
çok yazdımm.

Emel Sevren Pınar dedi ki...

bunların içinden norveç froydlarını alayım ben:) Diğerleride şahane ötesi, gidilesi, gezilesi tabisi:)
Ama ilk ne dersen norveç derim, isveç derim, Alp'ler derim:)
Sonra bakarız kısmetse, bende sayende bir liste yapayım, evet evrenin gücüne hastayım:)
şimdiden iyi tatiller sana:) bak yazdım buraya, üç vakte kadar, bavul hazırla sen hızlıca:)
Falcı bacı, evren psişiği Emel:)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Dördüncü Tekil Şahıs, Ankara da güzeldir, listeniz hazır et, sırayla gezmeye başla bence Ankara'dan sonra ;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

emir kokusu, inşallah diyelim de olsun :) umarım hepimizin kurduğu hayaller gerçekleşir, burada paylaşırız birbirimizle ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

darkolivee, alemsinnn, valize ne gerek var, normal koltukta gelsen :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Shingetsu' nun Pisili Dükkanı, olsuunn gerçekleşmesin... dediğin gibi önemli olan hayal kurmak ve bir amacının olması değil mi... burada dursun, bakarım sonra ;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Müjde Dural, bilemedim ki deprem bölgesi mi değil mi, araştırmak lazım... Olacağı varsa her yerde olup deyip, ferahlamak lazım... gideceğimiz varsa depremden de başka bir şeyden de gideriz... sakin olmak lazım, korkmamak ;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Meltem, inşallah, hepimizin hayalleri gerçekleşsin ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Emrah Özdemir, nasıl yanii, ben üzüldüm bak şimdi senin yerine :/ bir kere geldiyse fırsat, elbet bir daha gelir, hem de daha güzel bir zamanda gelir ;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Gokkusagi Dosyasi, kesinlikle çok haklısın! Önemli olan gezmek, görmek, beraber anılar yazmak, yaşamak ;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Depresif Ayu, değil mi, Dubai'yi ben de tecrübe etmek istiyorum... Hem bize ne görgüsüzlüklerinden... Çölün ortasında bir dünya şehiri kuracak kadar bir öngörüleri var, takdir edilesi...

Kizlierkeklikedili dedi ki...

İlk İnsan, kesinlikle Yeni Zelanda konusunda haklısın. Bir dönem Yeni Zelandalı birisiyle tanışma fırsatı yakalamıştık. Daha evvel hakkında hiç düşünmemiştik ama öyle güzel anlatmıştı ki oraları, hemen internetten araştırmaya dalmıştık. Şahane yerler... Her köşesi :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

evde yazar , bence kendi listeni yapmak konusunda da yüreklendirmeli :) yazıya dökünce daha bir güzel oldu benim için... tavsiye ederim :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

bahceperisi, çook güzel, canlandı hemen aklımda ♥ inşallah en kısa sürede senin de bu hayalin gerçekleşir ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Emel Sevren Pınar, liste yapmak iyi geliyormuş insana, daha gerçekçi oluyormuş... Malum evren mevzusu ;)Sevgili falcı bacı, evren psişiği Emel: öngörün için çok teşekkürler, hemen topluyorum bavulu :))

Adsız dedi ki...

İskoçya'ya giderken bana da haber verir misiniz? :P

İskoçya, Machu Picchu bir de yanına İzlanda Buz Otel daha ne isterim ki ???

Hepsini keyifle gezeceğiniz günlere...

Kizlierkeklikedili dedi ki...

mor rimel, ah haber vermez olur muyuz hiç :)) nasıl gideceğiz bilmiyorum ama olacak bir gün...

Hepimize bol gezmeli ve anılı tatiller olsun ♥