27 Ocak 2014 Pazartesi

Vitaminsizlikten Oluyor Hep

Bu haftaya çok da keyifli başlamadım... Sorsanız bundan sonra "Yeni hafta, yeni başlangıçlar, yeni şanslar! Haftaya güzel başla ki, o da sana güzel davransın!" fikriyle yaşayacaktım, yalan! Pazartesi sabahı bir mutsuz, bir yorgun uyandım ki anlatamam... Benim çelişkim şöyle... Size anlatmak isterim...

Şimdi yeni trend var ya, vücudunuzun doğal saatiyle yaşayın, canınızın istediği doğal besinleri tüketin, öğünlerinizi doğal ve mevsimsel olarak vücut saatinize göre yiyin, güneş ışığına göre uyuyun uyanın...vs. Yani işin özünde diyorlar ki bedeninizin orjinal yaratılış dinamiğinde yaşayın. Nasıl mümkün olacak ki??


Sabah 06.00'da uyanıyorum. Tahmin edersiniz ki, gece yarısı gibi, karanlık. Şuan ezan bile 06.30'a doğru okunuyor, düşünün... Evdeki ışıkların ancak yettiği karanlıkta, ağır uykunun derinliklerinden kendimi sürükleyerek kaldırıyorum yataktan. Temizleniliyor, makyaj ve saç baş toplamasının ardından giyiniyorum. Bu yukarıda bahsettiğim doğal sisteme uygun yaşayışı öneren doktorlar, malesef ki sabah kahvesini de önermiyorlar... Sabahın o saatinde nasıl uyanayım başka türlü, ısıtıyorum büyük bir bardak kahve! Sabah haberlerine bakarak kahvemi içiyorum. Saat 07.00 olunca da işe gitmek için evden çıkıyoruz... Ufak bir hatırlatma, hava hala karanlık... Ben ne anladım bu günden? Evimizi aydınlıkta bile görmüyoruz, güneş ışığı deseniz, zerresi bile değmiyor tenimize. Akşam deseniz, ofisten 18.00'de çıkıyorum, hava yine karanlık... Eve geliyorum, ışıklar açılıyor... Uzun koşturmacalar ardından yatmadan önce 1-2 saat dinlenme fırsatımız oluyor.

Yaratılış dinamiğimize çok aykırı olan bu standart sistem sonucunda verimsiz günler, mutsuz ve sinirli bireyler, birbirinden farklı sağlık problemleri yaşıyor olabilir miyiz? Sonucunda böyle sinirli oluyorum işte :/ Dediğim gibi, güneş ışığı görmeyip, vitaminsizlikten oluyor hep bunlar!





12 yorum:

Unknown dedi ki...

çok fena de mi!ben de yıllarca böyle yaşadım,hep aç gözlü insanlar yüzünden oluyor,her şeyi uzattılar,çalışma saati bitince tek istediğin dinlenmek oluyor.
fii tarihinde amerikan hastanesi'de çalışırken 3 vardiya vardı.07-15,15-23,23-07,
işe yeni başlayanlar 3 hafta yıllık izin.yıllandıkça izin 4 hafta oluyordu.
şimdi 12 saat çalışılıyor,neymiş az personel,az gider çok iş.
yıllık izin 2 haftadan başlıyor.
neden insanca çalışmaya gerek yok,neme lazım,iyi dinlenen ve beslenen düşünür di mi?

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@havva peynirci, aynen! Böyle bir sistemin içinde hayatta kalmaya çalışıyor olmaktan dolayı çok mutsuzum ben de :/ Sistemden kopabilmek için harıl harıl bir çıkış yolu arıyorum... Benim işim normal bir ofis işi olmasına rağmen 08.00-18.00 arası çalışıyorum, mesai saatleri ne zaman değişti bilmiyorum. Eskiden 08.00 girişli, 17.00'de çıkardı, artık öyle değil malesef :/

Unknown dedi ki...

hiç sorma aynı dertlerden müzdaribiz,sağlık olsun diyoruz artık tek tesellimiz sağlıkoı olmak

Muzurella dedi ki...

ışıkları bilmem de içini dinleyerek beslenmek iyi geliyo .)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@muzurella, benim içim hep çikolata ve pis şeyler istiyor ama :) Şaka bir yana, cidden öyle, vücudu dinlemek şart...

Depresif Ayu dedi ki...

Ahhh ben uyuduktan 1 saat falan sonra kalkıyorsun demek ki :)))

Vücudumu çok hor kullanıyorum, benden hesap soracak ahirette kesin :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@depresif ayu, çook fenasın, o saatte uyuyup da saat kaçta kalktığını düşünmek bile istemiyorum :) zarif, nazik ve anlayışlı kullanmak lazım vücudunuzu, diyor bilir kişiler :)

Depresif Ayu dedi ki...

ortalama olarak şöyle söyleyeyim. geceleri 04.00 gibi yatar, 07:45 gibi kalkarım :)))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@depresif ayu, önünde saygıyla eğiliyorum :)

Kedili Blog dedi ki...

Kamu sektöründe değilsen işin çok zor. Özel sektör işin iyice cılkını çıkardı. Son çalıştığım yerde mesai 09-19:30 arası, h.içi de bir gün izin ile çalışıyordum. Eve gelmek için yolda geçen zaman, gelince de yapılacak işler derken yatma zamanı geliyor. Gün yaşayamadan bitiyor maalesef. Şu anki işsizliğimde bunu bile arar oldum gerçi :)
Yani kısaca; Ne onunla ne onsuz :)

Kedili Blog dedi ki...

Bu arada blogunun yeni halini çok beğendim. Ferah ferah olmuş :) Güle güle kullan

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@kedi butik, kamu sektöründe de çalışmak istemezdim, ne yalan söyleyeyim... Mesai denen şey kalmadı artık, söylediğin çalışma saatleri de bunun kanıtı niteliğinde...

Sayfayı beğenmene çok sevindim, iki gündür tek tek uğraşıyorum çizmekle, yerleştirmekle... Her açan farklı bir görüntü gördü iki gündür ama artık tamamdır :)