15 Ocak 2014 Çarşamba

Terapiye İhtiyacım Yok

Neden mi terapiye ihtiyacım yok, çünkü benim kedilerim var! Yurtdışında popüler olmuş "I Don't Need Therapy, I Have A Cat" (Terapiye İhtiyacım Yok, Benim Kedim Var) sözünden ilham aldım bugünkü yazım için...
Hepimizin terapiye ihtiyacı var aslında. Hele ki İstanbul'da yaşıyorsanız... Kalabalık, trafik, sinirli insanlar derken; her gün işe gitmek, ofiste hayatta kalmak, stres, koşuşturmaca, eve dönmek, alışverişe gitmek, her şey günlük bir macera. Bu macera sırasında kafadaki birkaç tahtayı daha kaybetmemek mümkün değil!  Tam da bu sebeple hepimizin düzenli psikolog ziyaretlerine, karışmış aklımızı temizleyip mutlu olmamıza yardımcı olacak sohbetlere ihtiyacımız var. Tam da konumuzu dönersek, kesinlikle bir kediye (mümkünse birden fazla), köpeğe, hayvan sevgisine ve iletişimine ihtiyacımız da var...


Misal ki akşam nefretlik bir iş gününden çıkmış bir şekilde evin kapısından giriyoruz... Bizim iki ufaklık kapıda bekliyor, koşturmacalar, sürünmeler, "Miyyaavv"lar, yemekler, içmekler, zıplamalar, kovalamacalar... Kapıdan ilk girişte dert tasa gidiyor (Hele birden fazla sayıda kedi varsa, oyunları tam seyirlik oluyor, farkında olmadan bir gülücük getiriyor yüze). Önceki EVDEKİ MUM KOKUSU YAZIMDA DA belirttiğim mis kokulu eve ilave olarak, iki kedili ev, candır.

Kediciklerin ilk heyecanı geçtikten sonra koltukta oturma faslı başlar. "Gııırrrr, Gııırrrr, Gııırrrr, Gııırrrr" gırlamalar, mırlamalar, kendini sevdirmeler... Biri boyunda, biri kucakta; sonra tam tersi; bir daha tam tersi... O yumuşacık tüyleri, gırıldaması, insandaki negatif elektriği çeker götürür; bir nevi çıplak ayakla toprağa basmak gibi...

Hayvan sevgisi, kedi sevgisi, kişiyi daha iyi bir insan yapar. İyi insan, sakinler; sakinlik, mutluluk getirir; mutluluk ise sağlıklı bir psikoloji ile birlikte hem kişiyi, hem de kişinin çevresini mutlu eder!

Bu tiple beraber yaşarken ne tasasından bahsedebiliriz! Ben diyorum, terapiye ihtiyacım yok :))



10 yorum:

A Cat From London dedi ki...

Bir de bu kitap var eğlenceli kedi usûlü rahatlama yöntemlerini anlatan: http://www.kedidefteri.com/?p=1240

Bu kitabı okuduktan sonra her gece uykudan önce sıkı bir geriniyorum kedi gibi. Sadece varlıklarıyla rahatlatıp mutlu etmiyorlar, kaliteli yaşam dersi de veriyor bu kuyruklu kuzular insana.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@a cat from london, bu fikri biliyorum, tüm hayvanlar için geçerliymiş. Söylediğin gerinme mevzusu gibi içgüdüsel yaptıkları ama hepimiz için çok önemli hareketler var. Misal, bütün kedi ve köpekler, kışın güneş görünce hemen güneşe yatarlar. Tüm kemiklerine vitamin depolarlar. Paylaşım için çok teşekkürler, kitaba bakıyorum hemen :)

Burcu Odacı dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum...Akşam eve dönüp de kapıyı açtığımda onları görmek öyle mutlu ediyor ki :)
Yemek faslından sonra yatana kadar kucağımdan inmesinler istiyorum :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@burcunun dünyası, aynen bizde de öyle! Bir süre sora iki kediyle kıpırdatmadan oturunca her yanımız ağrıyor "eehhh tamam artık biraz da oynayın" diyoruz :))

Adsız dedi ki...

:))

ya ama çok tatlılar ki :)

minnak prens(kardeşim) için eve aslında sadece ona bi arkadaş getirme zamanı geldi sanırım :)

PİSİMEL dedi ki...

İçinde kedi olan herşey güzeldir bloğunuz çok tatlı benim bloğumda da kedili postlar var ben artık takipteyim sizi de mutlaka bekliyorum sevgiler.
pisimel.blogspot.com

Depresif Ayu dedi ki...

Kedi candır. Kedileri ve kedili objeleri çok severim. Kedi seven insanları daha çok severim :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@k.prens, kesinlikle tüm minnak prenslerin ve prenseslerin, sağlıklı gelişim için hayvanlarla tanışması şart bence... vakti geldiyse kesinlikle yapılmalı, sokaklarda kurtarılmayı bekleyen bir sürü can var :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@pisimel, geldim hemen :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@depresif ayu, aynı şekilde... zaten hep denir ya hayvan sevmeyen insandan korkacaksın diye... ister kedi, ister köpek, istersen de diğer hayvanları seven herkesi sevmeli, iyi insandır mutlaka :))