20 Ocak 2014 Pazartesi

Evde Dünya Haritası

Sizler de pek çok blogda denk gelmişsinizdir "Evde Dünya Haritası" fikrine. Evinizin istediğiniz duvarına büyükçe bir dünya haritası asıyorsunuz, ister kendiniz, isterseniz de tüm ev ahalisi olarak gezdiğiniz yerleri üzerinde işaretliyorsunuz. Arzu ederseniz üzerine notlar, fotoğraflar iliştiriyorsunuz...


Eşimle beraber bu fikir çok hoşumuza gitti. Hem gezmeyi çok seviyoruz, hem de anılarımızı not almayı, biriktirmeyi ve zaman zaman hatırlamayı... Haydi biz de yapalım, dedik. Dedik de, evimizin dekorasyonuna ve bizim zevkimizi göre bir harita bulamadık. Bu araştırmada zorlasanız bile ancak siyasi ve fiziki harita kadarsınız şu hayatta :) Tamam, asacağımız harita bir nevi siyasi harita olacak ama sınıf duvarına asılan gibi de olmamalı, bir tasarım içermeli bizce. Standart davranışımız olarak Google amcamıza sorduk, Göster bize harita görsellerini, dedik. Sonuçlar ya kopyalamamızın yasak olduğu tasarımlardı ya da düşük çözünürlüklü görsellerdi. İçinden çıkamadık...


En sonunda en başarılı çözümlerin, duvar kağıdı şeklinde olduğuna karar verdik. Evinizin dekorasyonuna göre seçebileceğiniz, çok şık bir dokunuş da ekleyen, güzel bir fikir olmakla beraber çok da iddialı... Biz karı koca pek iddialı tipler sayılmayız, bu uygulamaya da cesaret edemedik. Bu fikri uygulayanınız oldu mu? Olduysa, nasıl bir sonuç aldınız?





16 yorum:

Unknown dedi ki...

güzel:)
böylelikle gezme fikrinden hiç uzaklaşmamak mümkün

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@havva peynirci, fikir güzel de nasıl uygulasak, bilemedik :))

A Cat From London dedi ki...

Duvara büyük boy harita asarak dekore edilmiş mekânları seviyoruz. Duvar kâğıdı fikrine pek sıcak bakmasak da geçen sene gördüğüm bu Paris haritası duvar kâğıdını çok sevmiştim. http://wallpaper.rollout.ca/product/map-of-paris

Güzel büyük harita almak için en iyi kaynaklar yurtdışı internet siteleri sanırım.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@a cat from london, Paris haritası şahaneymiş! Ebay turu bekliyor beni önce :)

Elif dedi ki...

Ayy harikaymış bu fikir ben daha önce hiç rastlamamıştım. Yatak odasındaki renk uyumu hoş olmuş bence o tarz bir şey tercih edebilirsiniz belki :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@greta, fikir süper ama cesaret gerekiyor öyle tam boy duvara kaplamak için... bir gün yapacağım, umarım yakın bir gün :))

Unknown dedi ki...

Tatlım, biz de nat geo'un haritasını aldıydık D&R mağazasından. siyasi veya fiziki değil, renkleri de çok hoş toprak tonları tam salonluk. onu çerçeveletip astık.

Depresif Ayu dedi ki...

Bence yüksek çözünürlüklü bir harita bulup dijital baskı yapan merkezlerde kanvas kumaşa büyük boy baskı yaptır.

Bu tür şeyleri çok severim. Benim perdelerim de Paris ve Londra resimlerini gösteren dergi sayfası şeklinde :)

http://ayununseyirdefteri.blogspot.com/2012/05/sonunda-perde-aldm.html

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@neslihan çağli, hmmm hazır olarak da bulabiliriz diimek ki :) Çok seviyorum blog olayını, sayenizde pek güzel bilgiler ediniyorum, teşekkürler :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@depresif ayu, baktım perdene ve bayıldım! Ayrıca kanvas kumaşa baskı fikrine daha da bayıldım :)Şimdik yüksek çözünürlüklü, zevkime göre bir harita bulmak kaldı, bakınmaya başlıyorum Google amcada... Teşekkür!

Depresif Ayu dedi ki...

Şöyle bir site buldum. Çok orijinal haritalar var. Medcezir dizisinde Mira'nın odasında güzel bir dünya haritası var, ülkelerin isimlerini ülke formunu oluşturacak şekilde yazmışlar. O da var :)

http://hdw.eweb4.com/search/world+map/

Bahceperim dedi ki...

Bence gezmek istediğin yerlerin; sevdiğin fotoğraflarını duvara montele. Ya da çıktısını alıp duvar kağıdı yaptır. Orjinal olur.:)
Masalımı okudun mu?

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@depresif ayu, nasıl bir araştırmacı kişilik halidir bu amaaa :) tam blogger ruhu :) bakıyorum, çok teşekkürler!!

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@bahce perim, okumaz olur muyum, kalemine sağlık, çok güzel olmuş!

YUUGEN dedi ki...

oldukça orijinal duruyor ama işte gel gelelim yapınca böyle olmuyor :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Hazel Çelik, daha yapamadım zaten... hala aklımda, o ayrı konu... Pinterest sağolsuni hayatımıza incik boncuk bir sürü şey kattı... Uygulamaya kalktık... Yaptık, "Aneee fotoğraftaki gibi olmadı ki, hiç." dedik hep... O konuda çok haklısın :)