7 Ocak 2014 Salı

Çöp Kutusunun Dibinde Balık Olmak

Yılbaşı gecesinin ardından haberleri seyrederken denk geldik. Amcamız içmiş, içmiş ve içmiş... Polisler ve çevredekiler kendisini sokaktaki kapaklı, dev pilastik çöp konteynerının içerisinde bulmuşlar. Amcam oturuyor! Öyle, oturuyor :) 

Rakı şişesinde balık olsam... değil miydi o? Çöp nereden çıktı :)



Polisler amcanın iyi olduğuna kanaat getirince konteynerın üst kapağından doğru içeriye konuşuyorlar ve görüntüler seyirlik oluyor. "Abicim ne işin var orada?" der polis. "Hayatımda en güzel gördüğüm, en güzel içtiğim yer burası, en azından can güvenliğim var..." der amcamız. Ardından amcamız eliyle etrafını göstererek "Buralar hep sığınak!" diye yanıt verir. Gülüşmeler... Polisin "Hadi abicim kalk da tutalım seni, çıkartalım dışarıya" demesiyle amcam cengaver kesiliyor "Ben buraya nasıl girdiysem, girdiğim gibi de çıkarım!" diyor ve devrilmeler, itişmelerle konteynerın tepe kapağında sıkışmış bir amca görüntüsü ile haber sona eriyor. Eşimle beraber bizde gülme krizleri. Vallahi kötü niyetimizden değil... O kadar sarhoşken bile öyle samimi ve tatlı bir amcaydı ki, çok masum diyaloglar oldu aralarında :)


İçmeyin demeyeceğim, hatta içelim hepberaber, iyidir :) Dozunda içsek, ne kendimizi, ne çevremizi rezil etmesek derdindeyim sadece... Böyle masum sarhoşların dışında, sadece rezillik çıkartmaktan farklı şekilde, kendine ve çevresine pek çok şekilde zarar veren, direksiyon başına geçen, insanları taciz eden, hırsızlık yapan sarhoşlar da var. İşin o kısmı çok rahatsız edici ve tehlikeli... "İçelim, Güzelleşelim" sınırlarında tutup, güzelleşmek en iyisi! 


2 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım, sarhoş değilmiş o adam. Oğlu hasta, eşi de atama bekliyormuş. Duygu durum bozukluğu teşhisi koymuşlar sonradan adama.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Aaa, hiç bilemedim malesef :( Bütün haberlerde sarhoş diye geçince... Haberlere güvenmememiz gerektiğini hala öğrenemedim sanırım... Çok teşekkürler bilgi için