5 Ocak 2017 Perşembe

En İyi Mama Önlüğü Hangisi?


Blogda yer vermeyi düşünmediğim bir konuydu önlük meselesi aslında. Ancak geçen hafta İkea'da Can ile beraber yemek yediğimiz sırada çok zarif bir beyfendi yanımıza gelip kullandığımız mama önlüğünün markasını ve nereden aldığımızı sordu. Önceden bizim de kriz halinde yaşadığımız önlük çıkartma olayını yaşıyorlarmış çocuğunda. Bizim önlüğü de görünce yanımıza gelmiş sormaya.


Bizim kullandığımız ve çok çok memnun olduğumuz mama önlüğü bence şuan Türkiye piyasasındaki en iyi, en kullanışlı, en işlevsel ve parasının hakkını veren mama önlüğü... Markası Oioi, biz Joker mağazasından aldık. Fiyatı 34.99tl. Malzemesi silikon, rulo haline getirilip çantada taşınabiliyor, öndeki cebi sayesinde düşen yemekleri başarılı bir şekilde tutabiliyor, leke tutmuyor, kollardan geçirilerek arkadan bağlandığı için belli bir profesyonellik seviyesine ulaşmamış bir çocuk bence kesinlikle çıkartamaz, bağlanma noktaları boy ayarlı olduğu için her çocuğun beden ölçülerine göre tam uyum sağlayabiliyor, silinebiliyor köpük köpük yıkanabiliyor, hatta bulaşık makinesinde de yıkanabiliyomuş ama ben denemedim. 




İşte sıraladığım tüm bu özellikler bence piyasadaki hiçbir ürün tarafından alt edilemez. Hele ki yemek sırasında kumaş önlükleri kullanmaya niyetleniyorsanız size kolaylıklar dilerim. Lekeler kumaşlardan çıkmıyor, ağızdan düşen her lokma üstüne düşüyor, sadece boyundan bağlı olduğu için çocuk tarafından çok kolay bir şekilde sökülüp çıkartılabiliyor, yine sadece boyundan bağlı olduğu için sürekli dönüp duruyor. Yani yemek yemeye başlamış hiçbir çocuk için kumaş önlük önermiyorum, akıllı işi değil bence.


Oioi markası Türkiye piyasasında tekmiş gibi görünse de internet üzerinden alınabilecek, Oioi mama önlüğüne göre daha büyük ve sert bir ön cebe sahip olması açısından çok daha kullanışlı görünen Babyjörn markasının silikon mama önlüğü var. Ben Babyjörn mama önlüğünü Youtube üzerinde videolarda gördüm ve kullanım sırasında düşenleri daha iyi tuttuğunu farkettim. Çünkü Oioi mama önlüğünün cebi biraz küçük, dar ve esnekliği fazla. Bu nedenle de kullanım sırasında mama sandalyesi üzerinde ezilebiliyor, bazı düşen parçaları tutamayabiliyor. Ancak bu ekstra esneklik,mama önlüğünü rulo yapıp, yumuşacık bir şekilde çantanızda dışarıya çıkabilmenizi sağlıyor. Ayrıca Babyjörn mama önlüğü sadece boyundan bağlanıyor, çocukla bir olmuyor ve yerinden oynayabiliyor ya da çıkartılabiliyor.

Bildiğim bu iki markanın bence olumlu ve olunsuz özelliklerini böylece sıralamış oldum. Hangi markayı kullanırsanız kullanın, silikon önlükten şaşmayın 👍

Hiç yorum yok: