15 Aralık 2016 Perşembe

En İyi Bebek Bezi Hangisi?

"En iyi bebek nezi hangisi?" Sorusu yanlış aslında, "Benim bebeğime en uygun bebek bezi hangisi?" sorusu daha uygun olacaktır... Çünkü hangi anneye sorsanız farklı yanıt alıyorsunuz. Birisi bir marka üzerine yemin edebilecekken, diğer anne ise aynı marka bezin bebeğinin sırtına kadar kaka sızdırdığını anlatıyor. Ya da meşhur pişik konusu var ki o tam macera. Aynı bez her bebekt, hatta aynı bebekte bile dönemsel olarak pişik yapabiliyor. Tabi pişikte bebeğin beslenmesi, hava sıcaklığı, bez değiştirme sıklığı gibi farklı etkenler de var.

Biz de oğlumuz Can'ın doğduğu günden itibaren birkaç farklı marka bez kullandık, kullanıyoruz. Meraklısına tecrübelerimizi aktarmak isterim kısaca:

* Prima Premium Care Bebek Bezi:


Prima Premium Care Bebek bezi bizim "0" ve "1" numara olarak Can oğlumuz ilk doğduğunda kullandığımız bezdi. Nedense aman en iyisi,en yumuşağı, en en en diye her yerde bangır bangır pazarlanıyor. Biz ise memnun kalmadık açıkçası... Birkaç defa ciddi sızdırmalar, hafif pişikler yaşadık. Hem de emsallerine göre ciddi fiyat farkıyla geliyor ki cık cık, beğenmedik...


* Prima Aktif Bebek Bebek Bezi:

Prima aktif bebek bezini "2"numaradan kullanmaya başladık. İlk başta gayet memnunduk. Hem gündüz, hem gece bu bezi kullanıyorduk. Sonrasında sanırım Can'ın yaptığı çiş miktarı arttı ve gece bez değiştirmeyi de bıraktık. Bu ikilinin sonucunda sabah kalktığımızda belinden çiş sızdırmış bezlerle uyanmaya başladık. Her sabah tam takım üst değişimi, çarşaf derken çok sıkıldık ve farklı markalar denemeye karar verdik. Hikayemizin Prima bebek beziyle ilgili devam kızmını aşağıdaki "güncel" başlığında okuyabilirsiniz.


* Komili Bebek Bezi:


Tam Prima Aktif Bebek bezinde sızdırma problemi yaşadığımı dönemde Her yerde bangır bangır Komili bebek bezlerinin reklamları başladı. Anne bebek bloggerları ise reklam kokan hareketlerle "Ayy Komili bebek bezi şöyle böyle iyi, en iyi!" dediler durdular. Etkilendik tabi, denedik. Evet, yağlı ve yumuşak bir dokusu var, kabul. Prima bebek bezindeki kimyasal koku, Komili bebek bezinde yok. Fiyat da Prima ayarında, uygun. Ancak bebek çiş yapınca bir şişiyor ki çocuk bacaklarını kapatamıyor ve bez sarkıyor, dokusu bir ıslak kalıyor, pişik yapıyor... İki paket kullandık,denedik, yok yok olmadı bize...


* Huggies Erkek Bebekler için Bebek Bezi:



Komili bebek bezi hüsranından sonra bir de Huggies bebek bezini deneyelim dedik. Huggies markası çok güzel düşünmüş ve kız, erkek bebekler için ayrı bez tasarlamışlar. Fiziksel olarak farklı olan, çiş birikmesinin bezin farklı yerlerinde olan kız ve erkek bebekler için bundan daha mantıklısı olamazdı. Yani Huggies bebek bezinde kız bebeklerde orta kısımda, erkek bebeklerde ise bezin ön bölümünde ekstra emici bölüm var. Şahane! Huggies bebek bezinde bir gün bile sızdırma yaşamadık,çiş dolup da bezde sarkma yaşamadık, cırtlarında açılma yaşamadık. Fiyatı da yine Prima ayarında, uygun. Bence tek dezavantajı, bezin biraz kalın olması. Bilhassa aktifleşmiş, emekleyen yürüyen bir bebekte bu bir sorun olabiliyor. Bebek koştururken bacaklarının arasında kalın bir bez eminim ki rahat değildir. Bu dezavantaj da bizi aşağıdaki "güncel" başlığımıza getiriyor.


* 15 Aylık Oğlumuzdun Güncel Bez Kullanımı:

Güncel durumumuzda oğlumuz için en iyi kullanımı şöyle yakaladık. Geceleri Huggies Erkek Bebekler için Bebek bezini kullanıyoruz. Bezini akşam banyosundan sonra 29.45 sularında takıp, sabah 06.30 civarına kadar üzerinde duruyor. Sabah kalktığında 1 kg oluyordur herhalde ama kupkuru,sızıntı yok, pişik yok, şahane! Ancak gün içindeki aktifliğinden dolayı bu bez kalın geliyor, rahatsız oluyor. Bu nedenle de gündüz bezini Prima Aktif Bebek kullanıyoruz. Hem gün içinde bez daha sık değiştiği için sızdırma problemi yaşamıyoruz, hem de Can oğlumuz bol bol rahat rahat koşturabiliyor. Biz bez olayımızı bu şekilde çözdük ve çok memnunuz.

Son not olarak, oğlumuz şuan 15 aylık 10.2kg ve hem Prima'da hem de Huggies'te 4+ numara bez kullanıyoruz.

Bol çişli ama kuru popolu günler dileriz!

7 yorum:

birdunyafikir dedi ki...

Oğlum 13 aylık. Doğduğundan beri Prima Premium Care kullanıyoruz. Şunu farkettim; bu marka ya aynı ürünü 2 kalitede üretiyor yada işin içinde bilmediğimiz ve çözemediğimiz bir oyun var. Migros dışında aldığımız Primalar da ciddi anlamda boya kokusu oluyor. Bezin yapısı da bir garipti, yeşilimsi... Sürekli Migros'tan alıyorum bu sebeple. Pişik kremi hiç kullanmadık. Doğduğundan beri zeytinyağı ve kantaron karışımı sürüyorum poposuna. Maşallah diyelim, bir problem yaşamadık. Kesinlikle öneririm. Tamamen doğal. Bu konuyla ilgili bir yazı yazayım diyordum ben de... Doğal ürünlerle ilgili yani, aklıma geldi yine:))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@beyza, çok enteresan... acaba migros bexleri yeni ve geliştirilmiş olabilir mi? Misal normal primada öyle bir olay var. Eski ürün normal, yeniler emici kanallı ve üzerinde bu şekilde bir uyarı notu var. Ya da dediğin gibi bir üçkağıt... bilemiyorum her şey olabilir... ben yazın pişik ve sıcak alerjisi isilik olayını ancak pudra ile çözdüm... bilhassa belinde terden ve bezden isilikler çıkıyor, hiçbir yağ işe yaramıyor. Ama popo pişiği için deneyebilirim yağları. Yazı isterix ama bir yerlere link de atabilirsin ki kaçırmayalım 😊

birdunyafikir dedi ki...

Vallahi bilemedim ben de Prima'nın mevzusu nedir? :) Pişik zor şey, hep dikkatli olmak gerekiyor, hele ki bebek açık tenli ise... Bebikonuz çok dönerek uyuyorsa ondan beline kadar ıslanıyordur herhalde? Bizimki % 90 yüz üstü uyuyor, o yüzden öyle bir sıkıntı yaşamadık hiç.

Yazımı yayınladım, size de küçük bir göz kırptım;) Müsait olursanız bakabilirsiniz;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@beyza, dönmek ne kelime 😊 kendi kendine dönebilmeye başladığından beri düz koyuyorum yatağa, ayakucunda ters alıyorum, felaket 😊👍🙈

Selin dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Prima bir pazarlama harikası, biz de yenidoğan ile başladık ve sonra aktif bebek ile devam ettik ancak 6 aydan sonra değiştirme gereği duyduk. Bezegen uygulamasındaki puan ve yorumlara bakarak Molfix'e bir şans verelim dedik, gayet de memnunuz. Tabii her bebekde her bez aynı etkiyi göstermeyebiliyor. Umarım ilk denemenizde bebeğiniz için en iyisini bulursunuz.

Adsız dedi ki...

Şüphesiz Prima En iyi bebek bezi hangisi sorusunun lideridir.