5 Şubat 2016 Cuma

Stokke BeSafe iZi Sleep Anakucağı / Araba Koltuğumuzdan Memnun Muyuz?


Biz de her yeni anne baba gibi hamileliğim sırasında bebek arabası, anakucağı alışverişimizi tamamladık. Ancak bebeğinizi kucağınıza aldığınızda boyu, kilosu, karakteri gibi önemli detaylar, öngördüğünüz gibi olmayabiliyormuş. Ayrıca henüz anne babalığı pratikte yaşamamış olduğunuz için bebek arabası, araba koltuğu, anakucağı ihtiyaçlarınızın nasıl olacağını da tam bilemiyorsunuz. Biz de Can oğlumuz 1.5 aylık olduğunda, hamileliğim sırasında aldığımız bebek arabası ve anakucağımızı beğenmediğimize, oğlumuz Can'a uygun olmadığına karar verdik. Bebek arabası konusunu ayrı bir yazıda mutlaka detaylıca sizlerle paylaşacağım ama öncelikle kullandığımız bebek arabamızın tüm olumlu ve olumsuz yönlerini iyice biriktirip, sindirip güzel, verimli ve gerçekçi bir içerik sağlamak istiyorum.

Araba koltuğu konusuna gelirsek; hamileliğim sırasında aldığımız bebek arabasının onun anakucağı malesef ki uzun boylu Can oğlumuza küçük geldi. Henüz 1.5 aylık olduğunda bile ayakları neredeyse dizinden itibaren dışarıda kaldı. Ayrıca ana kucağını aynı zamanda araba koltuğu olarak da kullandığımız için güvenlik çok çok önemli bir kalemdi. Malesef ki anakucağımız bizi bu yönde tatmin etmedi, güven vermedi. Eş zamanlı olarak ana kucağının, mutlaka ve mutlaka yenidoğan mini minnacık bebeğiniz için konforlu olması gerekiyor. Bizim ana kucağımız o kadar konfor yoksunuydu ki zaten anakucağında oturmak istemeyen Can oğlumuz, içerisindeyken daha da huzursuzlanıyordu. Ayrıca rahatını arttırmak için, anakucağının iç kısmına yastık bile koyduk, olmadı, olmadı...


Zaten bebek arabamızdan da memnun olmayınca, Joker ziyareti bize farz oldu. Forum İstanbul Joker mağazasında bebek arabalarını ve anakucaklarını inceledik. En başından beri Stokke marka bebek arabalarını çok beğendiğimiz, güvenli ve konforlu olduğunu düşündüğümüz için bu marka üzerinde yoğunlaştık. Aynı zamanda uzun vadede Can oğlumuz artık anakucağıyla değil de araba koltuğuyla araba yolculuğu yapacağı zamana geldiğinde de ilk tercihimiz güvenlik ve konforu en üst düzeyde sağlayan BeSafe araba koltukları olacaktı, bu konuda emindik. Mağazaya gitmeden önce ürünleri internette incelerken gördük ki BeSafe markası, Stokke markası için anakucakları yapmış. "Stokke BeSafe iZi Go" ve "Stokke Besafe iZi Sleep". Mağazaya gittiğimizde ise aklımızda Stokke BeSafe iZi Go ana kucağını öncelikli olarak incelemek vardı. Ancak mağazaya gittiğimizde Forum İstanbul Joker'e özel bir kampanyayla karşılaştık, Stokke Xplory bebek arabasıyla beraber Stokke BeSafe iZi Sleep anakucağı/araba koltuğu hediyeydi! Bebek alışverişinde olanlar bilirler ki puset, anakucağı, araba koltuğu gibi büyük parçalar oldukça pahallı yatırımlar. Bu nedenle birisinin bedavaya gelmedi şahaneydi!


Araştırmalarımız sırasında hiç aklımızda olmayan iZi Sleep araba koltuğunu mağazada iyice inceledik ve bedava olmasından öte, diğer özelliklerini gözönünde bulundurarak almaya karar verdik. Anakucağı/araba koltuğunu kullanmaya Can oğlumuz 1.5 aylıkken başladık ve şuan 5 aylık oldu; hakkında biraz atıp tutacak kadar kullandığımızı düşünüyorum.

Şimdi size her zaman yaptığım gibi kısa kısa ürünün bizim için olumlu ve olumsuz gelen özelliklerini aşağıda sıralamaya çalışacağım. Akıldan çıkartılmamalıdır ki "olumsuz" ve "olumlu" dediğim özellikler, tamamen bizim ihtiyaçlarımız ve beklentilerimize göre yorumlanmıştır.


OLUMLU YÖNLERİ

♥ Ürünün üzerinde hem Stokke, hem de BeSafe gibi alanlarında bir numara iki markanın etiketini taşıyor. Bu da her anlamda bana kalite, güvenlik, satış sonrası destek ve bebeğimin konforu açısından garanti sağlıyor.


♥ Can oğlumuzu içerisine ilk oturttuğumuzdan itibaren çok çok rahat etti! Arabadaki mızmızlanmaları, pusete monte ettiğimizdeki gakgukları bitti! Pusette ve arabada giderken uyuduğu süreler ve uyku kalitesi çok çok arttı. Yeri geldiğinde 1.5-2 saat kesintisiz ve derin uyuduğu oldu. Yani konforu, Can oğlan tarafından tescillendi, tamamdır!

♥ iZi Sleep anakucağına farkettiyseniz en başından beri eş zamanlı olarak araba koltuğu diyorum. Çünkü gerçekten de anakucağı değil, araba koltuğu aslında. Çünkü ana kucağı gibi değil de araba koltuğu gibi kullanılıyor. Zaten görüntüsü de tamamen araba koltuğu. Tam da bu sebeple, bebeğinizi araba yolculuğu sırasında bir anakucağı gibi değil de araba koltuğu gibi koruyor. Güvenlik, güvenlik, güvenlik!


♥ iZi Sleep'in en önemli özelliği, adındaki "sleep/uyku"dan da anlaşılacağı gibi tamamen yatar pozisyonda kullanılabiliyor olması. Çok önemli nokta şu ki arabada asla ama asla yatar pozisyonda kullanılmamalı, güvenlik güvenlik güvenlik... Ancak araba dışındaki kullanımı sırasında bebeğiniz yatar pozisyonda mışıl mışıl uyuyabiliyor.



♥ Diğer hiçbir araba koltuğunda olmadığı şekilde Stokke BeSafe iZi Sleep, Stokke marka bebek arabanıza "tık" diye, herhangi bir diğer anakucağı gibi kolayca monte edilebiliyor ve bebek arabanızı sürebiliyorsunuz.


♥ Diğer araba koltuklarının aksine taşıma kolu sayesinde rahatlıkla taşınabiliyor.

♥ Araba koltuklarında bulunmayan ama iZi Sleep'te bulunan ve benim çok beğendiğim bir başka özellik de güneşliğinin olması. Aynı bir puset gibi açılabilen ve kapanabilen bir güneşliği bulunuyor. Bilhassa arabanın camına takılan güneşliklerin çok işe yaramadığı anlarda fıırttt diye güneşliğini açıyorsunuz ve bebeğiniz güneşten korunuyor.

♥ Kumaş kalitesi gayet güzel, tüm kumaş çıkartılıp yıkanabiliyor. Sıkı bir yağmura yakalandığımızda test etme şansı yakaladık ki kesinlikle yağmur geçirmeyen bir kumaşı var. Yağmur damlaları, üzerinden kayıp gidiyor.

OLUMSUZ YÖNLERİ

♥ En en en en büyük problemi, ağırlık! Bir araba koltuğu için değil ama bir anakucağı için çoook ağır. Yani arabaya bir defa bağlayıp da sadece araba koltuğu olarak kullanacaksanız kesinlikle hiç problem değil. Ancak diyorsanız ki "ben bunu hem araba koltuğu olarak kullanayım, hem de anakucağı olarak oradan oraya taşıyayım ve bebek arabasında süreyim", o zaman kol kası yapmaya ve belinizi çıkartmaya hazır olun. Hele lokumdan tatlı bebeğiniz her geçen gün daha da ağırlaşınca, her geçen gün taşımak da daha zorlaşıyor.


♥ Bebek arabasında sürmek oldukça zor. İki sebeple, 1-Üst maddede bahsettiğim "ağırlık" sebebiyle bebek arabasını da ağırlaştırıyor ve hantallaştırıyor. 2-Bilhassa yatar pozisyondayken bebek arabasıyla beraber öyle büyük ve yüksek oluyor ki dükkan koridorlarında bile sağa sola çarpabiliyorsunuz.

♥ Yaz ayında henüz kullanmamamıza rağmen, eğer ki araba birazcık sıcak olursa ya da Can oğlanın üzerini bir kat fazla kaçırırsak mutlaka terletiyor. Baş ve sırt kısmı su gibi oluyor kuzumuzun. Bütün araba koltukları böyle terletiyor mu bilmiyorum ama bizim oğlan terledi vallahi.


♥ Fiyat konusunu ne kadar "olumsuz" bir özellik olarak sayabiliriz bilmiyorum ama bu ürünün de fiyatı bence tüm Stokke ve BeSafe ürünleri gibi oldukça pahallı. Bu fiyatlara değer mi değmez mi herkesin kendi tercihleridir ama böyle güvenli ve kaliteli bir ürün bir lokmacık daha uygun fiyatlı olsa çok tatlı olurdu :)


♥ Bu ürünü madem ki anakucağı olarak kullanacağız, yani bebek arabamıza takıp gezeceğiz, o zaman mutlaka ama mutlaka yağmurluğu ve sinekliği olması gerektiğini düşünüyorum. Malesef ki yok... Türkiye'de yok da dünyada var mı bilmiyorum ama burada yok, çok büyük problem. Bence bebek arabasının olmazsa olmazıdır sineklik ve yağmurluk... Piyasada satılan, her anakucağına uyan sineklik ve yağmurluklar da malesef ki bu ürünün büyüklüğü sebebiyle uymuyor. Malesef.

---------------------------------------------------------------------------------

Özetlemek gerekirse, olumlu ve olumsuz yönlerini toplayıp çıkarttığımızda, kendi tercih ve beklentilerimize göre, Stokke BeSafe iZi Sleep anakucağı/araba koltuğundan "biz çok memnunuz" diyebiliriz. Oğlumuz bu koltuğa sığmamaya başladığı zaman da BeSafe markasının diğer araba koltuklarına geçiyor olacağız. 

*** Ürünü resmi bilgilerle incelemek isterseniz Stokke'nin resmi internet sitesine TIK TIK gidebilirsiniz (sayfa yeni pencerede açılır) *** 

*** Ürünü resmi Joker sayfasından satın almak isterseniz de Joker'in resmi satış sayfasına TIK TIK gidebilirsiniz (sayfa yeni pencerede açılır) *** 

2 yorum:

Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

Can kuzusunun rahatı yüzünden belli annesi. :)
Yine ne güzel anlatmışsın, keyifli ve detaylı.
Çocuksuz bir insan olarak ben bile zevkle okuyorum valla.
Sevgilerrr. :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Gokkusagi Dosyasi, sorma, keyfi çok yerinde :) ne güzel bir yorum bu, çok teşekkür ederim, ne mutlu bana ♥