15 Aralık 2015 Salı

Bebeğimizin İlk Gelişim Kartları: Q Bebek İlk Kartlarım



Bebek ve çocuk gelişiminde/eğitiminde çok popüler bir konu: kartlar. Pek çok farklı markanın, çok farklı ay/yaş gruplarına uygun kart setleri çıktı. Biz de her yeni anne baba gibi bebeğimizin beyin ve fiziksel gelişimi için araştırmalara, çalışmalara ilk günden başladık. Kart sistemi eğitimler genellikle 6 aydan sonrası için hazırlanmış olduğu için pek alternatif bulamadık.




Bir gün Ebebek mağazası gezimizde Q Bebek İlk Kartlarım setleri ile karşılaştık. İki farklı setten oluşan kartlar 0-6 ve 6+ ay için hazırlanmış. Hemen aldık ve hiç pişman olmadık. Can oğlumuzun ilk ayından itibaren 0-6 Ay için hazırlanmış kartlara başladık. Ancak önerilen kullanım yönteminden farklı şekilde kullandık. Üst aylar için önerildiği şekilde, kartları tek tek oğlumuza göstererek ve hakkında konuşarak kullanıyoruz.




Peki Q Bebek İlk Kartlarım setleri, Can oğlumuzun ilgisini çekti mi? Kesinlikle! İlk günden itibaren, siyah beyaz renklerle hazırlanmış kartlar çok ilgisini çekti! Tüm kartları tek tek gösterdiğimde inceledi, izledi, takip etti, anlattıklarımı dinledi. Haaftalar ilerledikçe tebessüm etmeye, gösterdiğim kartlarla ilgili anlattıklarıma farklı tepkiler vermeye başladı.

Can oğlumuzun 2.5 ayından itibaren ise 6 ay ve üzeri için hazırlanmış seti de kullanmaya başladık. Günlük olarak anlatıp, gösterip, çalışmaya devam ediyoruz. Uzun vadede bu çalışmaların çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Şuan bile her geçen gün kartlara adaha dikkatli bakıyor ve daha uzun/iyi takip edebiliyor. 




Bu siyah beyaz ilk kartların yanında ilerleyen aylar için tabiki de farklı, renkli hafıza ve gelişim kart setleri alacağız ama ilk aylardan itibaren böyle başarılı kart seti olarak başka bir şey tavsiye etmiyorum. Ayrıca piyasadaki çeşitli siyah-beyaz başlangıç kart setlerine göre fiyatları çok daha uygun.

Tavsiyemizdir!







6 yorum:

arwen dedi ki...

bende alıcaktım bunlardan şimdi senin yazını okuyunca daha çok almak istedim. bu arada hayırlı olsun bebeğin ben daha yeni girebildim bloguma 6 aydan beri o yüzden şimdi gördüm :)

Burcu Odacı dedi ki...

Bizde de var bunlardan. Biz de çok seviyoruz. Can oğlana öpücükler sevgiler. ..

kullanılmayan hesap dedi ki...

Ne güzel ki bu kadar mutlu bir bebek yetiştiriyorsunuz, şimdiden ta en başında onu böyle destekleyen ebeynleri var.. daha sık yazın böyle konular ile ilgili..
Sevgilerimle,

Kizlierkeklikedili dedi ki...

arwen juliet, ohooo 6 ayda neler yaptım neler :) Kesinlikle, çok memnunuz ve uzun vadede 1 yaşına kadar da rahatlıkla kullanabileceğimizi düşünüyorum (bilhassa 6+ ay olan kart setini).

Kizlierkeklikedili dedi ki...

burcuuuuk , ahh Burcu'cuğum sen de aldıysan mutlaka iyidir, en faydalı v e iyi araştırılmış ürünler sende oluyor ♥ GErçekten çok keyif falıyor oğlan. Bizden de size öpücükler, sevgiler ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Bir Delinin Pembe Defteri, çok teşekkür ederiz böyle güzel yorumun için ♥ Bir anne baba için en büyük mutluluk böyle bir yorumu duymak. Biz elimizden geleni yapıyoruz, umarız mutlu bir çocuk yetişir. Çok çok teşekkürler ♥