23 Temmuz 2014 Çarşamba

Paris'e Gitmeye Nasıl Karar Verdik? - PARİS GEZİ YAZI DİZİSİ #1


Paris'e gitmeye nasıl karar verdik sorusunun cevabı bende de yok açıkçası. Ne zaman aklıma düştü, ne zaman hayalim oldu bilmiyorum... Tek bildiğim, eskiden beri hayalimdi Paris sokaklarının, tarihinin, kültürünün büyüsünü görmek/yaşamak... Şansıma eşim de hayalime ortak oldu. Tanışmamızdan iki ay evvel gitmiş olmasına rağmen, zamanı gelince benimle yeniden gideceğini daha ilk günden söz almıştım ağızından :) 

Geçen sene (2013) yılında hem Budapeşte-Viyana-Prag gezisi hem de üzerine deniz tatili yapınca maddi olarak biraz zorlanmıştık. Ancak her zaman dediğimiz gibi "Parayı birkaç sene sonra çöpe atılacak mallara harcamak yerine, dolu dolu anılara harcamak gerekir". İşte tam da bu nedenle maddi olarak biraz zorladıktan sonra, anılarımızın zevkiyle para konusunu unutmuştuk, gitmişti... Benzer konuşmaları bu sene ilkbahar aylarında yeniden yapmıştık eşimle beraber. Hesaplar kitap yapıldı, senelik istekler sıralandı ve sonunda bu sene yurtdışına çıkmayacağımıza, sadece bir deniz tatili yapacağımıza karar vermiştik. Tamam, seneye çıkarız, ne olacak...

Gezenti karı-koca olunca rahat durmak diye bir şey yok tabiki... Boş zamanlarında yurtdışı turlarına bakan, hep gezi belgeseli izleyen, aklına geldikçe "Acaba Rusya'ya, Afrika'ya...vb uçak bileti ne kadar?" diye aklında çapkın bir soru beliren insanlarız... Herkesin hobisi vardır, bizimkisi de boş zamanda uçak bileti fiyatı bakmak. Rahatsızız, kabul :)

Boş zamanlarında yine uçak bileti bakan eşim, Mayıs ayında yine bilet bakıyor... Aaa çokça birikmiş milimiz de var, acaba ucuza gelir mi derken uçak bileti almış buluyoruz kendimizi... Mil kullanımı,ucuz uçak bileti konularını da bildiğim kadarıyla detaylıca ileriki yazılarda sizlere aktarmaya çalışacağım.

Elimizde uçak biletimizle, ne kalacak yer ne de başka bir plan yapmadan durduk biraz. Daha evvel Paris'e gitmemiş olan annemi de kandırdık ve ona da bilet aldırdık. Artık biletli ve kalacak yeri olmayan grup olarak üç kişiydik.

Paris'e daha evvel gitmiş ya da araştıranlarınız bilirler ki oteller oldukça pahallı ve konfor yoksunu, çok küçük odalar, temizlik ise hak getire... Bir de pis millet bunlar anacığım, kendileri/evleri gibi otelleri de pis :/ Eğer ki güzel bir maddi imkanım var, en güzel otelde kalabilirim derseniz tabiki şahane... Muhteşem bir konaklama sizi bekler. Ancak orta seviye bir bütçeyle, iki kişi 7 gecelik konaklama işini gönlünüzce halletmek biraz zor. Arandık, sorduk, soruşturduk, sonunda , Paris'te ev kiralamaya karar verdik. Biz trene geç kalmışız, bileni çokmuş, AIRBNB sitesi üzerinden bütçemize uygun, merkezi, temiz bir ev ile anlaştık. Yine konaklama detayları ve bizim tecrübelerimizi ayrı bir konaklama yazısında sizlerle paylaşıyor olacağım.

Elimizde uçak bileti, ev var ama vize yoktu. Bütün kişisel ve maddi bilgilerimizi mecburen ortaya döktüğümüz, insanı çok rencide eden vize sürecinden geçtik. Sizi de çok rahatsız etmiyor mu vize başvurusu süreçleri? En özel maddi bilgilerimizi alıyorlar, bir de üzerine soygun niyetine vize ücretleri... Neyse... Türkiye'm...

Bir haftanın sonunda vizemiz, konaklayacağımız evimiz ve uçak biletlerimiz ile Paris'e gitmeye hazırdıkkkk! :)




29 yorum:

Unknown dedi ki...

Yaa çok güzeel :)
Böyle düşününce ev kiralamak daha pahalıya gelir diye düşünüyor insan ama demek ki tam tersiymiş :)
Çok haklısın. Aldığımız maaşları maddi şeyler almak için harcayacağımıza böyle tatlı gülümseten anılar biriktirmek çok güzel. Hayatın bir tekrarı daha yok kıymetini bilmek gerek :)
Çok tatlısınız ki ama :)
Ben de ağustosta erkek arkadaşımla ilk tatilime gideceğim,heyecanlıyım :)
Umarım biz de sizin gibi kıpır kıpır yerinde duramayan bir çift oluruz :)
Maşallah nazar değmesin size :)

Unknown dedi ki...

süper süper süper !!!! İnsanı teşvik eden bir yazı olmuş resmen, ben gidip uçak bileti bakayım biraz =)

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Yazının devamını merakla bekliyor olacağım. Biz hiç ev kiralamadık,Avrupa otelleri konusunda ise yerden göğe kadar haklısın!

safransarı dedi ki...

Sanırım kıskandım :d

kedimibeklerken dedi ki...

"Parayı birkaç sene sonra çöpe atılacak mallara harcamak yerine, dolu dolu anılara harcamak gerekir" bayıldım bu söze ..

Galiba bu yüzden hiç bir zaman bir evimiz olmayacak çünkü gezmekten hiç para biriktirmeyi beceremiyoruz. İnsanın içinde kurt olunca bir kere ne parasızlık ne imkansızlık tanıyor. O kadar çok gezecek, görecek yer var ki ömrüm yetmeyecek, param yetmeyecek göremeyeceğim diye hüzünleniyorum bazen ..

Depresif Ayu dedi ki...

Süper bir yazı olmuş. Ev kiralama fikrine de bayıldım. Uçak bileti kampanyalarından ucuz bilet alıp ev kiralamak en iyisi sanırım. Kafa dengi arkadaş ayarlarsam ben de Barselona ve Roma istiyorum esasında.

Her şey gönlünüzce olsun ;)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Parisss cok sevdigim bir sehir..otel yerine ev kiralamada daha akillica..umarim dunyada gormek istediginiz tum ulke ve sehirleri gorursunuz..sevgiler

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Dördüncü Tekil Şahıs, kesinlikle daha ucuza geliyor evde kalmak. Bir de kişi başına bölünce daha da komik oluyor rakamlar ;)

Çook sevindim çift olarak adınıza! Sevgiliyken gidilen tatiller kesinlikle muhteşem oluyor! Hatta evlendikten sonra o tat yakalanmıyor bile diyebilirim :) Umarım unutamayacağınız bir tatil olur, aşk tazelersiniz ♥

Güzel dileklerin için ayrıca çok teşekkür ederim! Biz mutluyuz, önemli olan da o :))

Sevgilerimle ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

neseli zebra, ahahha bu etkiyi yarattığına çok sevindim :)) Kesinlikle bakmalısın, avantajlı bir şeyler yakalanabilir, hiç durmadan gitmek lazım ;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

coletté, çok önemli bir ekleme oldu aslında. Sadece Paris değil, tüm avrupa şehir merkezi otelleri bu durumda, hepsi birbirinden berbat... Ev kiralama konusu ilk başta benim ilgimi çektiği gibi, yazımı okuyan herkesin de ilgisini çekti. Tüm deneyimimizi ve öğrendiklerimizi detaylıca yazacağım ki ev kiralayarak dünyayı gezen kocaman bir topluluk olalım :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

kedimi beklerken, böyle düşününce insanın üzerinden yük bile kalkıyor biliyor musun? En güzel, en son araba, kıyafet, elektronik bende olsun derdi bitiyor :) Ben tercihimi yaptım, mutlu olmaya para harcayacağım, dediğinde her şey öyle güzel anlamlanıyor ki ♥

Tabiki canım bizden öyle maddi zenginlikler çıkmayacak bu yerinde duramazlık sonucu. Ama mutlu olacağız sonuçta ;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Depresif Ayu, kesinlikle çok mantıklıymış, biz de ilk defa tecrübe ettik ve inanılmaz memnun kaldık!

İki şehir de birbirinden güzelmiş, öyle duydum ve izledim. Fırsatını yarat ve mutlaka git bence de... Sonra bize yaz, okuyalım, olmaz mı :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

safransarı , :)) Ama ben bunları yazıyorum ki belki bir bildiğimle birilerine yardımcı olurum ya da okuyan kişiler bildikleriyle bana fikir verirler ve yardımcı olurlar.

İçine "gezmeliyim" kurdunu düşürmek burada mühim olan ;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Dostbahcesindenlezzetler , gerçekten çok güzeldi, biz de çok keyif aldık Paris'ten... Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. Umarım hepimiz tüm gitmek istediğimiz yerleri ve yapmak istediğimiz şeyleri ömrümüze sığdırabiliriz ♥

Emel Sevren Pınar dedi ki...

iş onunla kalsa gene iyi, havaalanında, sorgu sual, ortadoğudan gelenler bir sıra, avrupa ve diğer ülkeler bir başka sıra:((( Görevli memurun sana potansiyel terörist muamelesi:(
Çok üzücü ve dediğin gibi rencide edici ama bu kompleksi yaratan bizleriz. Kendimizi yırtık bizi AB ye alın diye.
Her anlamda onlar bize muhtaçken, biz onlara diz çöktük.
Siyaset girdi, one minute girdi işin içine.
Durum bu.
Ne yazık.
Ama ne oldu bak, geriye senden hoş bir seda, harika anlatımlı bir paris yazısı.:) Gittin, döndün, sırtlanıp gelmedin ülkelerini:)
tadı da damağımızda. Kısa vadede kim kazandı acaba:))) Onlar mı? Biz mi?

bazenoyleolur dedi ki...

En sevdiğim ve gitmek istediğim şehirlerden. Bakalım belki birkaç ay sonra kısmet olur.

Vize süreci beni de çok kasıyor. Yarın vize görüşmesine gideceğim çok gerginim.

Bir de yazının devamını merakla bekliyorum. :)

Aner dedi ki...

cok cok cok cok katiliyorum. Sizde ayni ben ve esim gibi dusunuyorsunuz. Parayi bir kac yil sonra eskiyecek seylere kullanmak yerine ani biriktirmek... Bizde en iyi koltuklarda oturmak yada en kaliteli yatagi almak yerine daha uygun seyler alip daha cok gezmeye daha cok ani biriktirmeye calisiyoruz. Paris bizim listedeki ilk yerimiz. Cunku hem gitmesi cok kolay ( Amsterdamdan hemen hizli trene atla hoop ) hemde ben cok merak ediyorum :))
Yalniz biz gitmeden senin yazinin devami gelsin lutfen ki kopya cekebileyim orada :D

Kelebenk dedi ki...

ya ne güzel çok kıskandımm:)) devamını bekliyoruum:)

bücürükveben dedi ki...

valla yazdıklarını okuyunca insanın gitme isteği söner:)))gerçekten de vaktiyle bir komşumuz da bunların çok pis olduğunu söylemişti, otel tuvaletlerinde taharet musluğu yokmuş çok sinir yaaa bizim temizlik alışkanlıklarımızın tamamen tersi:( ama Paris deyince de kim gitmek, görmek istemez ki?:))))e Paris yani...:)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Emel Sevren Pınar, malesef üçücü dünya ülkesi muamelesi yaşıyoruz, öyle değil miyiz? Her geçen gün daha da kötü oluyor malesef...

Yok vallahi asla sırtlanıp gelmem ülkelerini, sevmedim lafa aramızda ;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

bazenoyleolur , çok sevindim böyle bir programın olduğuna, kesinlikle görmeni tavsiye ederim :)

Vize süreci dediğin gibi çok lüzumsuz... Çekirdek ailenin dışında bahsini geçirmediğin öyle kişisel, maddi, manevi konuları dosyalarına döküyorsun ki... Rezillik...

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Aner, çok keyifli oluyor böyle amaa :) Hayat yaşayınca güzel, en güzel koltukta oturunca değil ki;)

Avrupa'nın göbeğinde olunca çok şanslısınız tabiki :) Bizim de son iki gün Amsterdam'a geçme planımız vardı ama hızlı tren (belki son anda almaya kalktığımız için) çok pahallı fiyat verdi, gitmekten vazgeçtik açıkçası...

Yazıyorum yazıyorum ancak :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Kelebenk , umarım hepimiz hayatımızın sonunda bakınca gitmek/görmek istediğimiz yerlere gitmiş oluruz ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Müjde Dural, çok pisler Müjde ablacığım sorma :) Kişisel hijyen konusuna giremem ama sokaklar, caddeleri pis :/

annedegilannesi dedi ki...

yaa çok tatlısınız daha nice seyahatlere gidersiniz inşallah :) merakla okuyorum yazı dizini çok istiyorum bende yaaa :)

Unknown dedi ki...

evet,yazı dizisine heyecanla devam ediyorum

Unknown dedi ki...

evet,yazı dizisine heyecanla devam ediyorum

Kizlierkeklikedili dedi ki...

yumiyum x , inşallah en kısa zamanda dileklerin gerçek olur :) Çok düşün, çok iste oluyor... Bak ben senelerdir hayalini kuruyordum, karşıma çıktı bir anda :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Havva Peynirci , çok teşekkürler ♥