21 Temmuz 2014 Pazartesi

İşte Geldim, Buradayım!

İki hafta boyunca normal rutinim içerisinde yaşadığım ruh hallerinin, çevrelerin, olayların, insanların dışında bir hayat yaşadım.Çok da iyi geldiğini itiraf etmeliyim ;) Aynı iş yerinde geçirdiğim beş senenin sonunda ilk defa iki hafta üst üste  izin aldım (laf aramızda bizim şirket için de pek alışıldık bir durum değildir, şansımı denedim, kabul edildi). Eşim malesef ki benim kadar şanslı olup iki hafta üst üste izin alamadı, bir hafta ile yetinmek zorunda kaldı...

Şimdi size bu iki hafta içerisinde neler yaptığımın minik özetini bu yazımda, detaylı (hatta detaylarla sizi biraz sıkabilirim) anlatımını ise gelecek yazılarımda yazmaya çalışacağım.

Tatilimizin ilk haftasında ŞU YAZIMDA da (yeni pencerede açılır) sizlerle paylaştığım "hayalimiz olan ve bir gün mutlaka gitmek istediğimiz ülkeler/şehirler" listemizde yer alan Paris'e gitme şansı yakaladık. Bu listeyi yaparken ve yazıyı hazırlarken, asla böyle bir planımız yoktu. Hatta bu sene yurtdışına çıkmayı bile düşünmüyorduk. Derken millerimizi kullandığımız ucuz biletti, yok otelde kalmasak ev kiralasak daha mı ucuza gelir derken çok hızlı gelişti her şey... 

Yedi gece, sekiz gün boyunca Paris'in girilmedik köşesini bırakmadık. Gezmedik, okumadık, dokunmadık yer kalmadı... Normal tur programlarında üç gece dört gün verilen şehri sekiz gün boyunca deneyimlemenin tadını çıkarttık. Yetti mi? derseniz, turistik yerleri doya doya gezmek için yetti. Ancak daha gezilmedik çok sokak, tadılmadık çok lezzet kaldı mı, kaldı... Bunun sorumlusu biraz da hava koşulları oldu malesef ki... Temmuz ayında 13-15 derece arasında değişen hava sıcaklığı, sekiz gün boyunca görmediğimiz güneş, her gün şakır şakır yağan yağmur, biraz hızımızı kesti, gezeceğimiz yerleri ve süreleri kısıtladı...

Paris'te geçirdiğimiz bir haftanın ardından evimize döndük, kedilerimize ve düzenimize geri kavuştuk. Laf aramızda, tatil dönüşlerinin en güzel yanı da evine ve düzenine kavuşmak değil mi zaten? İnsan her şeyi ayrı özlüyor... Son gün "Koltuğumda oturmayı özledim, duşumu özledim, yastığımı özledim, kedilerimi özledim..." gibi cümleler çıkmaya başlamıştı ağızlarımızdan :) İnsan değil miyiz işte... Bütün sene tatilin hayalini kur, belki ömrün boyunca o ülkeye/şehire gitmeyi düşle, ardından da bir haftanın sonunda eve dönmeyi dört gözle bekle... Sırf nankörlük işte :))

İkinci haftada ise eşim işe başladı, ben ise ilk günümü sadece sekiz makine çamaşır yıkayıp kurutarak, evi temizleyerek geçirdim. Ertesi gün buzdolabını doldurmak, yemek yapmak derken halen eve geldiğimi ve izinde olduğumu farketmedim. Ardından ise gerçek hayat başladı... Gerçek hayat, camsız ofislerimizde tavuk misali çalıştığımız dünyadan çok farklı, çok keyfi, çok plansız/programsız, muhteşem bir hayatmış! Sabah evden çıkarken eşimin sorduğu "Bugün ne yapacaksın?" sorusuna "Bilmiyorum ki, canım ne isterse diye bakacağım önce" diyebilmekmiş :) Şahene... Aranızda böyle hayatı sürekli yaşayan ve şimdiden sıkılmış olanınız varsa, lütfen "ama" ile başlayan cümleler kurmayınız, ciddiye almayacağım :))

Her güzel şeyin olduğu gibi izinlerin, tatillerin, gezilerin de bir sonu var ve ben de bugünden itibaren işe başladım ama hiç problem değil, beynimin dört bir yanı muhteşem anılarla dolu... Ayrıca önümüzdeki hafta bayram tatili, ardından da ufak bir deniz tatili kaçamağımız olacak. Yaz bitmedi henüz ;)

Yukarıda da dediğim gibi Paris ile ilgili detaylı bir gezi yazı dizisi hazırlıyorum, sizleri sıkarsam şimdiden affedin beni ama her zaman dediğim gibi bu yazıları pek çok da kendim için yazıyorum. Bu yazılar sayesinde olayları, düşüncelerimi, gördüklerinmi, gezdiklerimi arşivliyorum. Yazı dizisi ne kadar uzun olur, kaç gün sürer bilmiyorum ama çok uzuuuun olacak :)

Herkese şimdiden güzel ve keyifli bir hafta dilerim. Özlemişim klavyenin başına geçip bir şeyler yazmayı, aman diyeyim, paslanmamış olayım :)

Sevgilerimle,



28 yorum:

Unknown dedi ki...

Süpermiş *.* Ben de bu Cuma gidiyorum parise 9 günlüğüne. Bu sene 4. yurtdışı tatilim olacak yoruldum sanırım :s ama paris yine de heyecanlandırıyor insanı.

Burcu Odacı dedi ki...

Hoşgeldiiin :)
Sabırsızlıkla bekliyorum Paris yazılarını :) Hiç sıkılmayız sen merak etme, yazabildiğin kadar yaz sen :)

BenBirHexe dedi ki...

Hoşgeldiniz :))
Gerçekten yazılarınızı özledim.Hatta acaba kedilerini ne yaptı diye de düşündüm.Merakla tatil yazılarınızı bekliyorum,sevgiler.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

ESRA ERSAL, ohhh süper! Bol bol gez, ayaklarının ağrısından duramayacak hale gelsen de gezmeye devam et, keyfini çıkart ;) Çok güzel bir şehir ama beklentilerimi karşıladı mı, yoksa ben mi çok farklı hayal kurdum bilmiyorum, bakalım sen ne düşüneceksin Paris hakkında. Çok güzel bir tatil dilerim ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Burcu, hoşbuldum Burcu'cuğum, çok teşekkürler ♥ Asıl ben sizlerin yazılarını okumayı özledim, yavaş yavaş arayı kapatıp hepsini okuyacağım ;)

bücürükveben dedi ki...

Paris'in adı bile yetiyor bence:)o derece havası var, insanın gözüne eski romantik filmler geliyor, iyi yapmışsınız gitmekle ama havanın durumuna hakikaten şoke oldum! Ama çok aşırı sıcakta gezmekten daha iyidir, Paris yazını merakla bekliyorum. Sevgilerimle

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Nur Kibritci, ahh çok teşekkür ederim, kendimce yazdığım şeylerin birileri tarafından takip edilmesi öyle büyük keyif ki ♥ Kedileri evde bıraktık, gün aşırı kontrol edildiler. İdeal bir çözüm değildi ama her şey yolunda diyelim ;) Zaten kedi sahiplerinin hep merak ettiği bir konudur tatillerde ne yapıldı, elimden geldiği kadar kendi deneyimimi de yazacağım ;)

Unknown dedi ki...

hoşgeldin,özledim seni:))
paris'e tteeeee 1996 da gitmiş,4 gün geçirmiştim:))
ne şahane olacak yazılarını okumak
sevgiler

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Müjde Dural, Müjde ablacağım çok teşekkürler ♥ Benim için de Paris'in adı yetiyor ama ben de eski filmlerden esinlenilmiş hayallerle gitmiştim ama karşılığını pek bulamadım diyebilirim...

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Havva Peynirci, çok teşekkürler ben de sizleri çok özledim ♥ öyle zevkle yazacağım ki ben de ;)

Kitapsız Kedi dedi ki...

Hoşgeldin, tatil iyi gelmiş, tatil enerjisi yazından fışkırıyor adeta :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Kitapsız Kedi , hoşbuldumm ♥ gerçekten iyi geldi, üzerimden o depresif örtü kalktı :)

kullanılmayan hesap dedi ki...

Canım benim; hiç de paslanmamışsın merak etme:) Senin adına çok sevindim; Paris, aşkın ve romantizmin şehri..Başbaşa Paris'e gitmiş olmanız mükemmel; ve sen de böylelikle unutulmaz anılar biriktirmiş oldun.

Bizimle de paylaş; bekliyoruz...

Sevgilerimle

Blogcu Sultan dedi ki...

çok güzelmiş bende gitmek istiyorum ama halen Türkiyeyi bitiremediğim için yurt dışına çıkma fırsatımız olmuyor....

xCoach Incomprehensible dedi ki...

Instagram'daki boy boy eiffel klelerini görünce çatladım kıskançlığımdan :D

bekliyorum, yaz.

xoxo

Persephone dedi ki...

Hoşgeldiniz... Ne güzel hayalini kurduğunuz bir ülkeye gitmişsiniz... Şahane... Merakla bekliyorum Paris yazı dizisini... Sevgiler...

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Bir Delinin Pembe Defteri , çook teşekkürler ♥ çok iyi geldi gerçekten... Öyle uzun paylaşacağım ki ehhhh yetti diyeceksiniz sonunda, demedi deme :)) Sevgilerimle ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

tokideki ses, çok doğru, Türkiye'de de gidilecek öyle güzel yerler var ki.. Ne yazık ki turizm politikalarımız gereği kültür turizminden öte deniz turizimine yatırım yapıyor yönetim. Keşke kültür miraslarımız da Avrupa'nın yaptığı gibi kıymeti bilinse ve büyük yatırımlarla turizme açılsa... Bizler yine de ufak ufak Türkiye'yi gezmeliyiz, çok doğru :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

xCoach Incompréhensible, boy boyluk da paylaşmadım amaaaaa, azıcık, ufak ufak :)) Böyle beklendiğini bilince daha heyecanlanyıorum yazmak için, çoook teşekkürler ♥

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Persephone, çok teşekkürler ♥ Zaten hayatta hayallerimizi gerçekleştirmek için çabalamıyor muyuz... Onların peşindeyiz ;)

Emel Sevren Pınar dedi ki...

Hoşgeldin, Enerjini sakın kaybetme emi:) harikasın. Paris ve Londra...bende yazdım bir yerlere, süprizi bekliyorum senin gibi evrenden:)
İki koca hafta izin... çalışırken elmas değerinde. Eşine verdiğin cevabı bu aralar bende çok kullanıyorum:) bilmem ki canım ne isterse onu:)
Hayat kısa, keyfini çıkarmak lazım, plazalardan da mümkünse uzak durmak:)
Öperim yanaklarından...

Unknown dedi ki...

Ne güzeeel :)
Umarım tekrar gitme fırsatınız olur ve eksik kalanları tamamlarsınız :)
İnsan nereye giderse gitsin bir süre sonra evini özlüyor.
Tatil sonrasının en zor kısmı da çamaşır ve temizlik olsa gerek :)
Umarım gitmek istediğiniz diğer ülkelere ve şehirlere de gidersiniz bir gün.
Benim de gitmek istediğim bir sürü yer var ah ah :)
Tatilin uzuuun detaylarını bekliyorum.Sıkılmam kiii :)Ama bol fotoğraflı olsun olur mu =)

annedegilannesi dedi ki...

hoş geldiiiin :)
süpermiş bayıldımmm yaa bu yazıya:) benimde hayalim yurt dışına gitmek:) gezi notlarını bekliyorum dört gözle :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Emel Sevren Pınar, çok teşekkürler güzel yorumun içinnn ♥ Gerçekten de iyi geldi iki hafta, çok kıymetliydi ama bitti işte :) Senin mesajların da gerçek olacak, önce bahçeli evin, sonrasında ise güzel geziler ;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Dördüncü Tekil Şahıs, çok teşekkürler ♥ Umarım hepimizin hayalleri gerçek olur, güzel anılar biriktiririz ♥

Gerçekten de en zor kısmıydı temizlik ve çamaşır... 8 Makine çamasır ne demek yahuu :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

yumiyum x , hoşbuldummm öyle de mutlu oldum ki mesajlarınızı görünce ♥ Umarım en kısa zamanda hayallerini gerçekleştirirsin... Hiçbir şey hayallerimize engel değil, elbet bir gün gerçekleşecekler ;)

Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

Kaç haftadır blog okuyamamıştım, hevesle geri döndüm! Çayımı da aldım ve şu anda senin Paris yazı dizin için ellerimi ovuşturuyorum! :)) Ama haaayır, hepsini bir günde okuyup bitirmeyeceğim, yavaş yavaş, tadıyla. (Bakalım becerebilecek miyim?:)
Sevgiler ve hala devam eden tatilin için güzel dinlenmeler. :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Gokkusagi Dosyasi, ah Eylül'cüğüm benim kimse okumaz nasılsa diye yazdığım şeyleri böyle keyifle okuyanlar olduğunu bilince öyle mutlu oluyorum ki anlatamam, çok teşekkür ederimmm ♥