19 Şubat 2014 Çarşamba

Su Kesildi - Gerçek Bahane İçerir

Evimizin bulunduğu İstanbul, Göktürk'te iki haftada üç defa su kesildi. İstanbul'un orta yerinde olur mu böyle şey, derken anlaşıldı ki ana hatlarda problem varmış ama bir türlü yapmayı beceremiyorlarmış... Su "kesintisi" dediğime bakmayın, sabah saatlerinde giden ve gece yarılarında gelen kesintilerden bahsediyoruz. Hani biz bütün gün işteyiz, bir gün duş almasak ölmeyiz vsvs... Ancak çoluklu çocuklular ne yapsın. Hep söyledikleri üzere, kilometrelerce yol yapmayı biliyorsunuz ama bir su boru hattını onaramıyorsunuz, demek gelir insanın içinden...


Dün akşam kapıdan içeriye girdik, standart akşam rutini olarak üst baş değişildi, eller yıkanmak üzere banyoya varıldı ki musluktan "pıs" diye bir sesten başka, beklediğimiz "foş" sesi yok. Bir karalar bağlamalar, "Ahh şimdi ne yapacağız"lar... "Çamaşırları da yıkayacaktım, bulaşık makinesinin de çalıştırılması gerekiyor, ayyyy yerleri de silmek lazımdı" dedim ve durdum... Bir anda farkettim ki bu akşam kendi kendime bahane bulup da iş yapmamak yerine, gerçek bir bahanem olmuştu! "Tühhhh, bak sen, yapamayacağım işleri"... dedim ve kirli tabaklardan görünmeyen tezgahlı mutfağımın kapısını çekip kapattım, yemek de hazırlamamak suretiyle, bir tost ve kahve eşliğinde tüm akşamımı koltukta yayılarak geçirdim. 
                                              
Sabah kalktığımda ise su gelmişti, akşam o mutfağın kapısı açılacak... İş bekler beni.




12 yorum:

Burcu Odacı dedi ki...

çok iyi bilirim o sular yokken ki yayılmışlığı ve sonrasındaki temizlik çabalarını :)
ama havalar böyle giderse arızadan değil gerçekten susuzluktan kesilecek sular...o zaman yandığımız gündür işte :(

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Burcucuğum, orası kesin, yazın çok sıkıntı çekeceğiz :/ Ama iş yapmıyorum diye vicdan azabı çekmeden dinlenmek de pek güzeldiii :)

bücürükveben dedi ki...

Her yere TOKİ dikerek güya halka hizmet veriliyor! Halbuki GERÇEK:

1) TOKİ ler son derece minik, ufacık, balkonsuz berbat evler yaşanılacak yer değiller ve çoğu DERE YATAĞINA inşaa ediliyor. İlk sağanakta zemin ve bodrum katları su basacak.

2) Müteahhitler, taşeron firmalar, asansör firmaları zengin oluyor sadece

3)Ağaçlar kesilip beton dikilince YAĞMUR yağmaz ve kuraklığın sebebi betonlaşmadır. Ta ilkokulda öğrenmiştik YAĞMUR ORMANLARA YAĞAR, ağaç olmayan yere yağmur nasıl yağsın? Hele İç Anadolu gibi deniz kıyısı olmayan yerlere?

Kizlierkeklikedili dedi ki...

bücürükveben, çok doğru söylediniz...malesef ki...

Depresif Ayu dedi ki...

Elektrik kesintisi de çok kötü ama su kesintisi tamamen rezillik. Duş alamama, makinede evyede bekleyen çamaşırlar bulaşıklar :(((

Evlerden ırak...

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Depresif Ayu, bir akşam için güzel oldu benim için ama bu akşam çıkar acısı :)

annedegilannesi dedi ki...

susuzluk çin işkencesinden beter ya 2 saat akmayınca bile psikolojik bir ağırlık çöküyor Allah kolaylık versin size..

Kizlierkeklikedili dedi ki...

yumiyum, sorma, fena bir şey... allahtan çoluk çocuk yok, keyfimize kederiz, idare ediyoruz... ama geldi sular, evde işbaşı başladı yine :)

Emrah Özdemir dedi ki...

Benim kuzenim vardı almanyada ikhamet eden. Yaz tatilinde Türkiyheye gelip bizim yanımızda durmuştu. :D Elektirik , su kesintilerini daha önce hiç yaşmadığı için delirmişti :D Sanırım bu kesintiler sadece bizim memlekette oluyor.

Aner dedi ki...

En azindan sularin kesik olmasi ilk defa ise yaramis, miiis gibi dinlenmissiniz :))

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Aner, evet evet aynen öyle oldu :) Ertesi gün acısı çıktı ama neyse ;)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Emrah, bence de öyledir... İnsanlar kaliteli yaşama alışmışlar, bizim için ise her şey normal :)