5 Şubat 2014 Çarşamba

Meksika'dan Evimize

Geçen sene ofisimizde 8 ay boyunca Meksikalı bir eğitim danışmanını ağırladık. Patronumun bizzat misafiri olunca ben de bu süre boyunca elimden geldiği kadar kendisine destek oldum, sohbet ettim, yardımcı oldum. Sonunda ne oldu derseniz, bizim işteki standart durum olan "sıkıldım senden, kovuldun" durumunu yaşadı... Bunu normal bir davranış olarak görmemeniz normal ama bizim patron böyle... Kendisinden ileride daha detaylı bahsedeceğim sizlere :)

Bu Meksikalı'dan bize ne, derseniz. Kendisi Meksika'nın Mazatlan şehrinde (Ben de nerede olduğunu bilmiyordum, öğrendim) ve New York'ta yaşıyor. Tam bir dünya insanı. Çalışma hayatı boyunca dünyanın pek çok farklı ülke ve şehrinde yaşamış, kültürleri içine çekmiş, insanlarını tanımaya çabalamış. Bu karakteri sonucunda bizimle çalıştığı dönemde benimle de çok iyi bir ilişki kurdu. Her gün karşılaştığımızda "Kedilerin nasıl?" diye bile sorup, cevabımı heyecanla dinlerdi, farklı konularda uzun sohbetler ederdik. Her gün aynı heyecan ve dinamik tavırla güne başlayan, fiziksel hareketleri dahil olmak üzere enerji dolu bir insandı.

Tamamdır adamın nasıl birisi olduğunu anladık ama halen "Bize ne" kısmına gelemedik, derseniz :) Bu beyfendi bizimle çalıştığı dönemde ayın 10 gününü Mazatlan'da geçirir, ardından 3 haftalık aralıksız çalışma maratonu için Türkiye'ye gelirdi. Türkiye'ye döndüğü bir seferde sabah yanıma geldi. Elinde kocaman bir poşet. "Yeni evinde eşinle beraber çok güzel bir hayatın olsun. Meksika'da adettir, yeni taşınan kişinin evine hediye götürülür. Ben ve eşim de senin için Meksika'dan bunu getirdik. Kırılmasın diye bavula bile koymadım, elimde taşıdım ama gümrük memurları bu işi sevmediler, her ülke girişinde gümrüğe takıldım. Bu nedenle hediye paketi defalarca açılıp kontrol edilmekten dolayı yırtıldı, kusuruma bakma" dedi (3 hafta evvel taşınmıştım ve bunu biliyordu) ve elindeki kocaman paketi bana verdi. İnanamadım... Hani Meksika'da böyle bir adet olması ayrı bir şaşkınlık konusu. Onun dışında da taaa nereden koca paketi taşımış (taaa derken inanın, 4 aktarma ile geliyor İstanbul'a). 

Hemen paketi açtım ve Meksika kültürüne özel, el boyaması porselen bir iguana çıktı. Bu iguanamız, evimize gelen bazı arkadaşlarımıza korkutucu gelse de benim için anlamı çok büyük. Dünya üzerindeki (ülkesi mühim değil) zarif, düşünceli ve pozitif duruşlu insanları hatırlatıyor bana. İguanamız baş köşemizde duruyor, evdeki hiçbir şeyin tozunu almadığım kadar iyi bakıyorum ona :)









12 yorum:

Unknown dedi ki...

böyle özel insanları tanımak herkesin şansı değildir.
evinde güle güle otur

Burcu Odacı dedi ki...

Çok tatlıymış :))
Bu arada ilginç patronunuzu da merak ettim :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@havva, cok kiymetli bir insandi benim icin.. kim bilir belki bir gun ben de elimde hediyemle onu ziyaret ederim :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@burcu, patronum bombadir, kovar herkesi vallahi :) 2009'dan beri yanindayim, adamin tarihinde bir olki gerceklestiriyorum, en uzun calisani olarak :)

Nesrin dedi ki...

vay be ne insanlar var:)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@nesrin, hem de dunyanin bize gore obur ucunda olmalarina ragmen... ornek almak ve boyle zariflikleri kendimize hatirlatmak gerek aslinda :)

darkolivee dedi ki...

Gerçekten çok duygulandımm
mutlaka bir fırsat yaratıp ziyaret etmelisin sende :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@darkolivee, gitmeyi ben de cok istiyorum ama toplamda 2.5 gun suren ve 4 aktarmali bir ucus soz konusu :) bir gun mutlaka gidecegim ama :))

Depresif Ayu dedi ki...

Çok zarif bir insanmış, böyle birini tanıman çok hoş.

İguana ve benzerlerinin canlılarından hiç hoşlanmasam da bu porselen iguanayı çok sevdim. Çok güzel bir parça gerçekten.

Ama neden 4 aktarma anlamadım. İstanbuldan Houston'a THY ile direkt uçuş var (ablamlar Houston'da yaşıyor da). Houston'dan da Mazatlan'a uçak seferi varmış, baktım şimdi :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@depresif ayu, arastirmaci insan :) mazatlan-dallas-londra-istanbul rotasinda gidip geldi bizde oldugu surece... boyle aktarmalari yapiyor olmasi o sehirlerdeki isleri de olabilir belki, bilmiyorum ki... bir de yanilmiyorsam dallas a gittiginde bir gece orada kalip ancak ertesi sabah ucaga binebiliyordu...

ayrica iktisat gibi bir bolumu 6 senede zorla bitirebilmis olmamin sebebi iste budur :) 3 aktarmaymis, 4 degil, hep bu matematik bitirdi beni :)

Aner dedi ki...

Yeni evinde gule gule mutlu bir sekilde otur :) Guzel insanlarla tanismak herkesin elde edecegi birsey degil, sanslisiniz iguanalarda cok sik ayrica :)
Sevgilerimle

Kizlierkeklikedili dedi ki...

@aner, çok teşekkürler, önemli olan evdeki huzur ve mutluluk :) iguana ile benim de bir sorunum yok, çok seviyorum kendisini :)