26 Şubat 2014 Çarşamba

Kımıl Kımıl - Brrrr!

Ayyy ben uzun tırnaklara katlanamıyorummm :/ Bu tırnak takıntım nereden geliyor bilmiyorum ama ne kadında ne de erkekte, uzun tırnak görmeye dayanamıyorum. Tırnağa bakınca hemen aklıma içindeki kımıl kımıl pislikler geliyor, brrrrr :/ Kendi tırnaklarımı ise takıntılı bir şekilde haftada iki defa(!) dibinden kesiyorum. Hasta mıyım doktor bey?

Erkeklerdeki tırnak uzunluğuna sanıyorum ki herkes takıktır.  Bu konuda araştırma yapsanız,  kadınların yüzde doksanı "Önce ellerine ve tırnaklarına bakarım" diyecektir. Bu anlamda erkeklerdeki sıkıntı ortak nokta... Peki kadındaki uzun tırnağa ne demeli? Ne kadar allasan, pullasan, süslesen de cadı gibi geliyor bana... Ben de ojesiz gezmeyenlerdenim ama kısa olunca problem değil bence, aksine güzel de görünüyor. Hele bir de oje blogları var, sivri sivri rengarenk tırnaklarının fotoğraflarını yayınlıyorlar. Vallahi bakınca bile fena oluyorum, aklımda deli sorular...


* Dokunmatik ekranlı telefonları nasıl kullanıyorlar?
* Bilgisayar klavyesinde yazı yazarken Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatacak kadar delirmiyorlar mı? Tık tık tık tık tık...
* Bir yerleri kaşınınca, kaşıma sırasında kendilerini yaralamıyorlar mı?
* Lens kullananlar, nasıl takıp çıkartıyorlar?
* O upuzun sivri tırnaklarını nasıl temiz tutuyorlar? Günde kaç defa elini yıkarsan yıka, yine de şehirde yaşıyoruz, gün içerisinde binbir yeri elliyoruz ve bütün gün çalışıyoruz, pis pis...
* Karşınıza birisini almış konuşurken, muhattabınızın aklı dağılmıyor mu, gözü cart kırmızıya boyadığınız, üç santimlik tırnağınıza kaymıyor mu? Hele de mühim bir konu konuşurken, belki bir müşterinize hitab ederken?
* Eşleri/sevgilileri bu konuda ne düşüyorlar? Onlar bu işten memnun mu, yoksa sadece hanımlar mı uzun tırnaklarını beğeniyorlar?

Temizlik ve güzelliğine önem verenler haricinde çok uzun ve sivri tırnaklarııyla bir de ojesiz, törpüsüz tırnaklarıyla gezenler var. Yapmayın hanımlar, ne olur :/ Bari tırnaklarınızı süs aksesuarınız olarak kullanmayacaksınız da kesin dibinden, bir güzel fırçalayın ve temiz temiz gezin...

** Bu yazımda bahsettiğim tırnak tipi, upuzun ve sivri tırnaklardır.


16 yorum:

Burcu Odacı dedi ki...

Ayyy daha bu sabah hafiften uzamış tırnaklarıma bakıp kendimden nefret etmiştim, üstüne de senin yazını okuyunca akşamı zor ederim artık :)
Ne yalan söyleyim o cadı tırnaklarını ben de sevmiyorum ama çok dipten de kesemiyorum bu sefer parmaklarım geriliyor :)

Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

Allah iyiliğinizi versin e mi, benim de içim bi hoş oldu şimdi yazıyı okuyunca!:))Kımıl kımıl mikrop falan, bıyyk..:(
Ama uuuupuzun olmadıkça, normal bir uzunlukta ve tabii bakımlı tırnaklar hoş bence.

Unknown dedi ki...

Ben de tam tersi kısa tırnak görünce bi garip oluyorum. Uzun tırnağın bakımı zordur ama erkekte olmasa da kadın da çok güzel durur eğer gerekli bakımlar yapılırsa.

bücürükveben dedi ki...

Benim biraz tuhaf...kendimde asla uzatamam...haftada iki kez değil ama uzar uzamaz (2 mm vs ölçmedim - on günde filan uzuyor sanırım)hemen keser, törpülerim..ama başkasında çok uzun olmamak şartıyla biraz uzun, böyle French manikürlü, içi de tertemiz tırnaklar hoşuma gidiyor kendim de öyle yapsam, uzatsam, manikür ı- ıh yapamıyorum zaten bulaşık makinem olmadığından her gün eller bulaşıkta..nasıl uzatayım?:) o ancak Emel Sayın gibi bulaşık yıkamayan, ev işi yapmayan, toz bile almayan, hizmetçisi, aşçısı, uşağı olanlara bırakıyorum...:))

Nesrin dedi ki...

Eskiden normal boyutta uzun tırnakları severdim de şimdi azıcık uzasa hemen kesiyorum. Bir kere evde yemek yapıyorsan o iş öyle uzun tırnakla falan olmuyor. Elini sokmadan yapamayacağın işler var neticede :)

Ahu Kader dedi ki...

Uzun yillar tirnak yedim. Sonra azim ettim biraktim. Uzun degil de senin de dedigin gibi kisa olunca bir de kirmizinin her tonunu sürünce bir kadin daha asil duruyor. Ama uzun tirnakta kirmizi yine ucuz duruyorum. Haklisin :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Burcu'cuğum, hakikaten denk gelmiş :)Normalde her zaman hayır vardır, en iyisidir :) Benim abartmamdır dipten kesmek :D

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Eylül'cüğüm, işte anladınız siz beni, uzun da göreceli tabi... Hani böyle çok uzun ve sivriler var ya, onlar kastım :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

ESRA ERSAL, işte benim kişisel takıntımı yok sayıp baktığımızda, normal boylu bir tırnakta kesinlikle temiz ve bakımlı olduğu sürece sıkıntı olmuyor :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

bücürükveben, Emel SAyın örneğine bayıldım :) Hakikaten onun tırnakları öyledir, sivri sivri... Hem bak bulaşık eldivenini bile deler o tırnaklar :D

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Nesrin, Aynen öyle ev işi devreye girince otomatik olarak alışkanlıklar da değişiyor... "bücürükveben" yukarıda demiş ya Emel Sayın gibi diye, aynen doğru demiş :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

ahukader, tebrik ederim seni, kurtulmuşsun :)kısa tırnakta renkler daha güzel duruyor gibi geliyor bana da...

Depresif Ayu dedi ki...

Uzun tırnaklardan hiç hoşlanmıyorum. Erkeklerde olanı bana bakımsızlığı çağrıştırıyor. Kadınlarda olanı her ne kadar ojelerle allayıp pullasalar da pisliği... Sanki ne kadar ellerini yıkasalar da tırnakların iç tarafı temizlenmezmiş gibi geliyor bana. Uzun tırnaklı kadınların yaptığı yemekleri falan yemek istemem örneğin...

annedegilannesi dedi ki...

bende tam tersi dipten kestiğim zaman çok rahatsız oluyorum ama öyle çok uzun tırnaklarda bana göre değil hele sivriler hiç değil zaten tırnak yapım kare şanslıyım o konuda :) yani ne çok uzun olsun ne çok kısa:)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Depresif Ayu, aynen, yemek konusu fena... dediğin gibi ne kadar temizliğine önem verilse de rahatsız edici bir şey...

Kizlierkeklikedili dedi ki...

yumiyum x, normal ve temizden yanayız hepimiz :)