21 Şubat 2014 Cuma

Gecenin İki Buçuğunda

Eskiden yeri geldiğinde sırf dedikodunu yapan ama yeri geldiğinde de canını dişine takarak sana yardım etmeye gönüllü komşuluklar varmış. Hepimizin malumu, artık özel durumlar haricinde komşuluk kalmadı. Ne yalan söyleyeyim, komşularımızı sokakta görsek tanımayız...

Bundan bir ay kadar önce bir Cumartesi gecesi... Eve geç gelmişiz, yorgunluktan hemen uyumuşum. Eşim ise salonda oturmuş, kulaklığını da takmış Playstation oynuyor. Hikayeyi ertesi sabah duyuyorum...

Gece iki buçuk sularında eşim bir tıkırtı duyuyor, kulağında kulaklık olduğu için anlam da veremiyor. Bakıyor ki ses devam, kulaklığı çıkartıp evi dinliyor. Meğerse kapı tıktıklanıyormuş. Ardından kapının zili çalıyor... Gecenin o saatinde binbir türlü şey gelir akla. Ya acil bir durumdur ya da hırsızdır. Hırsız kapı mı çalar diyip gülmeyin bana... Felaket senaryosu ya, hırsız evde kimse olup olmadığını anlamak için önce kapıyı çalıyor olabilir ya da kapıyı çaldıktan sonra açan kişinin kafasına vurup eve girecek olabilir. Eşim çekine çekine kapyıı açıyor, karşısında bir adam... "İyi akşamlar, ben üst kat komşunuzum, iPhone 5s şarjınız var mı?" diyor adam! Sakin karakterli olmayan bir insan, o adamı apartman ortasında döverdi! Benim sakin huylu, sabır timsali kocam, adama bakıp bakıp bakıp "Yok" diyip kapıyı kapatıyor. Mantıklı davranışını tebrik ettim kendisinin. Çünkü aksi halde hiç hoş bir görüşme olmazdı gecenin köründe...

Adam sen deli misin? Gecenin iki buçuğunda kapı çalınır mı.. Hastalık ya da aciliyet durumu yoksa, böyle saçma bir bahaneyle "Merhaba" demediğin adamın kapısını ne hakla çalarsın! Bir de önce tık tıklıyor, baktı sesini duyuramıyor, zili çalıyor! Eskiden bile öyle güzel komşulukların olduğu zamanlarda, gecenin yarısında "Bir fincan un var mı?" diye kapı çalınmazdı herhalde... Nasıl böyle fütursuz oldu insanlar, nasıl böyle saygısız, arsız, edepsiz...


16 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok saçmaymış gerçekten de. acaba acil bir arama yapması gerektiği için şarj aleti mi arıyordu ki? Öyle bile olsa açıklama yapması gerekir gerçi. Medeniyetsizmiş sizin komşu biraz :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

esra, ne medeniyetsiz bir bilsen :/ yine iyi ki eşim uyanıktı ve her şey güzel halledildi... bir de o da uykudan telaşla uyansaydı o zaman sakin karakter falan da kalmayabilirdi :)

Burcu Odacı dedi ki...

ay çok fena...bizim kapı çalsa o saatte korkudan giderdim herhalde...
bu devirde komşuluk yok gerçekten, iki senedir aynı apartmanda oturuyoruz, aidat dağıtan yöneticiyle senede bir aşure dağıtan teyzeden başka kimseyi tanımıyoruz, hatta girip çıkarken bile görmüyoruz...

Depresif Ayu dedi ki...

Böylesini de ilk defa duydum. Numunelik bir komşu size denk gelmiş anlaşılan :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

burcu'cuğum, ben de giderdim ama duymamışım bile, artık nasıl uyuyorlam :))

Sen onu bırak da yazı isteriz biz, gelip gidip bakıyorum sayfana yeni yazı var mı diye ama yok yok yok :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

depresif ayu, mıknatıs misaliyiz, çekiyoruz böylelerini nırrr nırrr (bu da mıknatıs çekme sesi) :))

Nesrin dedi ki...

Demek ki şarj aletine cok acil ihtiyacı vardı:)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

nesrin, çok acil hastaneye gitmesi gerektiği için benden yardım istemediği sürece, ne yalan söyleyeyim, hiçbir aciliyeti beni ilgilendiremiyor ki hele gece yarısında :))

Adsız dedi ki...

Bir dengesiz de bende var. Evde dahi topuklu ayakkabıyla geziyor. 7/24 'tık, tık' :/

Kizlierkeklikedili dedi ki...

buddha, çok fenadır o! katil olur insan, en sabırlıyı bile yoldan çıkartır...

Emrah Özdemir dedi ki...

Çok iyi ya... :D Gecenin köründe iphone şarsı isteme cesareti varmış. Bize gelse ben kapıyı açmazdım gerçide . Çok acil işi vardır belki allah bilir.

Gökkuşağı Dosyası dedi ki...

Ay çok güldüm, çok ilginç bir durum olmuş, geçmiş olsun.:)
Ama belki de gerçekten hırsızdı kimbilir!:) "Kapıyı açan olursa şarj aleti isteme numarası yaparım." diyen bir hırsız mesela?
Bence siz de ona bir iade-i ziyaret yapın geçenin saçma bi saatinde. Hem intikam almış hem de kontrol etmiş olursunuz aynı adam mı diye.
Çok mu uçtum?:)
Sevgiler, Eylül.

Kizlierkeklikedili dedi ki...

emrah, hani iphone şarjından öte, iphone 5s şarjı ne demek :)) sonuçta eskiler uymuyor yenisine... elli kapı daha çalması lazım bulabilmesi için :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Eylül'cüğüm, ne yapayım felaket senaryoları yazıp yazıp duruyorum çok fena :)) ama mıknatıs gibiyiz, arıza ne varsa, hüppp diye çekiyoruz :)

Aner dedi ki...

Ayy cok sacmaymis esin yerine ben olsan tepkim farkli olabilirdi. Belki evde hastam var dusunmek lazim degilmi ? Ama zil calan hirsiz konusunda cok dogru soyluorsun. Yillar boyu bir cok kez evimize kopeklerimiz olmadigi donemlerde hirsiz girdi bir cok kezde komsularimiza girdi ve her defasinda kapi calindi o yuzden aklina gelen dusunceler cok yerli :)

Kizlierkeklikedili dedi ki...

Aner, ayyy gerçekten böyle hırsızlık methodu varmış demek ki... Hep akla gelir ama bizzat örneğini duymamıştım... Artık yazdığımız tüm felaket senaryoları, gerçek çıkıyor, çok korkutucu bir yer oldu burası :/